Hoen om duell mellom Johaug og Karlsson: – Uinteressant å lage en jippo

Både Therese Johaug (32) og Frida Karlsson (20) knuser egne løperekorder. NRK-kommentator Jann Post vil se dem i løpeduell på Bislett. Steinar Hoen er positiv, men ikke for enhver pris.

Frida Karlsson med sigersgliset i Holmenkollen.

RIVAL OG YNDLING: Frida Karlsson er svenskenes nye håp i kampen mot Therese Johaug. Foreløpig primært i langrennsløypa.

– Jeg håper Bislett-arrangøren kan invitere Frida Karlsson neste år, så vi kan få se hvordan hun klarer seg mot Therese Johaug i løping. Jeg tror det hadde vært en veldig spennende duell for både friidrettsfolk og langrennsfolk, og det ville fått mye oppmerksomhet både i Norge og Sverige, sier NRKs kommentator i både friidrett og langrenn, Jann Post.

Både Johaug og hennes svenske rival har imponert i løping denne sommeren. I «Impossible Games» på Bislett 11. juni løp Johaug 10.000 meter på 31.40,67, noe som fortsatt er den fjerde beste tiden på distansen i verden i år. Det var også personlig rekord med 40 sekunder.

Samtidig har Karlsson imponert stort i motbakkeløp i Sollefteå. Tidligere i sommer knuste hun Ebba Anderssons gamle løyperekord (8.56) med 20 sekunder.

Onsdag kveld forbedret 20-åringen rekorden med ytterligere fire sekunder, til 8.32. Løpet er 1800 meter langt. Høydeforskjellen fra start til mål er 210 meter.

– Hjelper ikke å løpe motbakkeløp

– Det er jo en kort test i motbakke, og hun har slått rekorden med først 20 sekunder og så fire sekunder til. Og det er jo ikke hvem som helst som har vært oppe i den bakken tidligere, så det tyder på at hun er i kapasitetsmessig veldig god form, sier Jann Post.

Hva det ville holdt til i et baneløp mot Johaug er han likevel usikker på.

Jann Post

IMPONERT: Jann Post registrerer at både Therese Johaug og Frida Karlsson er i superform denne sommeren.

– Det er to forskjellige ting. Hun har jo løpt bra flatt tidligere som ung utøver, men om hun hadde vært i nærheten av å henge med Johaug, det er helt umulig å si ut fra en sånn test, påpeker Post.

Det er nettopp det Bislett-sjef Steinar Hoen også påpeker når han hører at Jann Post oppfordrer ham til å invitere Frida Karlsson til neste års Bislett Games.

– Det hjelper ikke å løpe noen bakkeløp. Det er helt uinteressant å lage en jippo med noen skiløpere for å selge billetter, påpeker han.

Hvis Frida Karlsson viser noe på bane som tyder på et potensial i nærheten av det Therese Johaug har gjort, er han likevel positiv.

Hoen og Johaug

LEVERTE VARENE: Therese Johaug fikk sjansen av Steinar Hoen på Bislett og tok vare på den.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Håkon Mosvold Larsen

– Opplagt aktuelt

– Da kan det selvfølgelig være aktuelt, det er helt opplagt. Ikke i en hovedøvelse i Diamond League, men i en forøvelse. Johaug er jo så god at hun ville vært aktuell for det selv om hun ikke hadde vært skiløpere. Å ha noen kjendiser med startnummer har aldri vært interessant. De må være gode nok, sier Hoen.

Først skal Therese Johaug og Frida Karlsson uansett måle krefter i langrennsløypa. Jann Post tror Johaug blir minst like god som sist vinter, mens han ser tegn som tyder på at Karlsson er i ferd med å ta et stort steg.

– Det er ingen ting som tyder på at Johaug har tapt seg. Hun kommer til å dukke opp i en meget god utgave til vinteren også, og kommer til å vinne mange, mange skirenn. Spørsmålet er om noen klarer å slå henne mer enn én gang, som Frida gjorde i fjor, sier Post.

I det som skulle vise seg å bli sesongens aller siste skirenn, slo nemlig Frida Karlsson Therese Johaug for første gang i verdenscupen – og det på selveste Kollen-tremila.

NRK har kontaktet både Johaug og Karlsson torsdag morgen for å få en kommentar til saken, men har så langt ikke fått svar.

Sportsnyheter

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

Siste nytt

 • City-stjerne bytter landslag

  Aymeric Laporte er klarert til å spille for det spanske landslaget. Det gjør at han kan delta for spanjolene i det kommende europamesterskapet.

  Laporte er født og oppvokst i Frankrike, og har 51 aldersbestemte landskamper for Frankrike. Han har ingen A-landskamper for landet, og fredag fikk det spanske fotballforbundet tommelen opp fra Fifa om overgangen, etter at han tirsdag ble naturalisert av det spanske ministerrådet.

  Britain Soccer League Cup Final
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Ruud klar for Genevé-turnering

  Tennisproffen Casper Ruud og hans entourage er klare for ATP250-turneringen i Genevé som starter søndag.

  Casper Ruud valgte å stå over denne ukens ATP 1000-turnering på grusen i Roma etter at han kjente litt småvondt her og der og at de ikke ville ta noen sjanser.

  – Vi reiser til Genevé i dag, sier trener og faren Christian Ruud til NTB.

  Spain Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Lunde Pedersen med to brudd i hånda

  Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen har pådratt seg to brudd i hånda og rift i leveren. Det skriver skøyteforbundet i en pressemelding.

  Han havnet i går en sykkelulykke og ble fraktet til Arendal sykehus. I dag befinner han seg på Ullevål sykehus.

  Skøyteforbundet skriver at Lunde Pedersen mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i ett hull i veien, og krasjet ut på siden av veien.

  De opplyser at han er våken og klar og ved godt mot.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal