NRK Meny
Normal

Skjelbreid Poirées «ville» OL-tips: – Tora tar tre gull

SJUSJØEN (NRK.no): Tora Berger er god nok til å bli tidens kvinnelige skiskytter i OL-sammenheng. Det sier NRKs skiskytterekspert i «Tjuvstart».

Andreas Hagen har med seg de tidligere skiskytterne Liv Grete Poiree og Halvard Hanevold i denne ukens utgave av "Tjuvstart". De ser på helgens sesongåpning.

VIDEO: Se tredje episode av «Tjuvstart» - NRKs nye vintermagasin på nett! Denne uka handler om verdenscupåpninga i skiskyting.

– Hvis jeg er godt forberedt og gjør ting riktig har jeg muligheten, sier Tora Berger når hun får høre om OL-tipset som sier at hun stikker av med tre individuelle OL-gull i Sotsji.

Berger har nå inntatt Sjusjøen der OL-sesongen skytes i gang med lørdagens sprint. 32-åringen har varslet at dette blir henne siste sesong, og er klar for å avslutte med stil.

Se mer «Tjuvstart»:

Dersom Berger skulle klare tre OL-gull vil hun bli den ubestride OL-dronningen i skiskyting. 32-åringen har allerede ett gull fra Vancouver.

Ingen kvinnelig skiskytter, uansett nasjon, har fire OL-gull. Ikke en gang i løpet av en hel karriere.

Fire OL-gull vil også plassere Berger blant de øverste i norsk idrett på kvinnesiden.

Kunsløper Sonja Hennie er foreløpig tidenes norske kvinnelige vinterolympier med tre individuelle gull, men Marit Bjørgen, som også har tre gull, derav ett på stafett, vil trolig passere kunsløperen i løpet av vinteren.

Liv Grete Poiree

NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée mener Tora Berger er god nok til å bli tidenes norske kvinnelige vinterolympier.

Foto: Junge / Scanpix

– Knalltøft

Det var under innspillingen av programmet «Tjuvstart», som sendes på NRK.no fredag, NRKs skiskytterekspert og tidligere mangeganger verdensmester Liv Grete Skjelbreid Poirée kom med det hårete målet.

– Tora er den beste og de andre må forbedre seg kraftig for å ta henne, sa hun.

– Det er knalltøffe mål du setter Liv, men Tora er kapabel til å klare det, kommenterte NRKs andre skiskytterekspert, Halvard Hanevold, som også er med på programmet.

I vinter tok Berger fire VM-gull, dereav to individuelle.

– Jeg har lyst på OL-gull, men har ikke satt et mål om antall, sier Berger.

«Tora-løyper»

Slik begrunner Skjelbreid Poirée det noen nok vil se på som et i overkant optimistisk mål:

– Tora var stabilt god i fjor, men har likevel vist fremgang i år. Hun har en egen evne til å gå løp for løp, og på standplass er hun den mest stabile og raskeste kvinnelige skiskytteren i verden, sier NRK-eksperten som tror de harde OL-løypene passer Berger perfekt.

– Hun er god til å gå motbakker og den beste kvinnelige løperen til å kjøre utfor.

Én konkurranse

– Det er hyggelig at hun har tro på meg, men jeg tror det er mange andre som også har lyst på de medaljene, sier Tora Berger.

Nettopp derfor vil det være en kjempeprestasjon å klare det, påpeker Skjelbreid Poirée.

– Det handler om å kunne se OL som én konkurranse, og ikke bli påvirket av verken gode eller dårlige resultater. Det krever en mental styrke, samtidig som du må ha folk rundt deg som sier og gjør de riktige tingene til enhver tid, og det tror jeg Tora har.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma