NRK Meny
Normal

Presidentkandidat om valget: – Vi må rydde opp for å redde FIFA

Tidligere visegeneralsekretær i Fifa under Sepp Blatter, Jerome Champagne, mener at presidentvalget kan bli forskjellen på liv eller død for organisasjonen.

SOCCER-FIFA/CHAMPAGNE Jerome Champagne speaks during a news conference in London

VIL RYDDE OPP: Jerome Champagne ønsker å bli ny president i Fifa og renske opp i organisasjonen som nå er i fullstendig krise.

– Ryktet til Fifa har blitt ødelagt og må restaureres, men vi må også se på at denne krisen som veldig vid. Samtidig under krisen har ting fortsatt som vanlig, se på kvinnenes suksess under VM i Canada, både sportslig og økonomisk. Det grunnleggende i FIFA er bra, men krisen og rykte med tanke på styringen er veldig alvorlig, sier Champagne.

Hvor viktig blir valget?

– Veldig viktig. Det handler om liv og død. Hvis FIFA ikke klarer å bevise at de kan rydde opp. Vi må rydde opp for å redde FIFA. Vi må ta vare på det som har blitt gjort riktig, men endre det som har blitt reformert, fortsetter presidentkandidaten.

– Det er stygge saker

Yngve Hallén, president i Norges Fotballforbund, mener at det er viktig å ta vare på den sjansen FIFA nå har.

Det er viktig at de har tanker konkret om hvordan de skal endre FIFA. Vi ser det som ruller opp nå, og det er stygge saker. Vi har denne sjansen nå, hvis ikke tror jeg det vil være andre som må inn å rydde opp i fotballen, sier Hallén.

Hallen

NÅ MÅ DET RYDDES OPP: Yngve Hallen er klar i sin tale om at Fifa nå bør ta sjansen og rydde opp i denne krisen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Han får støtte av Gianni Infantino, som også stiller til valg i februar. Sveitseren, som har vært generalsekretær i UEFA siden 2009, ønsker at FIFA igjen skal bli assosiert med fotball.

– Vi må begynne å snakke om fotball når vi snakker om FIFA. Vi snakker ikke om fotball når vi snakker om FIFA lengre, sier Infantino.

Infantino

FOTBALLEN TILBAKE I FIFA: Infantino påpeker at Fifa må tilbake der fotballen står i sentrum.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Det kan bli veldig komplisert å rydde opp i FIFA

Om Champagne blir FIFA-president er han bestemt på at alle som ikke har vært rene skal forsvinne ut av organisasjonen.

– Noen har oppdrått feil, mens andre har holdt seg på det rene. Det er klart det har vært problemer, men vi må kvitte oss med de personene som ikke har gjort det. Det kan bli veldig komplisert å rydde opp i FIFA, men jeg tror det er mulig. Det er derfor jeg stiller til valg, påpeker franskmannen.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live