Powell-trener nekter all skyld: – Jeg er ikke synderen

Fysioterapeuten og styrketreneren Christopher Xuereb tilbakeviser at han har spilt noen rolle i dopingsakene til Asafa Powell og Sherone Simpson.

Asafa Powell

– Asafa Powell leter etter en syndebukk, men jeg har ikke gitt han stoffer eller medikamenter som er forbudt, sier fysioterapeuten og styrketreneren Christopher Xuereb.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Xuereb gir uttrykk for at han forstår at de to sprinterne som begge avga positive dopingprøver i forbindelse med det jamaicanske friidrettsmesterskapet, samt agenten deres, Paul Doyle, leter etter en syndebukk.

Treneren og fysioterapeuten er blitt utpekt, men vil ikke ha noe slikt stempel hengende over seg.

– De positive testene som er avslørt har ingenting med meg å gjøre, sier Xuereb i følge det tyske nyhetsbyrået DPA.

– Leter etter en syndebukk

Asafa Powell

Asafa Powell testet positivt på det stimulerende stoffet oxilofrine.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Treneren mener beskyldningene mot ham er en bevisst strategi fra Doyle for at Asafa Powell og Sherone Simpson skal slippe billigere unna.

– De to sprinterne leter etter en syndebukk, men jeg har ikke gitt dem stoffer eller medikamenter som er forbudt, sier canadiske Xuereb.

Han legger til at alt han har gitt de to sprinterne av vitaminpreparater er anerkjente merker kjøpt i seriøse butikker.

– Det er også klart at italiensk politi har bekreftet at de preparatene som ble funnet hos meg var lovlige, sier treneren.

Han understreker at han ikke har noen anelse om hva det er de to sprinterne har brukt som har gitt positivt utslag i dopingtester.

– Xuereb er ansvarlig

Det var i et intervju med The New York Times at Powells agent Paul Doyle gikk hardt ut mot Xuereb.

– Vi har vurdert veldig nøye hva som kan ha gått galt, og det virker som om styrketrener Xuereb er ansvarlig for dette. Han har gitt utøverne mange ting, blant annet kostholds- og energitilskudd, men vi har fortsatt ikke klart for oss hva som forårsaket det positive resultatet av den testen som ble tatt, sier Paul Doyle til avisa.

Samtdig gikk Powells trener Stephan Francis tirsdag ut og kritiserte Doyle for selv å ha like mye skyld i saken som Xuereb.

– I flere år har manageren (Paul Doyle) prøvd å få kontroll over disse to utøverne. Han har forsøkt å fjerne min innflytelse, sier Francis til Reuters.

– Før Xuereb ble sendt til Jamaica advarte jeg mot å ansette den nye treneren. Doyle sa en viss person hadde anbefalt ham. Doyle har sine metoder til å få Asafa (Powell) til å høre på ham, sier Francis.

Treneren, som selv hevder sin uskyld, mener Powell og Simpson er heldige som ble tatt nå.

– Jeg mener Asafa Powell og Sherone Simpson er heldige som ble tatt med dette (oxilofrine), før de ble tvunget til å bruke sterkere stoffer. Det kunne fort vært steroider eller veksthormoner, noe som virkelig ville indikert at de hadde jukset, sier Powells trener til nyhetsbyrået AP.

Kunne sluppet unna

Totalt fem jamaicanske friidrettsutøvere har testet positivt for forbudte stoffer. Navnene til Powell, Simpson og Allison Randall (diskos) er offentliggjort. Både Marca og ESPN melder at Nesta Carter (sprinter) er den fjerde av fem som er tatt for dopingbruk.

Powell testet positivt på oxilofrine under det jamaicanske stevnet i slutten av juni.

Oxilofrine er et stoff som øker fettforbrenningen og som gir kroppen en energiboost. På den måten kan en utøver presse seg lengre når kroppen ellers ville blitt sliten.

Hadde Powell imidlertid blitt testet på trening - og ikke i konkurranse - ville han ikke blitt tatt for doping. Det sentralstimulerende stoffet er nemlig fullt lovlig å benytte seg av når man trener.

Krangelen om hvem som har skylda for doping-skandalen på Jamaica er i full gang. I dag foretok politiet en razzia på jakt etter bevis.

Krangelen om hvem som har skylda for doping-skandalen på Jamaica er i full gang. Tirsdag foretok politiet en razzia på jakt etter bevis.

Siste nytt

 • Juklerød på UEFA sitt stjernelag

  Royal Antwerpen-spilleren Simen Juklerød var med da Det europeiske fotballforbundet fredag presenterte rundens lag i europaligaen.

  Juklerød spilte hele kampen da Royal Antwerpen innledet gruppespillet med en sterk 1-2-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

  Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren slo den målgivende pasningen da den belgiske klubben utlignet til 1–1 i annen omgang.

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Takka nei til ishockeyturnering

  Norges ishockeyforbund vil ikkje delta i ei landslagsturnering i Tyskland i november.

  Landslaget var invitert til den årlege turneringa saman med Tyskland og Latvia. Russland og Sveits trakk seg frå turneringa, og det var grunnen til at Norge fekk tilbodet.

  – Vi har jobba hardt med å finne løysingar rundt reisebiten til spelarane, men klarte ikkje å få alt på plass med tanke på heimreisa for spelarane frå dei ulike ligaane i Europa, seier sportssjef Petter Salsten til NTB.

  Landslagsturnering i ishockey for menn: Norge-Østerrike.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal