Planer for nytt toppidrettssenter

Dersom de nødvendige tillatelsene gis og finansieringen kommer på plass, kan det nye, nasjonale toppidrettssenteret i Oslo stå klart i 2023.

Det nye senteret på Sognsvann vil bli på 11.600 kvadratmeter og omfatte nye utendørsanlegg.

– Får vi finansieringen på plass, kan senteret stå ferdig i 2023, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i en pressemelding.

Ifølge toppidrettssjefen vil selve senteret koste omtrent 460 til 525 millioner.

I august skal styret i Norges idrettsforbund (NIF) behandle planene som nå er lagt fram. Innen da håper NIF på at Norges idrettshøgskole har gitt tommel opp til planene.

Bakgrunnen for det nye senteret er at kapasiteten på Olympiatoppen er sprengt. Beslutningen om å utrede bygging av et nytt senter ble fattet av idrettsstyret våren 2019.

– Skal vi klare å utvikle oss som toppidrettsnasjon, må vi legge til rette for at våre beste kvinner og menn skal lykkes i nettopp det. sier idrettspresident Berit Kjøll. (NTB)

Toppidrettssjef Tore Øvrebø
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • King kan bli klar til City

  Joshua King var ikke med da Bournemouth tok tre uhyre viktige poeng i nedrykksstriden med 4-1-seier over Leicester søndag. Før kampen ble det opplyst at den norske landslagsspissen hadde pådratt seg en «mindre lårstrekk».

  Etter kampen sa manager Howe at han var usikker på omfanget av skaden, men tirsdag kom det positive nyheter fra samme mann.

  – Når det gjelder Joshua King, får vi se hvordan det går og om han rekker kampen, sier Bournemouth-manageren da han møtte pressen foran onsdagens vriene bortekamp mot City

  Joshua King
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ingen supersprint i Holmenkollen

  Den nye skiskyttarøvinga supersprint, som skulle fått sin verdscupdebut i Holmenkollen komande sesong, er utsett til seinare.

  Sportssjef Felix Bitterling i det internasjonale skiskyttarforbundet seier til NRK at dei skal prøve ut øvinga med lengre løyper og utan ekstraskot i IBU-cupen komande vinter.

  Bakgrunnen for utsetjinga er mellom anna innspel frå dei aktive.

  Laster Twitter-innhold
 • Diomande ut med skade i comebacket

  Adama Diomande og Los Angeles FC var tilbake i aksjon i MLS tirsdag, men spissen måtte på ny ut med skade i 3-3-kampen mot Houston Dynamo.

  Diomande, som var ute med brudd i foten fra februar til april, skadet seg igjen i kampen mot Houston. Nok en gang var det foten som var problemet, og etter 79 minutter måtte Diomande byttes ut, snaue 20 minutter etter at han ble byttet inn.

  Adama Diomande
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal