Phelps' trener: – Han er i elendig form

Den tilbakevendte svømmekongen Michael Phelps (28) måtte flire da treneren beskrev formen hans etter to år utenfor bassenget.

Michael Phelps

KONGEN ER TILBAKE: Michael Phelps har deltatt i fire sommer-OL, men er ennå ikke fylt 30 år. Nå kan comebacket føre ham til OL-bassenget i Rio om to år.

Foto: Rob Schumacher / Reuters

– Han er i elendig form akkurat nå. Men han er i hvert fall glad for å være tilbake i trening. Det har ikke alltid vært tilfelle før, beskriver Phelps' mangeårige trener Bob Bowman under en pressekonferanse i USA natt til tirsdag.

Michael Phelps

TILBAKE I TRENING: Michael Phelps avbildet under trening i Arizona onsdag denne uken.

Foto: Rob Schumacher / Reuters

Svømmefantomet Michael Phelps har nylig annonsert sitt comeback, og amerikaneren er så smått i gang med opptreningen igjen.

Denne uka er han tilbake i konkurranse under Grand Prix-stevnet i Mesa i Arizona. Phelps er påmeldt til øvelser torsdag og fredag. Det ventes at han svømmer 50 fri og 100 meter butterfly.

Det blir gullgrossistens første konkurranse siden London-OL i 2012. Det merkes på formen.

– Vi har ingen forventninger. Vi vil bare ha det gøy og se hvordan det går, sier trener Bowman.

– Gjør comeback fordi jeg vil

Phelps har rukket å bli 28 år. Dette er andre gang han gjør comeback.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør dette. Jeg gjør det fordi jeg vil. Jeg gjør det kun for meg selv. Det er ingen som tvinger meg. Det er bare godt å være tilbake i vannet og tenke på konkurranser igjen. Det er den konkurransegleden som har drevet meg i alle år, forklarer Phelps.

OL-kongen fra Beijing-OL, der han vant samtlige åtte distanser han stilte til start i, tør ikke spå hvor lenge han kommer til å fortsette. Han hverken bekrefter eller utelukker at han vil delta under sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016.

Han er imidlertid klar på at han vil tilbake til den ypperste verdenseliten allerede denne sesongen.

– Jeg ser frem til å svømme igjen uansett hvor lenge det varer. Reisen starter vel nå, egentlig, sier Phelps.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bob Bowman og Michael Phelps

SUPERDUOEN TILBAKE: Bob Bowman (t.v.) har trent Michael Phelps siden svømmeren var 11 år gammel. Nå har duoen planer om å ta tilbake svømmetronen.

Foto: Christian Petersen / Afp

Tidenes olympier

Michael Phelps tok svømmeverden med storm allerede som 15-åring under Sydney-OL i 2000. Der ble hans beste resultat en 5.-plass fra 200 meter butterfly.

Så startet gullrushet.

Først seks gull i Athen-OL i 2004. Deretter de historiske åtte gullene i Beijing-OL fire år senere. I London-OL for to år siden ble det nye fire gullmedaljer. Totalt står svømmekongen med 22 OL-medaljer, 18 av dem i gull.

Det er dobbelt så mange som nestemann på lista over utøvere med flest OL-gull.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Topp ti i junior-VM

  Marte Monsen kjørte ned til niendeplass i super-G under junior-VM i alpint mandag. Hun var 1,51 sekunder bak vinneren Lena Wechner fra Østerrike.

  Østerrike tapetserte seierspallen ved å ta samtlige medaljer. Magdalena Kappaurer var nærmest Wechner med 0,24 sekunder. Magdalena Egger tok bronsen.

  Anna Bryn Mørkeset var nest best av de norske på 16.-plass. Hun ble slått med 2,12 sekunder.

  Marte Monsen.
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Iversen på vei hjem

  Den nybakte verdensmesteren Emil Iversen har allerede satt seg på flyet hjem til Trondheim.

  Det er under et døgn siden han først gikk inn til sølv på femmila i Oberstdorf, før han ble flyttet opp til gullplass da Johannes Høsflot Klæbo ble disket i etterkant.

  29-åringen var ikke lysten på å gi noen intervjuer til verken NRK eller andre norske medier på flyplassen, men signaliserte etter løpet i går at han nå skal ta seg noen dager fri.

  Det er derfor usikkert om han skal delta i verdenscuprennene i Sveits førstkommende helg.

  Emil Iversen
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Idrettsprofil frifunnet

  Idrettsprofilen fra Østlandet som var tiltalt for vold og voldtekter mot sin ekskone er frifunnet for alle anklagene.

  Det melder VG mandag formiddag.

  Han var anklaget for fysisk og psykisk vold mot ekskona i om lag 16 år, i tillegg til flere voldtekter. I begynnelsen av februar ble straffesaken mot idrettsprofilen avholdt i en tingrett på Østlandet.

  Idrettsprofilen nektet straffskyld og hevdet at bakgrunnen for ekskonas alvorlige beskyldninger var hevn.

  VG skriver at de kun er kjent med slutningen i dommen, som endte med at idrettsprofilen ble frifunnet. Det er derfor uklart hva slags vurderinger tingretten har gjort som førte til avgjørelsen.

  – Det er riktig, men jeg må komme tilbake med mer utfyllende kommentarer, sier en av idrettsprofilens forsvarer, advokat Simen Perminow Skjønsberg, til VG.

  Profilert idrettsmann tiltalt for vold og voldtekter
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal