Hopp til innhold

TV-bildene forsvant i over tre timer: – Tar sakte-TV til et nytt nivå

Lørdagens TV-sending fra Ski Classics gikk i vasken. Da måtte kommentatorene ta ansvar.

Ole Kristian Stoltenberg og Petter Skinstad

FORTVILET: Ole Kristian Stoltenberg (til venstre) og Petter Skinstad kommenterte Ski Classics uten bilder.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Jeg har satt ny personlig rekord i å kommentere idrett uten å se det. Den forrige var på 1,45, men nå har jeg passert tre timer, sier Ole Kristian Stoltenberg.

I stedet for bilde av løperne kom det bilder av grafikk med GPS-sender og bilder fra målområdet.

Han og ekspert Petter Skinstad satt i Oslo, og fikk kun se løperne i starten. Da de forsvant inn i skogen, forsvant også TV-bildene. TV-seerne ventet og ventet på bilder fra løypa, men de kom aldri. Rett før målgang – over tre timer senere – var det igjen TV-bilder fra Seefeld i Østerrike.

GPS-bilder

GPS-SENDER: Slik så store deler av NRKs sending fra Østerrike ut.

– Det er fortvilende at man ikke får informasjon, bilder eller noen ting, sier Stoltenberg.

Årsaken til at TV-bildene uteble var at livehelikopteret ikke fikk ta av grunnet tett snøvær. Da fikk hverken kommentatorer eller seere sett hva som skjedde i løpet.

Røverhistorier

Mange fortvilet over manglende TV-bilder, men flere koste seg mens Stoltenberg og Skinstad holdt det gående i flere timer.

– Det er beklagelig at det ikke blir TV-bilder, men jeg må hylle Ole Kristian og Petter. De tar sakte-TV til et nytt nivå, sier NRKs redaksjonssjef Håkon Grønbech.

Det var ikke stille mange sekunder i kommentatorboksen.

– Vi hadde en del forhåndssaker og har gjort forberedelser på ting langs løypa. Vi håpet å få se det og prate om det, men vi fikk nevne det likevel. Også hadde Petter en del røverhistorier i ermet om Wassberg som gikk på do i skauen og ikke i buksa, sier Stoltenberg.

– Vi tok alt vi hadde. Vi gravde nederst i sekken. Hvis ikke vi hadde pratet hadde det ikke vært noen ting, sier Skinstad.

Sakte-TV

Fra fortvilelse over manglende TV-bilder endte det opp som sakte-TV i god NRK-stil. Løpet føyer seg inn i rekken etter Bergensbanen, Hurtigruten og Fuglefjellet.

– I Fuglefjellet var det mye som skjedde. Bergensbanen var lang, men der var det en del steder å knagge ting på. Hurtigruta er ganske treig, så jeg er usikker på hva som er tregest av oss og Hurtigruten, sier Stoltenberg.

Det kom faktisk noe godt ut av det hele. Engasjementet rundt Ski Classics økte i takt med manglende TV-bilder.

– Vi må takke seerne for at vi fikk innspill, sier Stoltenberg.

– «Trøkket» på sosiale medier var bedre nå enn før. Vi håper engasjementet kan fortsette, sier Skinstad.

– Vi vurderer å gå i svart videre for å få opp trøkket framover, sier Stoltenberg spøkefullt.

Da løperne omsider kom ut av skogen, i god gammel Gjermund Eggen-stil, var det Andreas Nygaard som kom først. Han vant foran Tord Asle Gjerdalen og Stian Hoelgaard.

Komm.: Ole Kristian Stoltenberg og Petter Skinstad.

HELT OVERLEGEN: Nygaard vant etter råsterk spurt.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal