NRK Meny
Normal

Pinte seg til pallplass

Tiril Eckhoff sier hun hadde en tung dag i sporet, men sikret likevel plass på pallen på fredagens sprint.

Tiril Eckhoff gikk i mål på 19,5 sekunder bak Karin Oberhofer.

Tiril Eckhoff var helt tom da hun gikk i mål til 3. plass på sprinten i Hockfilzen.

– Jeg kjente «kjøttsmaken» i munnen da det var to runder igjen - det var ikke akkurat deilig å tenke den tanken, forteller en sliten Tiril Eckhoff til NRK.

24-åringen fortsetter å imponere i skiskyttersporet. For bare seks dager siden vant Tiril Eckhoff sitt første verdenscuprenn, da hun vant sprinten i Östersund. I dag gikk hun inn til 3. plass på den samme øvelsen i østerrikske Hochfilzen. Finske Kaisa Mäkäräinen vant, mens italienske Karin Oberhofer tok 2. plassen.

Utkjørt

Eckhoff forteller at hun hadde mange negative tanker i hodet under løpet, og var derfor fornøyd da hun snakket med NRK etter løpet.

– Jeg synes det var et veldig, veldig bra løp, med tanke på at det var en litt tøff dag på jobben. Jeg tenkte mye i dag. Det var tungt i løypa og da er det ekstra tungt å komme seg gjennom en sprint. Det ble tungt på sisterunden, forklarer hun.

Bommet på siste skyting

På den liggende skytingen fikk hun fullt hus, men problemene så ut til å melde seg på stående. Likevel klarte Fossum-løperen seg med kun én bom.

– På ligg brukte jeg litt lang tid og det samme på stå, men jeg prøvde å få ned blinkene. Men vet du hva? Jeg er veldig fornøyd, sier hun med et stort smil.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tiril Ekchoff må ut i strafferunde etter 2.skyting under skiskyttersprinten i Hochfilzen.

Tiril Eckhoff med én bom på andre skyting.

Fannys beste noensinne

De norske jentene presterte stort sett godt på standplass i Østerrike. Og den som gjorde det spesielt god var Fanny Welle-Strand Horn. Med feilfri skyting gikk hun inn til 7. plass og personlig besteplassering i verdenscupen.

– I dag var det perfekt på standplass, men det var fryktelig tungt på sisterunden, sa hun til NRK1 etter å ha kommet i mål.

– Vi får se om det holder til ny personlig rekord, smilte hun.

De øvrige norske jentene: Marte Olsbu (24. plass, 0 bom), Synnøve Solemdal (43. plass, 2 bom), Elise Ringen (60. plass, 3 bom) og Hilde Fenne (71. plass, 3 bom).

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting