Planlegger dommervarsel ved lasersabotasje

BEOGRAD (NRK.no): Det norske trenerapparatet har forberedt seg på eventuelle tjuvtriks i kvartfinalen mot Serbia.

Sulland

Linn Jørum Sulland ble holdt igjen av den serbiske landslagssjefen under EM i 2012. Nå er spillerne forberedt på andre usportslige metoder fra vertsnasjonen.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Högdahl

Mia Hermansson Högdahl har bedt spillerne varsle om eventuell laserbruk umiddelbart.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Serbiske supportere saboterte nemlig sørkoreanerne med laserpenner da vertsnasjonen halte i land seieren i åttedelsfinalen.

Norges assistenttrener Mia Hermansson Högdahl sier til NRK.no at Sør-Korea har klaget inn Serbia etter fadesen.

– Må ta tak i dommeren

Mens de venter på utfallet av klagen, har det norske trenerapparatet diskutert lasersabotasjen med de norske jentene. Norge vil rope høyt umiddelbart.

– Når vi oppdager det, må vi ta tak i dommeren og delegatene med én gang ut på banen. Vi må gjøre de oppmerksomme på at det skjer. Da får de ta stilling til det, og så får vi se hva de velger å gjøre, sier Högdahl.

Hun håper at Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har gjort noen grep for å stanse laserbruk i mesterskapet.

– Vil dere stoppe å spille hvis det skjer?

– Det vet jeg ikke. Så langt har vi ikke kommet. Vi tror at det blir en annen løsning før vi spiller kvarten, sier assistenttreneren.

– Kan ikke tillate det

I kampen mot Sør-Korea ble både straffeskyttere og keeperen blendet med laser.

Norge-keeper Katrine Lunde håper arrangøren klarer å kvitte seg med problemet før sluttspillet fortsetter.

– Vi kan ikke tillate at det er slik i idretten. Vi får håpe de får gjort noe med det dersom det er tilfellet i neste kamp, sier Lunde til NTB.

Det er naturlig nok ventet langt flere tilskuere under Norges kvartfinale enn tidligere i mesterskapet. Toppmoderne Beogradska Arena har en kapasitet på over 20.000 seter, og det kan fort bli over halvfullt i kvartfinalen.

– Jeg liker at det er mye folk og leven. Det bruker jeg enten de er med eller mot meg. Piper de er det jo ofte fordi vi har gjort noe bra, sier Lunde.

– Må skyte likevel

Laserbruk er ikke det eneste usportslige fokuset Serbia har hatt de siste mesterskapene.

Under EM i fjor ble Linn Jørum Sulland holdt igjen av den serbiske landslagssjefen Sasa Boskovic på sidelinjen.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) kalte oppførselen «uakseptabel», men treneren slapp likevel straff for trøyeholdingen.

Boskovic er fortsatt sjef når Norge og Sulland venter i kvartfinalen onsdag.

– Jeg har aldri opplevd å få laser på meg under en kamp. Jeg synes det er ganske spesielt at de får lov til det. Etter hva jeg har hørt har det kommet både flasker og annet inn på banen her før. Det virker som det er noe man må akseptere. Får man laser i øyet, er det bare å skyte likevel. Vi er forberedt på det også, sier Sulland til NTB.

Siste nytt

 • – OL-utsettelse øker medaljesjansen

  Landslagssjef Johan Flodin mener at dobbeltfireren med Olaf Tufte har større sjanser til OL-medalje neste år enn om OL skulle gått som planlagt i år. – De tre andre har fått ett år til på seg, og vi har sett en kapasitetsøkning hos flere av dem.

  Olaf Tufte
  Foto: Vidar Ruud
 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal