NRK Meny
Normal

Polsk interesse for norsk langrennstrener

WARSZAWA/OSLO (NRK): Tor-Arne Hetland skal stå høyt på ønskelista til det polske skiforbundet. Men nordmannen har ikke hørt noe fra Polen.

Tor-Arne Hetland

VIL IKKE: Tor-Arne Hetland vil takke nei til en henvendelse fra Polen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det polske skiforbundet (PZN) er i gang med evalueringen etter sesongen og ønsker å avslutte samarbeidet med landslagssjef Janusz Krezelok. Under VM i Falun viste de mannlige polske utøverne misnøye med sjefen.

Skiforbundet er lite fornøyd med resultatene i Falun og har økonomiske midler til å hente en utenlandsk trener. Målet er medaljer i OL i 2018.

– Vi ønsker et kjent utenlandsk navn som ny landslagssjef, sier visepresident i PZN, Andrzej Wasowicz, i et intervju med Gazeta Wyborcza.

– Dette er min siste jobb

Polakkene har ikke tenkt til å bruke lang tid på å sikre seg en ny sjef. Kontrakten skal helst signeres før utgangen av mars.

– Jeg har mange ideer og en av dem er Tor Arne Hetland, sier Wyborcza.

Høyt på lista sto også Aleksander Wierietelny, treneren til Justyna Kowalczyk. Han har legendestatus i polsk langrenn, men treneren har allerede takket nei til jobben.

– Jeg er en pensjonist og fortsetter kun på grunn av Justyna. Jeg blir med henne så lenge hun vil. Dette er min siste jobb, sa den 68-årige treneren under Falun-VM.

Hetland ikke interessert

Hetland ble tidenes første verdensmester i sprint og har vært trener både for det sveitsiske og det tyske sprintlandslaget.

For tiden er han en del av trenerteamet til Canada, og vil neppe takke ja til et polsk jobbtilbud.

– Jeg har ikke hørt noe fra det polske skiforbundet. Skulle en henvendelse komme vil jeg takke nei, skriver Hetland i en sms til NRK.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Kristiansund
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale