NRK Meny
Normal

TV-bildene forsvant i over tre timer: – Tar sakte-TV til et nytt nivå

Lørdagens TV-sending fra Ski Classics gikk i vasken. Da måtte kommentatorene ta ansvar.

Ole Kristian Stoltenberg og Petter Skinstad

FORTVILET: Ole Kristian Stoltenberg (til venstre) og Petter Skinstad kommenterte Ski Classics uten bilder.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Jeg har satt ny personlig rekord i å kommentere idrett uten å se det. Den forrige var på 1,45, men nå har jeg passert tre timer, sier Ole Kristian Stoltenberg.

I stedet for bilde av løperne kom det bilder av grafikk med GPS-sender og bilder fra målområdet.

Han og ekspert Petter Skinstad satt i Oslo, og fikk kun se løperne i starten. Da de forsvant inn i skogen, forsvant også TV-bildene. TV-seerne ventet og ventet på bilder fra løypa, men de kom aldri. Rett før målgang – over tre timer senere – var det igjen TV-bilder fra Seefeld i Østerrike.

GPS-bilder

GPS-SENDER: Slik så store deler av NRKs sending fra Østerrike ut.

– Det er fortvilende at man ikke får informasjon, bilder eller noen ting, sier Stoltenberg.

Årsaken til at TV-bildene uteble var at livehelikopteret ikke fikk ta av grunnet tett snøvær. Da fikk hverken kommentatorer eller seere sett hva som skjedde i løpet.

Røverhistorier

Mange fortvilet over manglende TV-bilder, men flere koste seg mens Stoltenberg og Skinstad holdt det gående i flere timer.

– Det er beklagelig at det ikke blir TV-bilder, men jeg må hylle Ole Kristian og Petter. De tar sakte-TV til et nytt nivå, sier NRKs redaksjonssjef Håkon Grønbech.

Det var ikke stille mange sekunder i kommentatorboksen.

– Vi hadde en del forhåndssaker og har gjort forberedelser på ting langs løypa. Vi håpet å få se det og prate om det, men vi fikk nevne det likevel. Også hadde Petter en del røverhistorier i ermet om Wassberg som gikk på do i skauen og ikke i buksa, sier Stoltenberg.

– Vi tok alt vi hadde. Vi gravde nederst i sekken. Hvis ikke vi hadde pratet hadde det ikke vært noen ting, sier Skinstad.

Sakte-TV

Fra fortvilelse over manglende TV-bilder endte det opp som sakte-TV i god NRK-stil. Løpet føyer seg inn i rekken etter Bergensbanen, Hurtigruten og Fuglefjellet.

– I Fuglefjellet var det mye som skjedde. Bergensbanen var lang, men der var det en del steder å knagge ting på. Hurtigruta er ganske treig, så jeg er usikker på hva som er tregest av oss og Hurtigruten, sier Stoltenberg.

Det kom faktisk noe godt ut av det hele. Engasjementet rundt Ski Classics økte i takt med manglende TV-bilder.

– Vi må takke seerne for at vi fikk innspill, sier Stoltenberg.

– «Trøkket» på sosiale medier var bedre nå enn før. Vi håper engasjementet kan fortsette, sier Skinstad.

– Vi vurderer å gå i svart videre for å få opp trøkket framover, sier Stoltenberg spøkefullt.

Da løperne omsider kom ut av skogen, i god gammel Gjermund Eggen-stil, var det Andreas Nygaard som kom først. Han vant foran Tord Asle Gjerdalen og Stian Hoelgaard.

Komm.: Ole Kristian Stoltenberg og Petter Skinstad.

HELT OVERLEGEN: Nygaard vant etter råsterk spurt.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal