Pranger drømte om VM-gull

Drømmen gikk i oppfyllelse da Manfred Pranger vant mennenes slalåm-gull.

Manfred Pranger

Østerrikeren ledet også etter 1. omgang og beholdt roen i finaleomgangen. Han reddet dermed også mye av æren til alpinnasjonen Østerrike da han vant med 31. hundredeler foran franske Julien Lizeroux.

Michael Janyk tok en overraskende tredjeplass, men han var hele 1,53 bak vinneren.

- Det er så utrolig morro. Jeg drømte om dette da jeg ble operet for en kneeskade, og det er derfor utrolig å oppleve dette. Nå skal jeg reise hjem og feire med kona og de to barna mine, sa Manfred Pranger til NRK i målområdet.

Se : Resultater fra alpin-VM

Lars Elton Myhre tapte mye tid i 1. omgang og lå nede på 20.plass. Han klaget da over at han ikke hadde grep på den glatte isen. I finaleomgangen fikk han det bedre til og endte til slutt på en 11.plass, men han var hele 3,29 bak Pranger.

- Det var bedre enn 1. omgangen, men det var ikke noe flyt, sa Lars Elton Myhre til NRK etter finaleomgangen.

Truls Ove Karlsen kjørte også i 2. omgang, men etter å ha kjørt bra på toppen, kom portene litt for fort mot slutten og han kjørte ut.

Kjetil Jansrud kjørte ut i 1. omgang.

Nett-TV: Myhres 2. omgang

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Svensk fiasko

Svenske Johan Brolenius var bare fire hundredeler bak Pranger etter første omgang, men forsvant ut av VM i en snøsky. Dermed måtte det svenske alpinlaget reise hjem fra VM uten medalje, og det er første gang siden VM i Vail i 1989.

Dagens beste svenske ble Mattias Hargin på en femteplass.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn