Hopp til innhold

Kalvå bryter tausheten etter koronasmitte: – Det føles helt uvirkelig

Langrennsløperne Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng har fått beskjeden de fryktet aller mest. Kalvå har nå gått ut på Instagram og åpnet opp om det siste døgnet.

Tour de Ski 2021/2022 3. etappe

OL I FARE: Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har bodd alene i flere dager, men er likevel blitt koronasmittet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Først onsdag kveld kommenterer Kalvå det å bli koronasmittet på OL-oppløpet. Hun synes naturlig nok det var en tøff beskjed å få.

–Det siste døgnet har vært av den tøffe typen. Det føles helt uvirkelig å snuble på målstreken. I det store og det hele er det «bare» et OL, men det tar noen dager før jeg svelger den, skriver Kalvå på Instagram.

29-åringen takker for støtten, og sier det betyr mye for henne.

Heidi Weng er kjent som en utøver med spesielt frykt for koronaviruset. Frykten for å pådra seg viruset er stor hos langrennsstjernen, og tiden mot OL har mer eller mindre blitt tilbrakt i isolasjon.

De har faktisk bodd alene i flere dager, også før det aktuelle, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Likevel er hun blitt smittet. Kalvå og Weng skal ha svært lette luftveissymptomer.

Det er en situasjon som er fryktelig kjedelig for oss som lag. Det er fryktelig kjedelig for de det gjelder, sier landslagslege Øystein Andersen under en pressekonferanse onsdag formiddag.

– Hvordan reagerte Heidi Weng?

Det er klart at alle løpere hos oss har gjort det de kan for å unngå å bli smittet. En sånn beskjed er dermed selvfølgelig svært overraskende.

Tour de Ski 2021/2022

Heidi Weng har tidligere uttalt at hun har vært redd for å bli smittet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Har levd med avstand

Landslagslegen legger til:

Alle har levd med avstand. Vi har valgt å kjøre italienske regler, selv om Arild Monsens test ble tatt i Norge. Vi har hatt fokus på avstand, vi kjører så små bobler som vi har hatt mulighet og kapasitet til. Vi forholder oss til de gjeldende italienske reglene når det gjelder isolasjon. Vi kommer til å følge det strikt, forteller han videre.

Alle kommer til å være isolert fra de som er smittet, vi kommer til å smittespore intenst de neste dagene for å se om vi finner flere som er smittet.

I utgangspunktet sier italienske regler ti dager i isolasjon, samt symptomfri og negativ test.

Flytter til annet hotell

Langrennssjef Espen Bjervig sier dette om forløpet til situasjonen:

Arild Monsen leverte en positiv prøve ved ankomst Gardermoen for noen dager siden. Vi hadde da testet alle våre utøvere med hurtigtester i to dager. De var negative. Vi hadde en PCR her om dagen og fikk da bekreftet at vi har smitte blant to av utøverne våre i troppen, sier Espen Bjervig.

Dette er en belastning, men det rapporteres om at de er ved godt mot. De som er friske trener og holder fokus på OL, men selvfølgelig med usikkerheten som henger rundt når vi har smitte i en tropp, forteller Bjervig.

Guttene har vært isolert hele veien, spist på rommene sine og holdt seg på rommene, forteller han.

Kalvå

Også Anne Kjersti Kalvå har testet positivt.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Bingo hvem som kommer til OL

Han vil foreløpig ikke utelukke Weng og Kalvå fra OL-troppen.

Vi har ikke konkludert med at de ikke er OL-klare. Det er jobben som pågår nå. Både helsemessig og logistikkmessig.

I etterpåklokskap, hvordan verden har utviklet seg de siste månedene, så syns jeg personlig at det riktige hadde vært å utsette OL. Det er litt bingo hvem som kommer til start om dagen, legger han til.

Foreløpig kan ikke si noe om hva som er deadline for å få med utøvere til Beijing.

Det er alltid mulig å få sendt utøvere til Beijing, både med IOC-fly og rutefly. Men det er også litt med forberedelser og om vi skal ha fulle tropper på alle distanser også videre. Men det er mulig å sende utøvere ned for å rekke de siste øvelsene. Vi har ikke noe konkret svar på det, svarer Bjervig, som forteller at de har reserver klare.

Det sammenfaller veldig med de neste testdagene. Det regnestykket kan fort være endret. Vi tar ingen sjanser på vegne av våre egne løpere, men vi har jo også full respekt for alle andre som skal være med på flyene når det gjelder det å spre smitte. Det blir en del av regnestykket, kommenterer landslagslege Øystein Andersen.

E-WDw_VpyLo

Langrennssjef Espen Bjervig.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ingen klar smittevei

Den norske herretroppen på plass i italienske Seiser Alm ble tirsdag definert som nærkontakter etter at landslagstrener Arild Monsen mandag testet positivt for korona.

Samtlige i den norske langrennsleiren avla PCR-test. Resultatene av testene har drøyd ut i tid. Resultatene skulle være klare i løpet av tirsdag.

Langrennssjefen kan onsdag ikke utelukke flere smittetilfeller i den norske OL-troppen.

Vi har absolutt ingen klar smittevei. Her er det rett og slett uvisst fortsatt.

Det er litt sånn omikron oppfører seg, den ligger i sivet og vaker som en gjedde. Vi må bare gjøre smittesporing så godt vi kan. Vi har så små bobler vi kan, vi bytter hotell. Grunnen til at vi bytter hotell er at vi skulle reist i dag, det er en logistisk sak, men vi skal se på muligheten for å spre folk mest mulig i denne perioden, sier Bjervig.

OLs første langrennsøvelse er 5. februar. Da står skiathlon for kvinner på programmet. Dagen etter skal herrene ut på samme distanse.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Svak avslutning sendte Hovland ut av tetstriden

  Golfprofilen Viktor Hovland kjempet i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas, men en svak avslutning sendte ham nedover på listene.

  Hovland spilte de seks siste hullene fem slag over par og var på delt 16.-plass da han hadde spilt ferdig, seks slag bak lederne. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Newgarden vant dramatisk Indy 500

  Josef Newgarden passerte tittelforsvarer Marcus Ericsson på siste runde og tok sin første seier i billøpsklassikeren Indianapolis 500.

  Foran 300.000 tilskuere så svenske Ericsson ut til å vinne løpet for annen gang på rad, men med tre runder igjen kom det røde flagget ut for tredje gang på de 16 siste rundene, og dermed måtte det omstart til.

  Det banet for et kort og vilt race til mållinjen over én runde da løpet ble startet om igjen. Ericsson fikk en god start og så ut til å skulle holde unna, men så kom Newgarden som en rakett forbi ham, og svensken rakk aldri å komme tilbake. (NTB)

  IndyCar Indy 500 Auto Racing
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Milan vant 1-0 over Juventus og er sikret å bli topp fire i Serie A denne sesongen. Det betyr mesterligaspill kommende sesong.

  Olivier Giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. Med triumfen er Milan seks poeng foran femteplasserte Atalanta med én serierunde igjen.

  Dermed er det seriemester Napoli, Lazio, Inter og Milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen.

  Juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. Det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen.

  Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

  Lazio slo nedrykksklare Cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av Sergej Milinkovic-Savic. Han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt.

  Kristoffer Askildsen spilte fra start da Lecce sikret plassen i Serie A med 1-0-seier over Monza. Askildsen er på lån fra nedrykksklare Sampdoria.

  Seriemester Napoli spilte 2-2 borte mot Bologna. Leo Skiri Østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste