NRK Meny
Normal

Pinte seg til pallplass

Tiril Eckhoff sier hun hadde en tung dag i sporet, men sikret likevel plass på pallen på fredagens sprint.

Tiril Eckhoff gikk i mål på 19,5 sekunder bak Karin Oberhofer.

Tiril Eckhoff var helt tom da hun gikk i mål til 3. plass på sprinten i Hockfilzen.

– Jeg kjente «kjøttsmaken» i munnen da det var to runder igjen - det var ikke akkurat deilig å tenke den tanken, forteller en sliten Tiril Eckhoff til NRK.

24-åringen fortsetter å imponere i skiskyttersporet. For bare seks dager siden vant Tiril Eckhoff sitt første verdenscuprenn, da hun vant sprinten i Östersund. I dag gikk hun inn til 3. plass på den samme øvelsen i østerrikske Hochfilzen. Finske Kaisa Mäkäräinen vant, mens italienske Karin Oberhofer tok 2. plassen.

Utkjørt

Eckhoff forteller at hun hadde mange negative tanker i hodet under løpet, og var derfor fornøyd da hun snakket med NRK etter løpet.

– Jeg synes det var et veldig, veldig bra løp, med tanke på at det var en litt tøff dag på jobben. Jeg tenkte mye i dag. Det var tungt i løypa og da er det ekstra tungt å komme seg gjennom en sprint. Det ble tungt på sisterunden, forklarer hun.

Bommet på siste skyting

På den liggende skytingen fikk hun fullt hus, men problemene så ut til å melde seg på stående. Likevel klarte Fossum-løperen seg med kun én bom.

– På ligg brukte jeg litt lang tid og det samme på stå, men jeg prøvde å få ned blinkene. Men vet du hva? Jeg er veldig fornøyd, sier hun med et stort smil.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tiril Ekchoff må ut i strafferunde etter 2.skyting under skiskyttersprinten i Hochfilzen.

Tiril Eckhoff med én bom på andre skyting.

Fannys beste noensinne

De norske jentene presterte stort sett godt på standplass i Østerrike. Og den som gjorde det spesielt god var Fanny Welle-Strand Horn. Med feilfri skyting gikk hun inn til 7. plass og personlig besteplassering i verdenscupen.

– I dag var det perfekt på standplass, men det var fryktelig tungt på sisterunden, sa hun til NRK1 etter å ha kommet i mål.

– Vi får se om det holder til ny personlig rekord, smilte hun.

De øvrige norske jentene: Marte Olsbu (24. plass, 0 bom), Synnøve Solemdal (43. plass, 2 bom), Elise Ringen (60. plass, 3 bom) og Hilde Fenne (71. plass, 3 bom).

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
NM alpint: Super-G kvinner og menn
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia