Hopp til innhold

Skjelbreid Poirées «ville» OL-tips: – Tora tar tre gull

SJUSJØEN (NRK.no): Tora Berger er god nok til å bli tidens kvinnelige skiskytter i OL-sammenheng. Det sier NRKs skiskytterekspert i «Tjuvstart».

Andreas Hagen har med seg de tidligere skiskytterne Liv Grete Poiree og Halvard Hanevold i denne ukens utgave av "Tjuvstart". De ser på helgens sesongåpning.

VIDEO: Se tredje episode av «Tjuvstart» - NRKs nye vintermagasin på nett! Denne uka handler om verdenscupåpninga i skiskyting.

– Hvis jeg er godt forberedt og gjør ting riktig har jeg muligheten, sier Tora Berger når hun får høre om OL-tipset som sier at hun stikker av med tre individuelle OL-gull i Sotsji.

Berger har nå inntatt Sjusjøen der OL-sesongen skytes i gang med lørdagens sprint. 32-åringen har varslet at dette blir henne siste sesong, og er klar for å avslutte med stil.

Se mer «Tjuvstart»:

Dersom Berger skulle klare tre OL-gull vil hun bli den ubestride OL-dronningen i skiskyting. 32-åringen har allerede ett gull fra Vancouver.

Ingen kvinnelig skiskytter, uansett nasjon, har fire OL-gull. Ikke en gang i løpet av en hel karriere.

Fire OL-gull vil også plassere Berger blant de øverste i norsk idrett på kvinnesiden.

Kunsløper Sonja Hennie er foreløpig tidenes norske kvinnelige vinterolympier med tre individuelle gull, men Marit Bjørgen, som også har tre gull, derav ett på stafett, vil trolig passere kunsløperen i løpet av vinteren.

Liv Grete Poiree

NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée mener Tora Berger er god nok til å bli tidenes norske kvinnelige vinterolympier.

Foto: Junge / Scanpix

– Knalltøft

Det var under innspillingen av programmet «Tjuvstart», som sendes på NRK.no fredag, NRKs skiskytterekspert og tidligere mangeganger verdensmester Liv Grete Skjelbreid Poirée kom med det hårete målet.

– Tora er den beste og de andre må forbedre seg kraftig for å ta henne, sa hun.

– Det er knalltøffe mål du setter Liv, men Tora er kapabel til å klare det, kommenterte NRKs andre skiskytterekspert, Halvard Hanevold, som også er med på programmet.

I vinter tok Berger fire VM-gull, dereav to individuelle.

– Jeg har lyst på OL-gull, men har ikke satt et mål om antall, sier Berger.

«Tora-løyper»

Slik begrunner Skjelbreid Poirée det noen nok vil se på som et i overkant optimistisk mål:

– Tora var stabilt god i fjor, men har likevel vist fremgang i år. Hun har en egen evne til å gå løp for løp, og på standplass er hun den mest stabile og raskeste kvinnelige skiskytteren i verden, sier NRK-eksperten som tror de harde OL-løypene passer Berger perfekt.

– Hun er god til å gå motbakker og den beste kvinnelige løperen til å kjøre utfor.

Én konkurranse

– Det er hyggelig at hun har tro på meg, men jeg tror det er mange andre som også har lyst på de medaljene, sier Tora Berger.

Nettopp derfor vil det være en kjempeprestasjon å klare det, påpeker Skjelbreid Poirée.

– Det handler om å kunne se OL som én konkurranse, og ikke bli påvirket av verken gode eller dårlige resultater. Det krever en mental styrke, samtidig som du må ha folk rundt deg som sier og gjør de riktige tingene til enhver tid, og det tror jeg Tora har.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal