NRK Meny
Normal

NRK beklager: Planica-sak var en aprilspøk

NRK beklager at en sak, hvor det kommer frem at Planica vil slette egen bakkerekord, ikke medførte riktighet og var en aprilspøk.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Mandag publiserte NRK en nettsak hvor det kom frem at Planica ville sende et brev til Det internasjonale skiforbundet for å få bakkerekorden til Kamil Stoch slettet. Dette viser seg ikke å stemme, og saken var en aprilspøk.

– Det er bare å beklage. Våre journalister oppdaget dessverre for sent at dette var en artikkel publisert lørdag, og denne ble publisert før NRK fikk tak i arrangementansvarlig som kunne avkrefte saken, sier redaksjonssjef i sporten Anders Sårheim.

Direktør i Planica, Jelko Gros, som ble sitert av nettstedet som stod bak spøken, skijumping.pl, ler godt når NRK får tak i ham.

– Det er en eller annen aprilspøk. Jeg vet ikke hvem som har kommet med spøken. Den er ikke kommet herfra, fra folk i Planica. Jeg tror den kommer fra noen i Norge, men jeg vet ikke hvem. Det er viktig for meg å få frem, sier Jelko Gros.

Han understreker at de som arrangør ikke ville hatt muligheten til å endre på en rekord.

– For oss er det ikke mulig å omgjøre en avgjørelse tatt av dommerne. Det samme har skjedd før at hoppere har vært i bakken, men fortsatt har fått godkjent hoppet sitt. Jeg tror noe av det samme skjedde i Sapporo i 76, sier Gros og fortsetter:

– Men det går klart frem av regelverket at det ikke er mulig å få omgjort dette. Selv om vi skulle ha kommet med et slikt brev til FIS ville det ikke vært mulig å få det omgjort. Det er ikke mulig å forandre resultatet etter at dommerne har tatt beslutningen sin.

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge