Pietilä-Holmner til sykehus etter skrekkfall: – Den reprisen var guffen

Maria Pietilä-Holmner (30) kjørte en god 2. omgang, men rett før mål gikk det skikkelig galt for alpinisten som hektet med porten og falt stygt.

Maria Pietilae-Holmner med stygt fall.

Se video av fallet.

Laster innhold, vennligst vent..

Svenske Maria Pietilä-Holmner gikk skikkelig på trynet under 2. omgang av kvinnenes storslalåm.

MR-undersøkelsen på sykehuset viste et delvis avrevet leddbånd og et hardt slag mot kneskålen. Legene tror hun er tilbake på ski om seks-åtte uker, melder Sveriges skiforbund.

I en av de siste svingene før mål kom hun for langt ut og rakk ikke å hente seg inn igjen til neste sving og hektet i porten.

– Hun får seg en smell

Alpinisten fløy gjennom luften før hun rullet nedover mot mål og endte i sikkerhetsputene rett ved siden av målseglet.

Maria Pietilae-Holmner

FALT STYGT: Svenske Maria Pietilä Holmner falt stygt under kvinnenes storslalåm tirsdag.

Foto: Marco Trovati / Ap

– Hun begynte å bli sliten i to svinger før og så kom hun for sent og hektet. Hun blir slått hardt rundt, kommenterte NRKs alpinekspert Paul Arne Skajem.

– Hun får seg en smell. Det er det ingen tvil om, utdyper han.

I det Pietilä-Holmner setter skien i porten ser det ut til at hun vrir kneet. Heldigvis løste bindingen på skien seg ut etter sammenstøtet.

Etter å ha truffet sikkerhetsputene ligger hun en stund før hun klarer å komme seg ut av nettet. Da så det tilsynelatende ut at det gikk bra med henne.

– Hun vinker og håper det er et tegn på at hun har det bra. Den var ikke pen for kneet, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Men etter krasjen ble alpinisten fraktet til sykehuset.

– Hun er på vei til sykehuset for undersøkelser. Før leger har sett på det kan vi ikke uttale oss, sier pressesjefen for det svenske alpinlandslaget, Erik Danielsson, til Aftonbladet.

– Guffen reprise

Alpinisten gikk for egen maskin ut av målområdet, men det så ut som hun hadde fått seg en skikkelig smell og haltet seg fremover.

– Den reprisen var guffen, fortsatte Lerdahl.

Svensken var nummer fire etter den første omgangen og var i ferd med å kjøre seg inn til en fin plassering selv om hun var noe bak leder Tessa Worley ved passering på siste mellomtid.

– Det var synd. Hun hadde virkelig begynt å bite ifra seg i topp ti-sjiktet. Vi begynner å se god gammel stil, kommenterte Lerdahl.

Amerikanske Mikaela Shiffrin vant til slutt løpet suverent 78 hundredeler foran franske Tessa Worley. Italienske Manuela Mölgg ble nummer tre.

For de norske utøverne ble det to topp-ti-plasseringer. Ragnhild Mowinckel og Nina Løseth kjørte seg opp i 2. omgang, fra en henholdsvis 11. plass og 14. plass til en 9. plass og en 10. plass.

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal