NRK Meny
Normal

Platini: – Samvittigheten min er ren

ATEN/OSLO (NRK): Utestengte Michel Platini brukte deler av opptredenen under Uefa-kongressen til å tale sin sak og hevde sin uskyld.

Michel Platini

TALTE: Tidligere Uefa-president Michel Platini.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Dermed gjorde Platini det flere fryktet på forhånd.

– Jeg vil slå fast at jeg står her med ren samvittighet. Jeg er helt sikker på og overbevist om at jeg ikke har gjort den minste feil i saken som er reist mot meg, og jeg kommer til å fortsette kampen for å bli renvasket, sa Platini henvendt til medlemslandene og fotballtoppene under Uefa-kongressen.

Fikk ros av Fifa-presidenten

Det er snart gått et år siden Platini og tidligere Fifa-president Sepp Blatter ble utestengt fra fotballen.

Bakgrunnen er en pengeoverføring fra Blatter til Platini i 2011, hvor drøyt 17 millioner kroner ble betalt for «rådgiverarbeid» flere år tidligere – uten å være dokumentert.

Samtidig er Platini fortsatt under etterforskning av sveitsisk politi.

Fifa-president Gianni Infantino takket Platini for arbeidet.

– Jeg er takknemlig for alle dere som er samlet her i dag. Jeg er stolt og fornøyd med arbeidet fra Platini og (Angel Maria) Villar. De har tatt mange viktige avgjørelser og gjort mye godt arbeid, sa Infantino.

Platini: – Jeg er stolt

Tidligere Uefa-styremedlem Karen Espelund var én av flere som reagerte sterkt på at Uefa i det hele tatt inviterte Platini, som fikk utestengelsen midlertidig opphevet av Fifas etiske komité.

Tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord kalte invitasjonen «forunderlig».

– Det er et signal om at det ikke er så farlig, at «vi har plass til deg likevel». Den avslappede holdningen til utestengelsen, er ikke god, sa Kåfjord til NRK.

Platini talte også om fotballens utvikling det siste tiåret før han avsluttet med å takke kongressen for samarbeidet.

– Takk for de ni årene. Jeg er stolt over det vi har oppnådd. Det var derfor jeg ville snakke med dere, for å si hadet, takk og farvel, sa Platini.

Siste nytt

 • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

  Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

  Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

  Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

  Gullmedalje
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Fire nye russere utestengt

  IOC har dopingutestengt fire nye russiske utøvere fra OL på livstid. Den doble gullvinneren fra toer- og firerbob Alexander Zubkov, skøyterløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev, og bobkjører Olga Stulneva.

  Olympics Russian Doping Sochi
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
V-cup hopp: Kvalifisering