Planlegger Tikhonov-møte etter Bjørndalen-angrep

RUHPOLDING (NRK): Skiskytterlederen Alexander Tikhonov hadde et voldsomt angrep mot Ole Einar Bjørndalen. Så tok russerens kone kontakt.

Tikhonov

SKAL MØTES: Alexander Tikhonov og Ole Einar Bjørndalen skal møtes i Ruhpolding for å skvære opp etter den kraftige kritikken fra russeren.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han er for meg død som menneske og person, skrev Tikhonov om Bjørndalen i en blogg like etter nyttår.

Årsaken til raseriet var ifølge russeren uttalelser fra Bjørndalen foran det siste presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), hvor omstridte Tikhonov kjempet mot norske Anders Besseberg – og tapte.

Besseberg

GJENVALGT: Anders Besseberg vant presidentkampen i IBU i fjor.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I det samme blogginnlegget ba Tikhonov Bjørndalen om «å tenke nøye over hva han sier til meg neste gang vi møtes».

Planlegger møte

Russeren er nå til stede i Ruhpolding, hvor skiskytterne konkurrerer. Bjørndalen forteller at Tikhonov allerede har henvendt seg til den norske skiskytterveteranen.

– Jeg har pratet med kona hans. Det har jeg gjort. Så det går bra, sier Bjørndalen til NRK.

– Tikhonov kan dårlig tysk, så da må vi ha en oversetter. Alt var i orden, så det er ikke noe stress, sier 40-åringen.

– Så dere har fått skværet opp?

– Vi skal møtes her nå, så da skal vi ta en prat. Så det ordner seg, sier Bjørndalen.

NRK så Tikhonov og Bjørndalen veksle blikk da de passerte hverandre i etterkant av torsdagens stafett, men da ble det ikke sagt et ord.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tikhonov

PASSERTE: Her går Ole Einar Bjørndalen forbi Alexander Tikhonov (t.h.) ved standplass i Ruhpolding.

Foto: Arild Sandsvik / NRK

Bjørndalen har tidligere stilt seg uforstående til russerens angrep overfor VG.

Heller ikke Tikhonov har henvist til noen direkte uttalelser, men det gjelder trolig en kommentar til NRK i forkant av presidentvalget.

– Man støtter jo ikke folk som beskytter dopingtatte utøvere, men det er jo én sak. Hvis det er en generell holdning han har, så er ikke det bra, men det er vanskelig å dømme folk for én sånn episode, sa Bjørndalen.

– Uproblematisk

Tikhonov har tidligere vært visepresident i IBU og president i Det russiske skiskytterforbundet, og nå sitter han i styret i det russiske forbundet.

Han ønsket ikke å snakke med NRK da vi oppsøkte ham på stadion, men russeren og Bjørndalen planlegger altså et møte i løpet av helgen.

Også IBU-president Besseberg kommer til Ruhpolding fredag. Besseberg har hele tiden vært klar på at han ble motivert til å stille til gjenvalg for å unngå at Tikhonov fikk makt, og nordmannen har flere ganger blitt kritisert av russeren.

– Jeg møtte ham i Hochfilzen. Det er helt uproblematisk. Jeg har kjent ham i 40 år, så vi er på hils og prater om vær og vind, sier Besseberg til NRK.

Norge vant stafetten.

Siste nytt

 • Poengdeling i «Ælv Clasico»

  Lokaloppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset ble så jevnt som mange hadde forutsett. Begge lagene var på nedre halvdel før oppgjøret og trengte poeng.

  Strømsgodset startet kampen best, men Mjøndalen skapte et par gode sjanser mot slutten av første omgang. Like før pause ville Mjøndalen ha rødt kort på Godset-forsvarer Niklas Gunnarsson da han felte Ole Amund Sveen alene med keeper. Dommeren dro imidlertid bare opp det gule kortet.

  Etter pause ble tempoet skrudd opp ute på banen, og Martin Ovenstad Rønning sendte de brune fra Mjøndalen i ledelsen etter en times spilt. Men fansen på Consto Arena fikk ikke være lenge i himmelen, for bare noen få minutter etterpå var Halldor god da han satte inn utligningen for Godset.

  Flere scoringer ble det ikke, og dermed delte de to rivalene poengene.

  Eliteserien fotball 2021, Mjøndalen - Strømsgodset
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Foss ble NM-konge etter monsterrykk

  Tobias Foss var sterkest og vant søndagens NM-fellesstart i sykling i Kristiansand. Dermed tok han sitt andre gull på fire dager.

  Jumbo-Visma-proffen Foss vant også temporittet i NM tidligere denne uken.

  I det ufyselige regnværet i Kristiansand dannet Andreas Leknessund, Tobias Foss, Kristian Aasvold og Anders Skaarseth en tetkvartett da rittet gikk inn i den avgjørende fasen.

  Med litt under sju kilometer igjen stakk Foss fra de tre andre og fikk en liten luke. Den klarte ingen i trioen bak å tette. Dermed kunne Vingrom-gutten feire NM-gull i ensom majestet.

  Det var hans første NM-medalje på fellesstart.

  – For å være helt ærlig var jeg ganske utladet etter tempoen. Jeg la lista lavt, men hadde gode bein i dag også. Jeg følte vi gjorde et bra løp, og jeg fikk god hjelp. Jeg prøvde å ta de mulighetene jeg fikk, og det var godt å kunne ta ut det man var god for, sa Foss til TV 2 etter seieren.

  Skaarseth tok sølvet, mens Aasvold ble tredjemann. Leknessund endte dermed på den sure fjerdeplassen. (NTB)

  Sykkel-NM 2021. Tobias Foss
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Verstappen utmanøvrerte Hamilton

  Max Verstappen økte sammenlagtledelsen i VM til Lewis Hamilton da han knepent vant Frankrikes Grand Prix foran briten søndag.

  Nederlandske Verstappen startet i beste startspor etter seieren i lørdagens kvalifisering, men mistet kontrollen over bilen og forsvant av banen allerede i første sving søndag.

  Hamilton hadde muligheten til å ta karrierens 99. Grand Prix-seier søndag. Aldri før har en formel 1-sjåfør nådd hele 100 seire, men med Verstappen på banen kan det ta tid før milepælen nås.

  Mens Red Bull-førerne hadde to stopp, hadde Mercedes-førerne kun ett. Det reagerte Valtteri Bottas på.

  – Hvorfor i helvete var det ingen som hørte på meg når jeg sa det ville kreves to stopp? sa Mercedes-føreren.

  Verstappen
  Foto: Christophe Simon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal