Pogba om Solskjær: – Han gir oss glede og energi til å kjempe

Paul Pogba roste Ole Gunnar Solskjær etter at United knuste Chelsea i FA-cupens femte runde. Franskmannen har herjet etter at nordmannen overtok klubben.

Premier League - Manchester United v Huddersfield Town

Ole Gunnar Solskjær har virkelig fått Paulo Pogba til å blomstre etter at førstnevnte overtok som manager for Manchester United.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi nyter alt. Han gir oss glede og energi til å kjempe. Og når du har manageren bak deg, så gir du alt for han, sa franskmannen til Viasport etter kampen.

Solskjær ville som vanlig ikke ta for mye av æren etter nok en imponerende seier.

– Det er ikke jeg som har slått dem. Det er laget. De har fulgt planen til punkt og prikke, sier Solskjær til Viasport.

Han legger til at han lar seg imponere av Pogba.

FA Cup Fifth Round - Chelsea v Manchester United

Paul Pogba kunne juble for både mål og målgivende pasning i kampen mot Chelsea.

Foto: John Sibley / Reuters

– Han er en av verdens beste offensive spillere. Han har et overblikk og en fantastisk pasningsfot. Du vil slippe ham løs.

I kvartfinalen, som var trukket rett etter kampen, ble det klart at Solskjær sitt mannskap møter Wolverhampton på bortebane.

– Tøff bortekamp. En ekkel plass å fare til, kommenterer kristiansunderen.

Ole Gunnar Solskjær har vært United-manager i 13 kamper nå. Det har endt med elleve seire, én uavgjort og ett tap.

Men mest imponerende av alt er måten han har forvandlet Paul Pogba.

I mandagens FA-cupkamp mot Chelsea var den franske verdensmesteren nok en gang kampens store spiller med ett mål og én målgivende pasning.

Den utrolige statistikken

Paul Pogba slet under José Mourinho, men har altså vært en av verdens beste spillere etter at Solskjær overtok som manager for United.

– Han har vært helt super helt siden jeg kom inn. Det er en fotballspiller som drar med seg mange på laget. Han er en Manchester United-spiller i selvtillit også. Han vil ha ballen hele tiden, han har kvaliteter og nyter å gå på banen. Når du spiller for Manchester United skal du spille med et smil, sa Solskjær til TV 2 etter seieren mot Fulham i starten av februar.

For å sammenligne: Denne sesongen har Pogba vært på banen i 32 kamper for Manchester United. 20 av disse kampene var med José Mourinho som manager.

Under Mourinho (20 kamper): fire mål, to målgivende

Under Solskjær (12 kamper): ni mål, syv målgivende.

To like angrep

Det var United som begynte best de aller første minuttene, men begge lag hadde noen muligheter de første 20 minuttene. Uten at noen fikk ballen i mål.

Det skjedde først da halvtimen var spilt. United bygde opp et angrep på sin venstreside, hvor Pogba til slutt slo ballen inn mot bakerste stolpe. Der kom Ander Herrera på et helhjertet løp og fikk stå overraskende alene. Fra fem meter hadde midtbanespilleren ingen problemer med å nikke ballen sikkert i mål.

Ti minutter senere var det Pogba sin tur til å være sist på ballen. Denne gangen bygde United opp angrepet på høyre side. Rashford slo ballen inn, og fra ti meter var det en bestemt Pogba som fikk hodet på ballen og satte den i mål.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjærs United vant den taktiske kampen mot Chelsea.

Foto: Ian Kington / AFP

Stilt spørsmål om taktikken

Ole Gunnar Solskjær sto med ti seiere og én uavgjort som manager for Manchester United for en uke siden.

Så kom tapet mot Paris Saint-Germain forrige uke. Det tente en debatt.

Mange har nemlig pekt på at Solskjær ikke har fått virkelige utfordringer som manager for United. De elleve første kampene var, med unntak av seierne mot Tottenham og Arsenal, alle kamper hvor United i utgangspunktet var store favoritter.

Spørsmål er blitt stilt om hvordan Solskjær taklet tøffere kamper – kamper hvor hans taktiske ferdigheter virkelig ble satt på spill.

I testen mot PSG forrige uke ble det tap. Flere karakteriserte det som et taktisk nederlag. I dag var det altså Chelsea som sto for tur i FA-cupens femte runde, men denne gangen var det liten tvil. Mot Chelsea, som riktignok er i dårlig form for tiden, ble det en klar seier.

Den andre omgangen ble en parademarsj for de røde. Begge lag hadde naturligvis muligheter, men Chelsea klarte aldri å få ballen i mål.

– Dette var et enormt resultat. Vi måtte tåle kritikk etter PSG-kampen, og i kveld gjorde alle det vi ba om, sa Solskjær til BBC.

– Prestasjonen var fantastisk, og taktikken fungerte. Vi ba midtbanespillerne våre om å presse høyt og komme opp i boksen. Forsvarsspillet i annen omgang var fantastisk, sa Solskjær om Uniteds opptreden.

Siste nytt

 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Real: - Vi selger ikke Ødegaard nå

  Real Madrid skal ha gitt Bayer Leverkusen beskjed om at klubben ikke har noe ønske om å selge Martin Ødegaard i sommer.

  Dermed er en utlånsavtale det mest sannsynlige. Det bekrefter den tyske storklubbens sportsdirektør Simon Rolfes overfor storavisen Bild.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal