NRK Meny
Normal

Platini: – Samvittigheten min er ren

ATEN/OSLO (NRK): Utestengte Michel Platini brukte deler av opptredenen under Uefa-kongressen til å tale sin sak og hevde sin uskyld.

Michel Platini

TALTE: Tidligere Uefa-president Michel Platini.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Dermed gjorde Platini det flere fryktet på forhånd.

– Jeg vil slå fast at jeg står her med ren samvittighet. Jeg er helt sikker på og overbevist om at jeg ikke har gjort den minste feil i saken som er reist mot meg, og jeg kommer til å fortsette kampen for å bli renvasket, sa Platini henvendt til medlemslandene og fotballtoppene under Uefa-kongressen.

Fikk ros av Fifa-presidenten

Det er snart gått et år siden Platini og tidligere Fifa-president Sepp Blatter ble utestengt fra fotballen.

Bakgrunnen er en pengeoverføring fra Blatter til Platini i 2011, hvor drøyt 17 millioner kroner ble betalt for «rådgiverarbeid» flere år tidligere – uten å være dokumentert.

Samtidig er Platini fortsatt under etterforskning av sveitsisk politi.

Fifa-president Gianni Infantino takket Platini for arbeidet.

– Jeg er takknemlig for alle dere som er samlet her i dag. Jeg er stolt og fornøyd med arbeidet fra Platini og (Angel Maria) Villar. De har tatt mange viktige avgjørelser og gjort mye godt arbeid, sa Infantino.

Platini: – Jeg er stolt

Tidligere Uefa-styremedlem Karen Espelund var én av flere som reagerte sterkt på at Uefa i det hele tatt inviterte Platini, som fikk utestengelsen midlertidig opphevet av Fifas etiske komité.

Tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord kalte invitasjonen «forunderlig».

– Det er et signal om at det ikke er så farlig, at «vi har plass til deg likevel». Den avslappede holdningen til utestengelsen, er ikke god, sa Kåfjord til NRK.

Platini talte også om fotballens utvikling det siste tiåret før han avsluttet med å takke kongressen for samarbeidet.

– Takk for de ni årene. Jeg er stolt over det vi har oppnådd. Det var derfor jeg ville snakke med dere, for å si hadet, takk og farvel, sa Platini.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag