NRK Meny
Normal

Premisset for videre satsing: Må kunne slå Johaug

MONTREAL (NRK): Hvis Astrid Uhrenholdt Jacobsen skal orke å fortsette langrennskarrieren, må hun tro det er mulig å slå Therese Johaug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

TANKEFULL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Johaug var igjen helt suveren på distanse på onsdagens andre etappe i Ski Tour Canada. I mål var hun minuttet foran Heidi Weng og ytterligere ti sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Jacobsen fikk det tøft – etter å ha prøvd å følge Johaug så lenge som mulig.

– Kanskje litt for lenge. Men på en måte angrer jeg ikke, sier hun etterpå.

For Jacobsen handler det nemlig om noe mer enn en enkeltstående etappe, og også om noe mer enn et etappeløp i Canada.

Det handler om framtida som langrennsløper.

Lei av å kjempe om andreplass

– For min egen del – for resten av touren og videre satsing – var det viktig å prøve. Det er et eller annet med å beholde offensiviteten og å trene på at man kan kjempe om seier. Ikke bare starte for å kjempe om andre og tredjeplass, som jeg føler det har blitt i vinter, sier Oslo-jenta til NRK.

– For meg er det mer spennende å prøve å gå for seier og gå i veggen, enn å safe inn til andre- eller tredjeplass, fortsetter hun.

Canada Cross-Country Skiing Therese Johaug

VIL NÆRME SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.h.) smiler for tredjeplass, men synes ikke det er greit å være sjanseløs på å slå Therese Johaug.

Foto: Ryan Remiorz / Ap

29-åringen har alltid tatt et år av gangen – og vurdert videre satsing etter hver sesong. Hva som blir utfallet denne gangen, handler også om at hun går på medisinstudiet, der det blir stadig verre å få et spesialtilpasset opplegg.

Hun tror likevel at det skal løse seg.

– Jeg håper jeg får til en ordning sammen med universitetet, og er optimist til det motsatte er bevist, så jeg tror det går bra, sier hun.

– Kommer ikke til å gi meg

Dermed handler det om motivasjonen. Og også på den fronten ser det lovende ut.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen føler nemlig det er mulig å komme seg opp på Therese Johaugs nivå.

– Jeg ser jo at Therese er ganske mye bedre, men samtidig var ikke dette et føre som passet meg bra. Jeg tror jeg kan ta steget opp. Jeg kommer ikke til å gi opp, jeg kjenner jeg har trua på det, og det er litt godt, smiler Jacobsen.

– Hun er i sin egen liga, men jeg kommer ikke til å gi meg før jeg har prøvd veldig hardt mange ganger, konstaterer hun.

Etter to etapper leder Therese Johaug Ski Tour Canada 26 sekunder foran Heidi Weng og 1.10 foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal