Hopp til innhold

Kalvå bryter tausheten etter koronasmitte: – Det føles helt uvirkelig

Langrennsløperne Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng har fått beskjeden de fryktet aller mest. Kalvå har nå gått ut på Instagram og åpnet opp om det siste døgnet.

Tour de Ski 2021/2022 3. etappe

OL I FARE: Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har bodd alene i flere dager, men er likevel blitt koronasmittet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Først onsdag kveld kommenterer Kalvå det å bli koronasmittet på OL-oppløpet. Hun synes naturlig nok det var en tøff beskjed å få.

–Det siste døgnet har vært av den tøffe typen. Det føles helt uvirkelig å snuble på målstreken. I det store og det hele er det «bare» et OL, men det tar noen dager før jeg svelger den, skriver Kalvå på Instagram.

29-åringen takker for støtten, og sier det betyr mye for henne.

Heidi Weng er kjent som en utøver med spesielt frykt for koronaviruset. Frykten for å pådra seg viruset er stor hos langrennsstjernen, og tiden mot OL har mer eller mindre blitt tilbrakt i isolasjon.

De har faktisk bodd alene i flere dager, også før det aktuelle, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Likevel er hun blitt smittet. Kalvå og Weng skal ha svært lette luftveissymptomer.

Det er en situasjon som er fryktelig kjedelig for oss som lag. Det er fryktelig kjedelig for de det gjelder, sier landslagslege Øystein Andersen under en pressekonferanse onsdag formiddag.

– Hvordan reagerte Heidi Weng?

Det er klart at alle løpere hos oss har gjort det de kan for å unngå å bli smittet. En sånn beskjed er dermed selvfølgelig svært overraskende.

Tour de Ski 2021/2022

Heidi Weng har tidligere uttalt at hun har vært redd for å bli smittet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Har levd med avstand

Landslagslegen legger til:

Alle har levd med avstand. Vi har valgt å kjøre italienske regler, selv om Arild Monsens test ble tatt i Norge. Vi har hatt fokus på avstand, vi kjører så små bobler som vi har hatt mulighet og kapasitet til. Vi forholder oss til de gjeldende italienske reglene når det gjelder isolasjon. Vi kommer til å følge det strikt, forteller han videre.

Alle kommer til å være isolert fra de som er smittet, vi kommer til å smittespore intenst de neste dagene for å se om vi finner flere som er smittet.

I utgangspunktet sier italienske regler ti dager i isolasjon, samt symptomfri og negativ test.

Flytter til annet hotell

Langrennssjef Espen Bjervig sier dette om forløpet til situasjonen:

Arild Monsen leverte en positiv prøve ved ankomst Gardermoen for noen dager siden. Vi hadde da testet alle våre utøvere med hurtigtester i to dager. De var negative. Vi hadde en PCR her om dagen og fikk da bekreftet at vi har smitte blant to av utøverne våre i troppen, sier Espen Bjervig.

Dette er en belastning, men det rapporteres om at de er ved godt mot. De som er friske trener og holder fokus på OL, men selvfølgelig med usikkerheten som henger rundt når vi har smitte i en tropp, forteller Bjervig.

Guttene har vært isolert hele veien, spist på rommene sine og holdt seg på rommene, forteller han.

Kalvå

Også Anne Kjersti Kalvå har testet positivt.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Bingo hvem som kommer til OL

Han vil foreløpig ikke utelukke Weng og Kalvå fra OL-troppen.

Vi har ikke konkludert med at de ikke er OL-klare. Det er jobben som pågår nå. Både helsemessig og logistikkmessig.

I etterpåklokskap, hvordan verden har utviklet seg de siste månedene, så syns jeg personlig at det riktige hadde vært å utsette OL. Det er litt bingo hvem som kommer til start om dagen, legger han til.

Foreløpig kan ikke si noe om hva som er deadline for å få med utøvere til Beijing.

Det er alltid mulig å få sendt utøvere til Beijing, både med IOC-fly og rutefly. Men det er også litt med forberedelser og om vi skal ha fulle tropper på alle distanser også videre. Men det er mulig å sende utøvere ned for å rekke de siste øvelsene. Vi har ikke noe konkret svar på det, svarer Bjervig, som forteller at de har reserver klare.

Det sammenfaller veldig med de neste testdagene. Det regnestykket kan fort være endret. Vi tar ingen sjanser på vegne av våre egne løpere, men vi har jo også full respekt for alle andre som skal være med på flyene når det gjelder det å spre smitte. Det blir en del av regnestykket, kommenterer landslagslege Øystein Andersen.

E-WDw_VpyLo

Langrennssjef Espen Bjervig.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ingen klar smittevei

Den norske herretroppen på plass i italienske Seiser Alm ble tirsdag definert som nærkontakter etter at landslagstrener Arild Monsen mandag testet positivt for korona.

Samtlige i den norske langrennsleiren avla PCR-test. Resultatene av testene har drøyd ut i tid. Resultatene skulle være klare i løpet av tirsdag.

Langrennssjefen kan onsdag ikke utelukke flere smittetilfeller i den norske OL-troppen.

Vi har absolutt ingen klar smittevei. Her er det rett og slett uvisst fortsatt.

Det er litt sånn omikron oppfører seg, den ligger i sivet og vaker som en gjedde. Vi må bare gjøre smittesporing så godt vi kan. Vi har så små bobler vi kan, vi bytter hotell. Grunnen til at vi bytter hotell er at vi skulle reist i dag, det er en logistisk sak, men vi skal se på muligheten for å spre folk mest mulig i denne perioden, sier Bjervig.

OLs første langrennsøvelse er 5. februar. Da står skiathlon for kvinner på programmet. Dagen etter skal herrene ut på samme distanse.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste