Normal

Planlegger Tikhonov-møte etter Bjørndalen-angrep

RUHPOLDING (NRK): Skiskytterlederen Alexander Tikhonov hadde et voldsomt angrep mot Ole Einar Bjørndalen. Så tok russerens kone kontakt.

Tikhonov

SKAL MØTES: Alexander Tikhonov og Ole Einar Bjørndalen skal møtes i Ruhpolding for å skvære opp etter den kraftige kritikken fra russeren.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han er for meg død som menneske og person, skrev Tikhonov om Bjørndalen i en blogg like etter nyttår.

Årsaken til raseriet var ifølge russeren uttalelser fra Bjørndalen foran det siste presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), hvor omstridte Tikhonov kjempet mot norske Anders Besseberg – og tapte.

Besseberg

GJENVALGT: Anders Besseberg vant presidentkampen i IBU i fjor.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I det samme blogginnlegget ba Tikhonov Bjørndalen om «å tenke nøye over hva han sier til meg neste gang vi møtes».

Planlegger møte

Russeren er nå til stede i Ruhpolding, hvor skiskytterne konkurrerer. Bjørndalen forteller at Tikhonov allerede har henvendt seg til den norske skiskytterveteranen.

– Jeg har pratet med kona hans. Det har jeg gjort. Så det går bra, sier Bjørndalen til NRK.

– Tikhonov kan dårlig tysk, så da må vi ha en oversetter. Alt var i orden, så det er ikke noe stress, sier 40-åringen.

– Så dere har fått skværet opp?

– Vi skal møtes her nå, så da skal vi ta en prat. Så det ordner seg, sier Bjørndalen.

NRK så Tikhonov og Bjørndalen veksle blikk da de passerte hverandre i etterkant av torsdagens stafett, men da ble det ikke sagt et ord.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tikhonov

PASSERTE: Her går Ole Einar Bjørndalen forbi Alexander Tikhonov (t.h.) ved standplass i Ruhpolding.

Foto: Arild Sandsvik / NRK

Bjørndalen har tidligere stilt seg uforstående til russerens angrep overfor VG.

Heller ikke Tikhonov har henvist til noen direkte uttalelser, men det gjelder trolig en kommentar til NRK i forkant av presidentvalget.

– Man støtter jo ikke folk som beskytter dopingtatte utøvere, men det er jo én sak. Hvis det er en generell holdning han har, så er ikke det bra, men det er vanskelig å dømme folk for én sånn episode, sa Bjørndalen.

– Uproblematisk

Tikhonov har tidligere vært visepresident i IBU og president i Det russiske skiskytterforbundet, og nå sitter han i styret i det russiske forbundet.

Han ønsket ikke å snakke med NRK da vi oppsøkte ham på stadion, men russeren og Bjørndalen planlegger altså et møte i løpet av helgen.

Også IBU-president Besseberg kommer til Ruhpolding fredag. Besseberg har hele tiden vært klar på at han ble motivert til å stille til gjenvalg for å unngå at Tikhonov fikk makt, og nordmannen har flere ganger blitt kritisert av russeren.

– Jeg møtte ham i Hochfilzen. Det er helt uproblematisk. Jeg har kjent ham i 40 år, så vi er på hils og prater om vær og vind, sier Besseberg til NRK.

Norge vant stafetten.

Siste nytt

 • Keita snudde til seier

  Aboubakar Keita stod for 3-2-målet i det 87. minutt da Stabæk tok tre viktige poeng Ranheim på Nadderud. Mads Reginiussen scoret begge Ranheims mål, mens Franck Boli scoret to for Stabæk.

  Aboubakar Keita
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Håland scoret sitt 10.

  Erling Håland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen, siden Haugesund tapte 1-2 borte mot Kristianseund.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første borteseier siden 2015

  Start hadde ikke vunnet på bortebane siden mai i 2015, men snudde fra 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel sendte Glimt foran etter 70 minutter. Elliot Käck utlignet for Start, og Mathias Bringaker scoret seiersmålet fem minutter før slutt.

  Start - Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO