NRK Meny
Normal

Phelps' trener: – Han er i elendig form

Den tilbakevendte svømmekongen Michael Phelps (28) måtte flire da treneren beskrev formen hans etter to år utenfor bassenget.

Michael Phelps

KONGEN ER TILBAKE: Michael Phelps har deltatt i fire sommer-OL, men er ennå ikke fylt 30 år. Nå kan comebacket føre ham til OL-bassenget i Rio om to år.

Foto: Rob Schumacher / Reuters

– Han er i elendig form akkurat nå. Men han er i hvert fall glad for å være tilbake i trening. Det har ikke alltid vært tilfelle før, beskriver Phelps' mangeårige trener Bob Bowman under en pressekonferanse i USA natt til tirsdag.

Michael Phelps

TILBAKE I TRENING: Michael Phelps avbildet under trening i Arizona onsdag denne uken.

Foto: Rob Schumacher / Reuters

Svømmefantomet Michael Phelps har nylig annonsert sitt comeback, og amerikaneren er så smått i gang med opptreningen igjen.

Denne uka er han tilbake i konkurranse under Grand Prix-stevnet i Mesa i Arizona. Phelps er påmeldt til øvelser torsdag og fredag. Det ventes at han svømmer 50 fri og 100 meter butterfly.

Det blir gullgrossistens første konkurranse siden London-OL i 2012. Det merkes på formen.

– Vi har ingen forventninger. Vi vil bare ha det gøy og se hvordan det går, sier trener Bowman.

– Gjør comeback fordi jeg vil

Phelps har rukket å bli 28 år. Dette er andre gang han gjør comeback.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør dette. Jeg gjør det fordi jeg vil. Jeg gjør det kun for meg selv. Det er ingen som tvinger meg. Det er bare godt å være tilbake i vannet og tenke på konkurranser igjen. Det er den konkurransegleden som har drevet meg i alle år, forklarer Phelps.

OL-kongen fra Beijing-OL, der han vant samtlige åtte distanser han stilte til start i, tør ikke spå hvor lenge han kommer til å fortsette. Han hverken bekrefter eller utelukker at han vil delta under sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016.

Han er imidlertid klar på at han vil tilbake til den ypperste verdenseliten allerede denne sesongen.

– Jeg ser frem til å svømme igjen uansett hvor lenge det varer. Reisen starter vel nå, egentlig, sier Phelps.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bob Bowman og Michael Phelps

SUPERDUOEN TILBAKE: Bob Bowman (t.v.) har trent Michael Phelps siden svømmeren var 11 år gammel. Nå har duoen planer om å ta tilbake svømmetronen.

Foto: Christian Petersen / Afp

Tidenes olympier

Michael Phelps tok svømmeverden med storm allerede som 15-åring under Sydney-OL i 2000. Der ble hans beste resultat en 5.-plass fra 200 meter butterfly.

Så startet gullrushet.

Først seks gull i Athen-OL i 2004. Deretter de historiske åtte gullene i Beijing-OL fire år senere. I London-OL for to år siden ble det nye fire gullmedaljer. Totalt står svømmekongen med 22 OL-medaljer, 18 av dem i gull.

Det er dobbelt så mange som nestemann på lista over utøvere med flest OL-gull.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal