NRK Meny
Normal

Premier League-stjerner sendte Algerie videre

Senegal var soleklar favoritt til å gå videre fra «dødens gruppe», men så snudde alt på slutten.

Nabil Bentaleb

Nabil Bentaleb satte inn 2-0, og dermed spikeren i kista for Algerie mot Senegal

Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Sadio Mane

Southampton-spiller Sadio Mane etter at Algerie gikk opp i 2-0-ledelse.

Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Senegal lå før gruppespillets siste kamp an til å gå videre til kvartfinale i Afrikamesterskapet, men det var før møtet mot nordafrikanske Algerie.

Mål av Riyad Mahrez og Nabil Bentaleb ga Algerie 2-0-seieren, men lenge så det ut som begge lag ville ta seg videre i turneringen.

Mahrez spiller til daglig i Premier League-klubben Leicester, mens stortalentet Bentaleb (20) har spilt seg til fast plass på midtbanen til Tottenham Hotspur.

Ghana snudde mot Sør-Afrika

Mame Biram Diouf

Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf i duell mot Algeries Aissa Mandi.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Sør-Afrika ledet nemlig 1-0 over Ghana etter at Mandla Masango (Kaizer Chiefs) fikk drømmetreff på volley i første omgang. Scoringer av John Boye (Rennes) og André Ayew (Marseille) i det siste drøye kvarteret vendte imidlertid kampen og sendte Ghana til topps på tabellen.

Ghana tok gruppeseieren på seier i innbyrdes oppgjør mot Algerie. Senegal, som toppet tabellen etter å ha tatt fire poeng på sine to første kamper, må fortsatt vente på sin første tittel i afrikamesterskapet.

– Dette var en ekstremt vanskelig kamp fysisk sett. Ballen var i lufta nesten hele tiden, og det er ingen fordel for oss. Vi måtte vise masse taktisk disiplin for å greie det, sa Algeries landslagssjef Christian Gourcuff.

– Det er to helt ulike lag. Vi har små, tekniske spillere, mens Senegal spiller direkte og bruker fysikken. Vi utnyttet teknikken og hurtigheten vår i kontringssituasjoner, og det avgjorde kampen.

Algerie er Afrikas best plasserte lag på FIFA-rankingen og kan nå se fram mot kvartfinale i Malabo søndag. Det kan også Ghana. Motstanderne kommer fra gruppe D, der alle fire lag (Kamerun, Elfenbenskysten, Guinea og Mali) er på delt 1.-plass før de siste gruppekampene onsdag.

Equatorial Guinea Soccer African Cup

De ghanesiske fotballspillerne jubler etter å ha tatt ledelsen mot Sør-Afrika.

Foto: Themba Hadebe / Ap

Flytter kvartfinalene

Avram Grant

Tidligere Chelsea-manager er trener for Ghanas-fotballandslag.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Tidligere tirsdag besluttet arrangøren å flytte to av kvartfinalene slik at kvartfinalene spilles på to arenaer i stedet for fire. Årsaken er at banene i Ebebiyin og Mongomo er medtatt etter mange kamper og kraftig regnvær.

Endringen betyr at lørdagens kvartfinaler (Rep. Kongo – Kongo og Tunisia – Ekvatorial-Guinea) spilles som dobbeltarrangement i Bata, mens søndagens kvartfinaler spilles i Ekvatorial-Guineas hovedstad Malabo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal