NRK Meny
Normal

Portvakt døde under verdenscuprenn

I starten av 1. omgangen av slalåmrennet i italienske Madonna de Campiglio døde en 70 år gammel portvakt av hjerteinnfarkt.

En portvakt døde av hjerteinnfarkt etter at åtte løpere hadde kjørt i 1. omgang.

Her fraktes den døde 70-åringen vekk fra bakken. Han er foreløpig identifisert som en skiinnstruktør som jobbet i det italienske vintersportsstedet Madonna de Campiglio. Det tragiske dødsfallet under verdenscuprennet i italienske Madonna de Campiglio ble ikke kjent før etter rennet som ble vunnet av østerrikske Marcel Hirscher.

Ifølge nyhetsbyrået AP bekrefter arrangøren at 70-åringen døde av hjerteinnfarkt etter at åtte løpere hadde kjørt.

Derfor fikk alpinistene, blant dem fem nordmenn, en ufrivillig pause uten at noen helt visste hva som hadde skjedd nede i traseen.

Forsøkte gjenoppliving i én time

Den uvanlige pausen varte i et kvarter. Etter hvert fortsatte konkurransen mens medisinsk personell forsøkte å gjennopplive 70-åringen i én time.

Ifølge arrangøren var mannen plaget med hjerteproblemer. Han er foreløpig identifisert som en skiinstruktør som jobbet i det italienske vintersportsstedet Madonna de Campiglio.

To til tre porter

Oppgaven til en løypevakt er å passe på at løperne passerer portene på korrekt måte. Hver løypevakt har som regel to til tre porter å passe på.

Østerrikske Marcel Hirscher vant rennet som fikk et tragisk bakteppe. Beste nordmann ble Leif Kristian Haugen på 8.-plass.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel