NRK Meny
Normal

NRK beklager: Planica-sak var en aprilspøk

NRK beklager at en sak, hvor det kommer frem at Planica vil slette egen bakkerekord, ikke medførte riktighet og var en aprilspøk.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Mandag publiserte NRK en nettsak hvor det kom frem at Planica ville sende et brev til Det internasjonale skiforbundet for å få bakkerekorden til Kamil Stoch slettet. Dette viser seg ikke å stemme, og saken var en aprilspøk.

– Det er bare å beklage. Våre journalister oppdaget dessverre for sent at dette var en artikkel publisert lørdag, og denne ble publisert før NRK fikk tak i arrangementansvarlig som kunne avkrefte saken, sier redaksjonssjef i sporten Anders Sårheim.

Direktør i Planica, Jelko Gros, som ble sitert av nettstedet som stod bak spøken, skijumping.pl, ler godt når NRK får tak i ham.

– Det er en eller annen aprilspøk. Jeg vet ikke hvem som har kommet med spøken. Den er ikke kommet herfra, fra folk i Planica. Jeg tror den kommer fra noen i Norge, men jeg vet ikke hvem. Det er viktig for meg å få frem, sier Jelko Gros.

Han understreker at de som arrangør ikke ville hatt muligheten til å endre på en rekord.

– For oss er det ikke mulig å omgjøre en avgjørelse tatt av dommerne. Det samme har skjedd før at hoppere har vært i bakken, men fortsatt har fått godkjent hoppet sitt. Jeg tror noe av det samme skjedde i Sapporo i 76, sier Gros og fortsetter:

– Men det går klart frem av regelverket at det ikke er mulig å få omgjort dette. Selv om vi skulle ha kommet med et slikt brev til FIS ville det ikke vært mulig å få det omgjort. Det er ikke mulig å forandre resultatet etter at dommerne har tatt beslutningen sin.

Siste nytt

 • Northug slått ut i kvartfinalen

  Petter Northug greide ikke ta seg videre fra kvartifinalen under norgescup-sprinten på Gålå lørdag. Han var avhengig av å gå videre på tid, men det greide han ikke.

  NRK kommer tilbake med mer

  Petter Northug i Norgescup på Gålå
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Knudsen ny trener i VIF

  Tidligere LSK-trener Monica Knudsen blir hovedtrener hos erkerival Vålerenga.

  Eli Landsem går inn som sportssjef. Knudsen har tidligere trent LSK til tre gull.

  Hovedtrener Kjell Gustad var ønsket med, men takket nei til å fortsette i VIF.

  Knudsen
  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
 • Northug videre fra prologen

  Petter Northug var langt fra teten, men klarte å gå videre fra sprintprologen under norgescuprennet på Gålå. Han ble nummer 20 i prologen, 9.90 sekunder bak prolog-vinner Fredrik Riseth. Kvartfinalene starter kl. 11.30.

  Petter Northug
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio
4-4-2 med Schau og Aune