NRK Meny
Normal

Hevdet de fant testosteron hos Pistorius: – Det var en tabbe

Politiet hevdet de hadde funnet testosteron i boligen til Oscar Pistorius (26), og rettet dermed dopingmistanker mot den drapssiktede friidrettsutøveren. Det viste seg å være en grov feilantakelse.

Oscar Pistorius

Rettsaken mot Oscar Pistorius fortsatte onsdag. Han er siktet for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp.

Foto: SIPHIWE SIBEKO / Reuters

Etterforskningslederen i rettsaken mot Oscar Pistorius gjorde feil da han hevdet at Oscar Pistorius oppbevarte testosteron i sitt hjem.

Ifølge aktoratet har ikke stoffene blitt identifisert ennå.

Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius

Reeva Steenkamp døde forrige torsdag, etter å ha blitt skutt av kjæresten og sprinteren Oscar Pistorius.

Foto: STRINGER / Reuters

– Vi vet ikke hva stoffene er helt ennå. Vi vet ikke om det er lovlige eller ulovlige stoffer, sa Medupe Simasiku, en talsmann fra aktoratet, ifølge AP.

– En tabbe

Det var etterforsker Hilton Botha som kom med opplysningen under sin forklaring i retten onsdag. Ifølge etterforskeren fant politiet to bokser med testosteron og nåler på soverommet til den drapssiktede sprinteren - uten å være sikker på hva legemidlene egentlig var.

Ifølge AP antok etterforskeren at det var testosteron kun utifra teksten som stod skrevet på legemiddelet.

– Det var en tabbe, innrømmer Simasiku.

Testosteron kan brukes til å få en rask oppbygging av muskler. Det kan dermed være mulig at Oscar Pistorius har brukt prestasjonsfremmende midler. Løperen er imidlertid aldri tatt i dopingkontroll.

Blånektet for doping

Forsvareren til Oscar Pistorius, Barry Roux, mener det ikke er funnet ulovlige stoffer i løperens hjem, og klagde derfor på at det blir brukt som bevis i retten.

– Det er ikke steroider, men en miks av urter som brukes av mange idrettsutøvere, sier Roux, ifølge The Guardian.

Forsvareren hevder aktoratet forsøker å bruke alle bevisfunn til sin fordel, for å få Pistorius dømt.

– De tar hver minste bit av bevisene og knytter dem opp til de verst tenkelige scenarioer, sa Roux.

Stor uenighet om hendelsesforløpet

Den beinamputerte Paralympics-gullvinneren står fortsatt på sitt, og mener han aldri planla å myrde sin egen kjæreste, den sørafrikanske modellen Reeva Steenkamp.

Ifølge ham er det hele en tragisk misforståelse, da han mistok kjæresten for å være en innbruddstyv og fyrte av fire skudd gjennom baderomsdøra, hvorav tre av dem traff og drepte kjæresten.

Aktoratet har fremdeles til gode å feste lit til Pistorius' forklaring. Onsdag viste etterforskerne frem oversiktsbilder av Pistorius sitt hus, der de forklarte i detalj hvordan de ser for seg hendelsesforløpet.

Rettsaken fortsetter torsdag.

Les mer om saken:

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag