NRK Meny
Normal

Platini: – Samvittigheten min er ren

ATEN/OSLO (NRK): Utestengte Michel Platini brukte deler av opptredenen under Uefa-kongressen til å tale sin sak og hevde sin uskyld.

Michel Platini

TALTE: Tidligere Uefa-president Michel Platini.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Dermed gjorde Platini det flere fryktet på forhånd.

– Jeg vil slå fast at jeg står her med ren samvittighet. Jeg er helt sikker på og overbevist om at jeg ikke har gjort den minste feil i saken som er reist mot meg, og jeg kommer til å fortsette kampen for å bli renvasket, sa Platini henvendt til medlemslandene og fotballtoppene under Uefa-kongressen.

Fikk ros av Fifa-presidenten

Det er snart gått et år siden Platini og tidligere Fifa-president Sepp Blatter ble utestengt fra fotballen.

Bakgrunnen er en pengeoverføring fra Blatter til Platini i 2011, hvor drøyt 17 millioner kroner ble betalt for «rådgiverarbeid» flere år tidligere – uten å være dokumentert.

Samtidig er Platini fortsatt under etterforskning av sveitsisk politi.

Fifa-president Gianni Infantino takket Platini for arbeidet.

– Jeg er takknemlig for alle dere som er samlet her i dag. Jeg er stolt og fornøyd med arbeidet fra Platini og (Angel Maria) Villar. De har tatt mange viktige avgjørelser og gjort mye godt arbeid, sa Infantino.

Platini: – Jeg er stolt

Tidligere Uefa-styremedlem Karen Espelund var én av flere som reagerte sterkt på at Uefa i det hele tatt inviterte Platini, som fikk utestengelsen midlertidig opphevet av Fifas etiske komité.

Tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord kalte invitasjonen «forunderlig».

– Det er et signal om at det ikke er så farlig, at «vi har plass til deg likevel». Den avslappede holdningen til utestengelsen, er ikke god, sa Kåfjord til NRK.

Platini talte også om fotballens utvikling det siste tiåret før han avsluttet med å takke kongressen for samarbeidet.

– Takk for de ni årene. Jeg er stolt over det vi har oppnådd. Det var derfor jeg ville snakke med dere, for å si hadet, takk og farvel, sa Platini.

Siste nytt

 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Fram Larvik slipper straff

  Norges Fotballforbund har ingen hjemmel til å straffe Fram Larvik etter at lagets 2. divisjonskamp mot Nybergsund ble avbrutt på grunn av for få spillere. Ifølge NFF er det ikke ulovlig å stille med kun åtte spillere på kamp – slik Fram Larvik gjorde.

  Petter-belsvik
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag