Etterforskning av Powell etter politirazzia

Italiensk politi setter i gang etterforskning av dopinganklagede Asafa Powell og Sherone Simpson fra Jamaica.

Bilder fra hotellet hvor italiensk politi utførte razzia mot de Jamaicanske utøverne.

VIDEO: Her var razziaen mot Powell.

Også utøvernes fysiske trener Christopher Xuereb fra Canada skal etterforskes

Sherone Simpson

Sherone Simpson har innrømmet å ha avgitt positiv dopingprøve.

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

for brudd på Italias dopinglover, melder AP tirsdag.

Påtalemyndighetene mener trioen har brutt artikkel ni i de italienske dopinglovene, som krever straff for den som administrerer eller bruker forbudte stoffer.

Fant flere ukjente stoffer

Offentliggjøringen kommer etter at italiensk politi mandag beslagla ukjente stoffer under et raid mot hotellet der trioen bodde i den italienske byen Lignano Sabbiadoro.

Der skal det ha blitt funnet flere stoffer og medikamenter som nå blir analysert.

Trener Xuereb skal ha blitt avhørt av politiet, men ble ikke arrestert.

Politiet valgte å slå til mot hotellet etter at det søndag ble kjent at Powell har testet positivt på stoffet oxilofrin.

Både Powell og Simpson har innrømmet at de har avgitt positive A-prøver i forbindelse med det jamaicanske friidrettsmesterskapet i slutten av juni.

Skylder på treneren

Ingen av dem har imidlertid innrømmet å ha dopet seg bevisst, og Powell mener nå at trener Xuereb har skylden for den positive dopingprøven.

Han blir beskyldt for å ha gitt sprinteren kostholdstilskudd og sprøyter som kan ha forårsaket den positive prøven på oxilofrin.

– Vi har vurdert veldig nøye hva som kan ha gått galt, og det virker som om styrketrener Xuereb er ansvarlig for dette, sier Powells agent Paul Doyle til The New York Times.

I tillegg til Powell og Sherone Simpson er også Allison Randall (diskos) doptatt av de jamaicanske utøverne. Også Nesta Carter skal være blant de fem utøverne fra landet som skal være tatt i dopingtest.

I tillegg trakk amerikanske Tyson Gay seg fra VM søndag etter å ha testet positivt.

Powell

Italiensk politi setter i gang etterforskning av sprinteren Astafa Powell.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Siste nytt

 • Oppskriftsmessig Chelsea-seier

  Chelsea klatret tilbake forbi Manchester United og opp til fjerdeplass i Premier League etter en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Watford.

  Olivier Giroud ga hjemmelaget ledelsen, før Willian doblet ledelsen fra straffemerket. Ross Barkley fastsatte sluttresultatet til 3-0 med et kremmerhus på overtid.

  Chelsea-jubel
  Foto: Matthew Childs / Matthew Childs
 • Vålerenga reddet uavgjort

  Det ble mye drama da Vålerenga fikk med seg ett poeng hjemme mot Aalesund.

  Gjestenes islandske spiss Holmbert Fridjonsson scoret en gang på hver side av pause, og Aalesund hadde kontroll. Etter 64 minutter våknet Vålerenga og brukte bare to minutter på å komme ajour med mål av Benjamin Stokke og Bård Finne.

  Fire minutter seinere fikk Sam Adekugbe se det røde kortetetter han gult kort for filming. Det stoppet Vålerengas jakt initiativ i jakten på seiersmålet. Dermed endte det med ett poeng til hvert lag.

  Sam Adekugbe blir utvist for filming.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Hovland i seierskampen

  For andre dag på rad gikk Viktor Hovland en bogeyfree runde under Rocket Mortgage Classic i Detroit.

  Før siste dag er han på en foreløpig åttendeplass, fem slag bak ledende Matthew Wolff. Nordmannen gikk fem slag under par og er nå 13 under totalt.

  Også Kristoffer Ventura imponerer i turneringen. Lørdag gikk han fire under par og er elleve under par totalt på en delt 19.plass.

  Viktor Hovland
  Foto: Brian Spurlock

Sendeplan

Kl. Program Kanal