NRK Meny
Normal

Premier League-stjerner sendte Algerie videre

Senegal var soleklar favoritt til å gå videre fra «dødens gruppe», men så snudde alt på slutten.

Nabil Bentaleb

Nabil Bentaleb satte inn 2-0, og dermed spikeren i kista for Algerie mot Senegal

Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Sadio Mane

Southampton-spiller Sadio Mane etter at Algerie gikk opp i 2-0-ledelse.

Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Senegal lå før gruppespillets siste kamp an til å gå videre til kvartfinale i Afrikamesterskapet, men det var før møtet mot nordafrikanske Algerie.

Mål av Riyad Mahrez og Nabil Bentaleb ga Algerie 2-0-seieren, men lenge så det ut som begge lag ville ta seg videre i turneringen.

Mahrez spiller til daglig i Premier League-klubben Leicester, mens stortalentet Bentaleb (20) har spilt seg til fast plass på midtbanen til Tottenham Hotspur.

Ghana snudde mot Sør-Afrika

Mame Biram Diouf

Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf i duell mot Algeries Aissa Mandi.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Sør-Afrika ledet nemlig 1-0 over Ghana etter at Mandla Masango (Kaizer Chiefs) fikk drømmetreff på volley i første omgang. Scoringer av John Boye (Rennes) og André Ayew (Marseille) i det siste drøye kvarteret vendte imidlertid kampen og sendte Ghana til topps på tabellen.

Ghana tok gruppeseieren på seier i innbyrdes oppgjør mot Algerie. Senegal, som toppet tabellen etter å ha tatt fire poeng på sine to første kamper, må fortsatt vente på sin første tittel i afrikamesterskapet.

– Dette var en ekstremt vanskelig kamp fysisk sett. Ballen var i lufta nesten hele tiden, og det er ingen fordel for oss. Vi måtte vise masse taktisk disiplin for å greie det, sa Algeries landslagssjef Christian Gourcuff.

– Det er to helt ulike lag. Vi har små, tekniske spillere, mens Senegal spiller direkte og bruker fysikken. Vi utnyttet teknikken og hurtigheten vår i kontringssituasjoner, og det avgjorde kampen.

Algerie er Afrikas best plasserte lag på FIFA-rankingen og kan nå se fram mot kvartfinale i Malabo søndag. Det kan også Ghana. Motstanderne kommer fra gruppe D, der alle fire lag (Kamerun, Elfenbenskysten, Guinea og Mali) er på delt 1.-plass før de siste gruppekampene onsdag.

Equatorial Guinea Soccer African Cup

De ghanesiske fotballspillerne jubler etter å ha tatt ledelsen mot Sør-Afrika.

Foto: Themba Hadebe / Ap

Flytter kvartfinalene

Avram Grant

Tidligere Chelsea-manager er trener for Ghanas-fotballandslag.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Tidligere tirsdag besluttet arrangøren å flytte to av kvartfinalene slik at kvartfinalene spilles på to arenaer i stedet for fire. Årsaken er at banene i Ebebiyin og Mongomo er medtatt etter mange kamper og kraftig regnvær.

Endringen betyr at lørdagens kvartfinaler (Rep. Kongo – Kongo og Tunisia – Ekvatorial-Guinea) spilles som dobbeltarrangement i Bata, mens søndagens kvartfinaler spilles i Ekvatorial-Guineas hovedstad Malabo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal