NRK Meny
Normal

Premisset for videre satsing: Må kunne slå Johaug

MONTREAL (NRK): Hvis Astrid Uhrenholdt Jacobsen skal orke å fortsette langrennskarrieren, må hun tro det er mulig å slå Therese Johaug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

TANKEFULL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Johaug var igjen helt suveren på distanse på onsdagens andre etappe i Ski Tour Canada. I mål var hun minuttet foran Heidi Weng og ytterligere ti sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Jacobsen fikk det tøft – etter å ha prøvd å følge Johaug så lenge som mulig.

– Kanskje litt for lenge. Men på en måte angrer jeg ikke, sier hun etterpå.

For Jacobsen handler det nemlig om noe mer enn en enkeltstående etappe, og også om noe mer enn et etappeløp i Canada.

Det handler om framtida som langrennsløper.

Lei av å kjempe om andreplass

– For min egen del – for resten av touren og videre satsing – var det viktig å prøve. Det er et eller annet med å beholde offensiviteten og å trene på at man kan kjempe om seier. Ikke bare starte for å kjempe om andre og tredjeplass, som jeg føler det har blitt i vinter, sier Oslo-jenta til NRK.

– For meg er det mer spennende å prøve å gå for seier og gå i veggen, enn å safe inn til andre- eller tredjeplass, fortsetter hun.

Canada Cross-Country Skiing Therese Johaug

VIL NÆRME SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.h.) smiler for tredjeplass, men synes ikke det er greit å være sjanseløs på å slå Therese Johaug.

Foto: Ryan Remiorz / Ap

29-åringen har alltid tatt et år av gangen – og vurdert videre satsing etter hver sesong. Hva som blir utfallet denne gangen, handler også om at hun går på medisinstudiet, der det blir stadig verre å få et spesialtilpasset opplegg.

Hun tror likevel at det skal løse seg.

– Jeg håper jeg får til en ordning sammen med universitetet, og er optimist til det motsatte er bevist, så jeg tror det går bra, sier hun.

– Kommer ikke til å gi meg

Dermed handler det om motivasjonen. Og også på den fronten ser det lovende ut.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen føler nemlig det er mulig å komme seg opp på Therese Johaugs nivå.

– Jeg ser jo at Therese er ganske mye bedre, men samtidig var ikke dette et føre som passet meg bra. Jeg tror jeg kan ta steget opp. Jeg kommer ikke til å gi opp, jeg kjenner jeg har trua på det, og det er litt godt, smiler Jacobsen.

– Hun er i sin egen liga, men jeg kommer ikke til å gi meg før jeg har prøvd veldig hardt mange ganger, konstaterer hun.

Etter to etapper leder Therese Johaug Ski Tour Canada 26 sekunder foran Heidi Weng og 1.10 foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Siste nytt

 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal