NRK Meny
Normal

NRK beklager: Planica-sak var en aprilspøk

NRK beklager at en sak, hvor det kommer frem at Planica vil slette egen bakkerekord, ikke medførte riktighet og var en aprilspøk.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Mandag publiserte NRK en nettsak hvor det kom frem at Planica ville sende et brev til Det internasjonale skiforbundet for å få bakkerekorden til Kamil Stoch slettet. Dette viser seg ikke å stemme, og saken var en aprilspøk.

– Det er bare å beklage. Våre journalister oppdaget dessverre for sent at dette var en artikkel publisert lørdag, og denne ble publisert før NRK fikk tak i arrangementansvarlig som kunne avkrefte saken, sier redaksjonssjef i sporten Anders Sårheim.

Direktør i Planica, Jelko Gros, som ble sitert av nettstedet som stod bak spøken, skijumping.pl, ler godt når NRK får tak i ham.

– Det er en eller annen aprilspøk. Jeg vet ikke hvem som har kommet med spøken. Den er ikke kommet herfra, fra folk i Planica. Jeg tror den kommer fra noen i Norge, men jeg vet ikke hvem. Det er viktig for meg å få frem, sier Jelko Gros.

Han understreker at de som arrangør ikke ville hatt muligheten til å endre på en rekord.

– For oss er det ikke mulig å omgjøre en avgjørelse tatt av dommerne. Det samme har skjedd før at hoppere har vært i bakken, men fortsatt har fått godkjent hoppet sitt. Jeg tror noe av det samme skjedde i Sapporo i 76, sier Gros og fortsetter:

– Men det går klart frem av regelverket at det ikke er mulig å få omgjort dette. Selv om vi skulle ha kommet med et slikt brev til FIS ville det ikke vært mulig å få det omgjort. Det er ikke mulig å forandre resultatet etter at dommerne har tatt beslutningen sin.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale