NRK Meny
Normal

PL-klubbene satte vanvittig overgangsrekord

For første gang i historien har klubbene i Premier League handlet spillere for mer enn én milliard pund i ett enkelt overgangsvindu.

Mustafi

Shkodran Mustafi ble tirsdag klar for Arsenal. Dermed har Premier League-klubbene brukt over én milliard for første gang i et overgangsvindu.

Foto: Michael Sohn / Ap

Overgangsrekorden var et faktum da Arsenal bekreftet kjøpet av den tyske midtstopperen Shkodran Mustafi fra Valencia tirsdag kveld, melder Sky Sports.

24 år gamle Mustafi skal angivelig ha en prislapp på 35 millioner pund, tilsvarende snaue 380 millioner norske kroner.

Klubbrekord for 11 av 20

Den dyreste spilleren så langt i sommerens overgangsvindu er franske Paul Pogba. Manchester United skal ha betalt Juventus mer enn én milliard kroner for å hente midtbanespilleren tilbake til Old Trafford.

Totalt har 12 av 20 Premier League-klubber satt rekord i dette vinduet. Aldri i sin historie har disse gjennomført dyrere kjøp.

Onsdag stenger overgangsvinduet, og tirsdag var det hektisk aktivitet i svært mange av klubbene.

Blant de mest aktive klubbene var nyopprykkede Hull, som sikret seg ikke mindre enn tre nye spillere.

Rundt 140 millioner skal ha blitt lagt på bordet for å hente midtbanespilleren Ryan Mason fra Tottenham.

Summen kan bli høyere

Totalt skal Premier League-klubbene nå ha handlet for mer enn én milliard pund, tilsvarende godt over ti milliarder norske kroner.

Mye tyder på at flere pengestinne overganger kan komme før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Tirsdag kveld hevdet Sky Sports å ha gode kilder på at Chelsea skal være villige til å betale 325 millioner kroner for Paris Saint-Germain-forsvarer David Luiz.

Siste nytt

 • Rekordtangering i VM

  Saudi-Arabias andre straffespark i VM-møtet med Egypt mandag var det 18. i VM-sluttspillet i Russland. Det er tangering av den gjeldende rekorden, melder NTB.

 • Ruud utslått i Wimbledon-kvalik

  Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen i tennis. Franske Antoine Hoang ble for sterk i 1. kvalifiseringsrunde mandag. Kampen i London endte med Ruud-tap 4-6, 5-7, melder NTB.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Johaugs trener inn på landslaget

  Therese Johaugs private trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, blir en del av landslagstrenerteamet som en ressurs på video og teknikk. – Jeg tror det blir veldig bra. Det er en jeg kjenner godt og har et godt forhold til, sier Johaug til NTB.

  Pressetreff med Therese Johaug
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang