NRK Meny
Normal

Ny baklengs på dødball: – Det bør uroe Lagerbäck

Norge hadde tilsynelatende full kontroll mot Sverige, og var på vei mot sin første seier under Lars Lagerbäck. Så glapp det igjen på en dødball.

Uavgjort på Ullevaal tirsdag kveld.

SE MÅLENE: Norge tok ledelsen, men en sen svensk utligning ødela kvelden for de norske guttene.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det bør uroe Lagerbäck er hvordan vi forsvarer egen boks. Vi bør være mye hvassere der. Det er et varemerke vi har fra tidligere som vi må prøve å gjenskape, sier NRKs ekspert Lise Klaveness etter baklengsmålet mot Sverige.

Norge styrte hele kampen, og holdt Sverige unna de største målsjansene. Men på slutten glapp det. Etter svak markering på et hjørnespark fikk Samuel Armenteros stå helt alene foran mål, og satte avslutningen midt på keeper.

Ballen trillet inn under Ørjan Nyland, som ikke styrket sitt kandidatur for å vinne keeperplassen.

Lars Lagerbäck var tydelig skuffet over den defensive markeringen på baklengsmålet.

– Det så litt passivt ut, at ballen fikk lov til å ramle ned der på en spiller. Det så ut som vi sto litt stille. Det handler om å ha konsentrasjon i hvert sekund, fortalte Lagerbäck på pressekonferansen etter oppgjøret.

Lykkes endelig med lange kast

Landslagstreneren er tydelig på at dette er noe han skal ta opp med spillerene.

– Vi forsøker å vise flere positive saker for å forsterke det som er bra, men et slikt hjørnespark kommer vi til å vise. Det kommer de til å få feedback på.

Men en plan lykkes.

Etter kvalikk-kampen mot Nord-Irland slaktet «alle» Norges lange innkast. Før denne landslagssamlingen sa selv Lägerback seg enig i deler av kritikken.

– Faste situasjoner er noe vi må trene mer på. Vi hadde mange innkast mot Nord-Irland, men vi vant nesten ingen av dem, sa Lagerbäck før samlingen.

Og treningen fungerte.

Et langt innkast ble stusset videre av Bjørn Maars Johnsen, og svenskene klarte ikke å klarere på skikkelig vis. Ballen trillet ut til Mohamed Elyounoussi på 16 meter, og «Moi» klinket til på første berøring. Skuddet gikk midt i mål, men Nordfeldt fikk aldri stokket beina, og ballen fløy i mål.

Det er Elyounoussis første landslagsmål, og Lagerbäck var fornøyd med uttellingen.

– Det spiller egentlig ingen rolle hvordan man lager mål, men det er alltid bra når man har øvd på en del varianter, sa han på pressekonferransen etter kampen.

Dæhli bommet på åpent mål

Norge hadde mange muligheter til å score flere mål mot Sverige. Like før pause fikk Bjørn Maars Johnsen en enorm mulighet. Jonas Svensson tråklet seg inn i boksen, og fikk på flott vis sendt ballen til Maars Johnsen som sendte ballen mot lengste hjørnet.

Nordfeldt fikk såvidt en hånd på ballen, og returen havnet rett i beina på Mads Møller Dæhli. Han fikk avslutte på åpent mål, men forsøket gikk på utrolig vis over.

I andre omgang fikk Møller Dæhli igjen en enorm mulighet. Elyounoussi sendte Svensson gjennom på kanten med en fin pasning, og backen løftet ballen. I feltet ruvet 172 cm høye Møller Dæhli høyest, og stanget ballen mot mål, men en ny flott redning fra Nordfeldt stoppet forsøket.

Dermed klarte aldri Norge å punktere kampen, og landslaget må vente enda lenger på sin første seier under Lars Lagerbäck.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag