NRK Meny
Normal

- Har bestemt meg for gull i 2013

Det ble et kort og brutalt VM for Øystein "Pølsa" Pettersen. Nå har han bestemt seg: I 2013 blir det gull.

Øystein Pettersen
Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Pettersen røk ut av prologen i sprintrennet på VMs første ordentlige dag, og kom dermed også langt bak i køen om å gå lagsprinten.

Dermed var VM over før det hadde kommet ordentlig i gang for Oslo-gutten.

- Det har vært noen vanvittig tøffe dager, og jeg har blitt godt kjent med meg selv. Jeg har fått kjenne på hvor skuffa det går an å bli, sier Pettersen til NRK.

Onsdag fulgte han lagkameratene Petter Northug og Ola Vigen Hattestad mens han chattet med NRKs lesere.

Les:

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen skuffet stort på sprinten i Holmenkollen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Vil revansjere seg

Han har nå besluttet å bruke den vonde opplevelsen konstruktivt, og har satt seg høye mål fram mot neste ski-VM, som går i Val di Fiemme om to år.

- Søndag bestemte jeg meg for å ta gull i 2013. Jeg er skikkelig på hugget, og skal bruke denne erfaringen er for alt den er verdt, sier Pettersen.

Han mener selv han har vært med på noe av det beste og verste en langrennsutøver kan oppleve, med OL-gull i fjor - og nedtur under VM i egen hjemby.

- Jeg kommer til bruke litt tid på svelge det som skjedde på VM-sprinten. En ting er å svare foran pressen, men å stå foran støtteapparatet, løpere og trenere - det svei, sier "Pølsa", som likevel ikke har opplevd å stå alene med skuffelsen:

- Jeg har fått vanvittig mye støtte, både fra kjente og kjære og helt ukjente.

Vurderer sesongen

Han forteller videre at den svake VM-innsatsen, og de andre skuffende resultatene denne vinteren, nå kan få konsekvenser for hva han foretar seg resten av sesongen. For mens det har gått knallbra på treninger, har han slitt litt i en del renn.

- Jeg vet ikke hva jeg gjør resten av sesongen. Det er kjedelig å lese 15-20 artikler om hvor dårlig jeg er hver gang jeg tar på meg et startnummer. Men jeg kommer tilbake, sier han.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale