Hopp til innhold

Solskjær om matchvinner-Pogba: – Han er Manchester United tvers gjennom

Paul Pogba var symbolet på alt som var galt med Manchester United. Under Ole Gunnar Solskjær som manager, er det i ferd med å endre seg.

SOCCER-ENGLAND-MUN-HDD/

INNFRIDDE: Både Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær imponerte i hjemmekampen mot Huddersfield. United vant 3–1.

Laster innhold, vennligst vent..

Da Ole Gunnar Solskjær møtte pressen etter hjemmedebuten på Old Trafford, lurte journalistene på hva som har skjedd med Paul Pogba. Spilleren som ble benket under Solskjærs forgjenger José Mourinho, men som har blomstret under nordmannen og plutselig smiler på banen igjen.

– Det er denne Paul jeg kjenner. Det er han jeg har kjent siden han var på ungdoms- og rekruttlaget. Han har alltid vært en glad gutt og det skal du være når du spiller for Manchester United, sa Solskjær om matchvinneren i 3-1-seieren over Huddersfield.

– Han er Manchester United tvers gjennom, og vet hva det betyr å spille for en klubb som United.

Håper familien er stolt

solskjær og kona

SÅ KAMPEN: Kona Silje så mannens managerdebuten på hjemmebane sammen med deres tre barn. Bildet er fra Gullballen-utdelingen i 2009.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Allerede før kampstart ble den ferske manageren hyllet av United-fansen.

– Det føltes spesielt å gå ut på der. Å høre publikum synge sangen min allerede da jeg kom ut på banen før kampen startet, forteller Solskjær.

Han innrømmer at han både er ydmyk og stolt over seieren i returen på Old Trafford. Og på plass på tribunen var familien fløyet inn fra Norge. Ifølge VG var både kona Silje og deres tre barn tilstede.

– Jeg håper familien min er stolt. Og at familien hjemme i Norge som så kampen på TV er stolt. Det har vært en fantastisk dag som jeg aldri vil glemme.

– Utrolig fornøyd

– Vi vil tilbake der vi kjører over motstanderne fra start. Vi vil ha tilskuerne opp og stå, sa Solskjær før Old Trafford-returen.

Det ønsket ble, i alle fall delvis, innfridd.

Det første kvarteret var riktignok ikke noe å skryte av, men resten av kampen var det ingen tvil om hvilket lag som hadde kontroll. Etter Nemanja Matics 1-0-scoring fortsatte United å presse høyt og jakte nye scoringer, i stor kontrast til den taktikken man har sett Mourinho kjøre.

Det er nok liten tvil om hvilken taktikk Paul Pogba foretrekker.

Den franske stjernespilleren har fått både selvtillit og spilletid med nordmannen bak roret, og takket for tilliten med to praktfulle scoringer foran mer enn 70 000 elleville United-fans.

– Jeg er utrolig fornøyd med han. Jeg er fornøyd med hele laget, sa Solskjær like etter kampslutt, før han innrømmet at det ikke var den beste kampen han United har spilt.

Roser de Gea

Det var Huddersfield som stod for kampens første store sjanse, da et langt innkast endte hos Kongolo som sendte ballen like over mål fra seks-syv meter. Fra da av var det de rødkledde som styrte, og kampens første mål kom like før halvtimen var spilt.

Corneren fra Marcus Rashford havnet hos Victor Lindelöf på første stolpe, som fikk stusset ballen bakover. Via en Huddersfield-skulder havnet kula i beina på Nemanja Matic som satte ballen i åpent mål.

Etter pausen disket David de Gea opp med en klasseredning da avslutningen til Huddersfields' Laurent Depoitre var på vei opp i krysset.

– Det er en av de beste redningene jeg noen gang har sett. Det var et viktig øyeblikk for oss, sier Solskjær etter kampen.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-HUDDERSFIELD

TILBAKE: Paul Pogba viste at skuddfoten er av øverste klasse.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Pogba-dobbel

Men den aller største helten i kveld var utvilsomt Paul Pogba.

Franskmannen som ikke engang fikk sitte på benken den siste tiden under Mourinho som manager, viste at han fremdeles er en verdensklassespiller. Under norske Ole Gunnar Solskjær.

Hans første scoring kom etter strålende forarbeid av Juan Mata og Ander Herrera. Fra ti meter satte franskmannen bredsiden til og klistret ballen nede i venstre hjørne.

Pogba sendte ballen i samme hjørne et kvarter senere, men skjøt fra 20–25 meter denne gangen. Jubelen på Old Trafford var enorm.

– Han tar det ansvaret han er kjent for å løpe fra, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

  • Se alle målene i videoen øverst i saken!

Ønsker seg null baklengsmål

På tampen sørget Mathias Jørgensen for at Solskjær ikke klarte å holde nullen. Dansken satte ballen i mål etter et frispark, og dermed endte det 3–1 i Manchester.

– Jeg synes det var et fantastisk resultat. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng, og jeg kan ikke ønske meg noe mer når vi scorer tre mål. Eller, jeg kan ønske meg null baklengs, men gutta har lovet meg det snart, smilte Solskjær.

Siste nytt

  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Tidligere Liverpool-spiller suspendert av eget lag

    Naby Keïtas tid i Liverpool ble preget av skader og midtbanespilleren har heller ikke blitt en suksess i Werder Bremen denne sesongen. Keïta var ikke i troppen da Werder Bremen tapte 0-5 mot Bayer Leverkusen søndag og nå er han suspendert ut sesongen.

    Ifølge sportsdirektør Clemen Fritz droppet Keïta å bli med i lagbussen da han fikk vite at han var tiltenkt en plass på benken i søndagens kamp.

    Keïta har selv avvist at det er tilfellet, men tirsdag har Werder Bremen likevel altså valgt å suspendere ham.

    – Nabys oppførsel kan ikke tolereres av oss som klubb. Han sviktet laget og satte seg selv foran laget. Det kan vi ikke tillate, sier Fritz.

    Werder Bremen har ilagt Keïta en bot og han får verken trene med laget eller tilbringe tid i lagets garderobe fremover.

    Keita
    Foto: AP
  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal