NRK Meny
Normal

Planlegger dommervarsel ved lasersabotasje

BEOGRAD (NRK.no): Det norske trenerapparatet har forberedt seg på eventuelle tjuvtriks i kvartfinalen mot Serbia.

Sulland

Linn Jørum Sulland ble holdt igjen av den serbiske landslagssjefen under EM i 2012. Nå er spillerne forberedt på andre usportslige metoder fra vertsnasjonen.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Högdahl

Mia Hermansson Högdahl har bedt spillerne varsle om eventuell laserbruk umiddelbart.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Serbiske supportere saboterte nemlig sørkoreanerne med laserpenner da vertsnasjonen halte i land seieren i åttedelsfinalen.

Norges assistenttrener Mia Hermansson Högdahl sier til NRK.no at Sør-Korea har klaget inn Serbia etter fadesen.

– Må ta tak i dommeren

Mens de venter på utfallet av klagen, har det norske trenerapparatet diskutert lasersabotasjen med de norske jentene. Norge vil rope høyt umiddelbart.

– Når vi oppdager det, må vi ta tak i dommeren og delegatene med én gang ut på banen. Vi må gjøre de oppmerksomme på at det skjer. Da får de ta stilling til det, og så får vi se hva de velger å gjøre, sier Högdahl.

Hun håper at Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har gjort noen grep for å stanse laserbruk i mesterskapet.

– Vil dere stoppe å spille hvis det skjer?

– Det vet jeg ikke. Så langt har vi ikke kommet. Vi tror at det blir en annen løsning før vi spiller kvarten, sier assistenttreneren.

– Kan ikke tillate det

I kampen mot Sør-Korea ble både straffeskyttere og keeperen blendet med laser.

Norge-keeper Katrine Lunde håper arrangøren klarer å kvitte seg med problemet før sluttspillet fortsetter.

– Vi kan ikke tillate at det er slik i idretten. Vi får håpe de får gjort noe med det dersom det er tilfellet i neste kamp, sier Lunde til NTB.

Det er naturlig nok ventet langt flere tilskuere under Norges kvartfinale enn tidligere i mesterskapet. Toppmoderne Beogradska Arena har en kapasitet på over 20.000 seter, og det kan fort bli over halvfullt i kvartfinalen.

– Jeg liker at det er mye folk og leven. Det bruker jeg enten de er med eller mot meg. Piper de er det jo ofte fordi vi har gjort noe bra, sier Lunde.

– Må skyte likevel

Laserbruk er ikke det eneste usportslige fokuset Serbia har hatt de siste mesterskapene.

Under EM i fjor ble Linn Jørum Sulland holdt igjen av den serbiske landslagssjefen Sasa Boskovic på sidelinjen.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) kalte oppførselen «uakseptabel», men treneren slapp likevel straff for trøyeholdingen.

Boskovic er fortsatt sjef når Norge og Sulland venter i kvartfinalen onsdag.

– Jeg har aldri opplevd å få laser på meg under en kamp. Jeg synes det er ganske spesielt at de får lov til det. Etter hva jeg har hørt har det kommet både flasker og annet inn på banen her før. Det virker som det er noe man må akseptere. Får man laser i øyet, er det bare å skyte likevel. Vi er forberedt på det også, sier Sulland til NTB.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal