NRK Meny
Normal

Polsk interesse for norsk langrennstrener

WARSZAWA/OSLO (NRK): Tor-Arne Hetland skal stå høyt på ønskelista til det polske skiforbundet. Men nordmannen har ikke hørt noe fra Polen.

Tor-Arne Hetland

VIL IKKE: Tor-Arne Hetland vil takke nei til en henvendelse fra Polen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det polske skiforbundet (PZN) er i gang med evalueringen etter sesongen og ønsker å avslutte samarbeidet med landslagssjef Janusz Krezelok. Under VM i Falun viste de mannlige polske utøverne misnøye med sjefen.

Skiforbundet er lite fornøyd med resultatene i Falun og har økonomiske midler til å hente en utenlandsk trener. Målet er medaljer i OL i 2018.

– Vi ønsker et kjent utenlandsk navn som ny landslagssjef, sier visepresident i PZN, Andrzej Wasowicz, i et intervju med Gazeta Wyborcza.

– Dette er min siste jobb

Polakkene har ikke tenkt til å bruke lang tid på å sikre seg en ny sjef. Kontrakten skal helst signeres før utgangen av mars.

– Jeg har mange ideer og en av dem er Tor Arne Hetland, sier Wyborcza.

Høyt på lista sto også Aleksander Wierietelny, treneren til Justyna Kowalczyk. Han har legendestatus i polsk langrenn, men treneren har allerede takket nei til jobben.

– Jeg er en pensjonist og fortsetter kun på grunn av Justyna. Jeg blir med henne så lenge hun vil. Dette er min siste jobb, sa den 68-årige treneren under Falun-VM.

Hetland ikke interessert

Hetland ble tidenes første verdensmester i sprint og har vært trener både for det sveitsiske og det tyske sprintlandslaget.

For tiden er han en del av trenerteamet til Canada, og vil neppe takke ja til et polsk jobbtilbud.

– Jeg har ikke hørt noe fra det polske skiforbundet. Skulle en henvendelse komme vil jeg takke nei, skriver Hetland i en sms til NRK.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike