Hopp til innhold

- Har bestemt meg for gull i 2013

Det ble et kort og brutalt VM for Øystein "Pølsa" Pettersen. Nå har han bestemt seg: I 2013 blir det gull.

Øystein Pettersen
Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Pettersen røk ut av prologen i sprintrennet på VMs første ordentlige dag, og kom dermed også langt bak i køen om å gå lagsprinten.

Dermed var VM over før det hadde kommet ordentlig i gang for Oslo-gutten.

- Det har vært noen vanvittig tøffe dager, og jeg har blitt godt kjent med meg selv. Jeg har fått kjenne på hvor skuffa det går an å bli, sier Pettersen til NRK.

Onsdag fulgte han lagkameratene Petter Northug og Ola Vigen Hattestad mens han chattet med NRKs lesere.

Les:

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen skuffet stort på sprinten i Holmenkollen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Vil revansjere seg

Han har nå besluttet å bruke den vonde opplevelsen konstruktivt, og har satt seg høye mål fram mot neste ski-VM, som går i Val di Fiemme om to år.

- Søndag bestemte jeg meg for å ta gull i 2013. Jeg er skikkelig på hugget, og skal bruke denne erfaringen er for alt den er verdt, sier Pettersen.

Han mener selv han har vært med på noe av det beste og verste en langrennsutøver kan oppleve, med OL-gull i fjor - og nedtur under VM i egen hjemby.

- Jeg kommer til bruke litt tid på svelge det som skjedde på VM-sprinten. En ting er å svare foran pressen, men å stå foran støtteapparatet, løpere og trenere - det svei, sier "Pølsa", som likevel ikke har opplevd å stå alene med skuffelsen:

- Jeg har fått vanvittig mye støtte, både fra kjente og kjære og helt ukjente.

Vurderer sesongen

Han forteller videre at den svake VM-innsatsen, og de andre skuffende resultatene denne vinteren, nå kan få konsekvenser for hva han foretar seg resten av sesongen. For mens det har gått knallbra på treninger, har han slitt litt i en del renn.

- Jeg vet ikke hva jeg gjør resten av sesongen. Det er kjedelig å lese 15-20 artikler om hvor dårlig jeg er hver gang jeg tar på meg et startnummer. Men jeg kommer tilbake, sier han.

Siste nytt

 • Eikeri vant Tokyo-finale etter snuoperasjon

  Ulrikke Eikeri og doublemakker Ingrid Neel slo til i tennisfinalen i Tokyo lørdag. Hjemmefavorittene Eri Hozumi og Makoto Ninomiya ble slått 2-1.

  Kampen var over i løpet av snaut 100 minutter. Den endte med sifrene 3-6, 7-5 og 10-5.

  Det japanske paret serverte langt bedre server enn Eikeri og Neel stort sett gjennom de to første settene, men mot slutten jevnet dette seg ut.

  Det gjorde at Eikeri tok ledelsen 6-5 i andresettet etter å ha ligget under med klar margin. Kort etter hadde den norske jenta og hennes estiske makker vunnet settet.

  Kampen ble så avgjort i et tiebreak der Eikeri/Neel vant overlegent 10-5.

  Eikeri hadde før WTA500-finalen spilt inn snaut 1,7 millioner kroner denne sesongen.

  (NTB)

  WTA 500 - Pan Pacific Open
  Foto: ANDRONIKI CHRISTODOULOU / Reuters
 • Sykkelstjerne forlater Jumo-Visma

  Den slovenske sykkelstjernen Primoz Roglic innrømmer i et intervju at han er på vei bort fra storlaget Jumbo-Visma.

  Det er i intervjusonen foran starten i éndagsrittet Giro dell'Emilia i Italia at Roglic bekrefter ryktene som har versert den siste tiden.

  – Jeg kan definitivt bekrefte at jeg skal forlate laget. Men vi ønsker å fortelle alle detaljene etter rittene jeg skal delta i, sier sloveneren.

  Roglic har hatt stor suksess som Jumbo-Visma-rytter med en rekke store etappeseirer samt sammenlagtseirer i Vuelta a España (tre ganger) og Giro d'Italia.

  (NTB)

  Primoz Roglic
  Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
 • Hovland ydmyker amerikanerne i Ryder Cup

  Viktor Hovland fortsatte fantomspillet i Ryder Cup lørdag og bidro til at Europa fikk en drømmestart også på dag to av turneringen i Roma.

  Som på åpningsdagen fredag valgte Europa-kaptein Luke Donald å sende Hovland ut i foursome-spill med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg. De to skandinavene fant tonen og spilte knakende godt på første dag, og lørdag fortsatte duoen om mulig enda bedre.

  Amerikanerne Brooks Koepka og Scottie Scheffler ble regelrett ydmyket i innledningen på runden. Hovland og Åberg vant de fire første hullene og fulgte opp med å gå fem hull opp etter seks spilte.

  Et comeback i den kampen virker helt usannsynlig.

  – Det er bare å trekke for gardinen og gå og legge seg igjen. Dette er beintøft, sa Viaplay-ekspert Espen Kofstad om situasjonen til amerikanerne.

  Amerikanerne har kun et halvpoeng på tavla etter innledningen.

  Dermed kan lørdagen i Roma enda i et nytt amerikansk mareritt.

  (NTB)

  776038461
  Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste