Presidentkandidat om valget: – Vi må rydde opp for å redde FIFA

Tidligere visegeneralsekretær i Fifa under Sepp Blatter, Jerome Champagne, mener at presidentvalget kan bli forskjellen på liv eller død for organisasjonen.

SOCCER-FIFA/CHAMPAGNE Jerome Champagne speaks during a news conference in London

VIL RYDDE OPP: Jerome Champagne ønsker å bli ny president i Fifa og renske opp i organisasjonen som nå er i fullstendig krise.

– Ryktet til Fifa har blitt ødelagt og må restaureres, men vi må også se på at denne krisen som veldig vid. Samtidig under krisen har ting fortsatt som vanlig, se på kvinnenes suksess under VM i Canada, både sportslig og økonomisk. Det grunnleggende i FIFA er bra, men krisen og rykte med tanke på styringen er veldig alvorlig, sier Champagne.

Hvor viktig blir valget?

– Veldig viktig. Det handler om liv og død. Hvis FIFA ikke klarer å bevise at de kan rydde opp. Vi må rydde opp for å redde FIFA. Vi må ta vare på det som har blitt gjort riktig, men endre det som har blitt reformert, fortsetter presidentkandidaten.

– Det er stygge saker

Yngve Hallén, president i Norges Fotballforbund, mener at det er viktig å ta vare på den sjansen FIFA nå har.

Det er viktig at de har tanker konkret om hvordan de skal endre FIFA. Vi ser det som ruller opp nå, og det er stygge saker. Vi har denne sjansen nå, hvis ikke tror jeg det vil være andre som må inn å rydde opp i fotballen, sier Hallén.

Hallen

NÅ MÅ DET RYDDES OPP: Yngve Hallen er klar i sin tale om at Fifa nå bør ta sjansen og rydde opp i denne krisen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Han får støtte av Gianni Infantino, som også stiller til valg i februar. Sveitseren, som har vært generalsekretær i UEFA siden 2009, ønsker at FIFA igjen skal bli assosiert med fotball.

– Vi må begynne å snakke om fotball når vi snakker om FIFA. Vi snakker ikke om fotball når vi snakker om FIFA lengre, sier Infantino.

Infantino

FOTBALLEN TILBAKE I FIFA: Infantino påpeker at Fifa må tilbake der fotballen står i sentrum.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Det kan bli veldig komplisert å rydde opp i FIFA

Om Champagne blir FIFA-president er han bestemt på at alle som ikke har vært rene skal forsvinne ut av organisasjonen.

– Noen har oppdrått feil, mens andre har holdt seg på det rene. Det er klart det har vært problemer, men vi må kvitte oss med de personene som ikke har gjort det. Det kan bli veldig komplisert å rydde opp i FIFA, men jeg tror det er mulig. Det er derfor jeg stiller til valg, påpeker franskmannen.

Siste nytt

 • Hovland tangerte PGA-rekord

  Med sin 64-runde på avslutninga av sesongopninga i PGA-touren søndag, tangerte Viktor Hovland ein PGA-rekord.

  Ifølgje ei twittermelding frå golfkommentator Ron Mintz var dette Hovlands 17. runde på rad under 70 slag, tangering av Bob Estes PGA-rekord frå 2001.

  Hovland enda på 10.-plass i turneringa som blei vunnen av Joaquin Niemann – Chiles første siger i PGA-turneringa nokosinne.

  Kommande helg skal Hovland debutere på europatouren i det europeiske PGA-meisterskapet i engelske Wentworth.

  Laster Twitter-innhold
 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal