NRK Meny
Normal

Phelps: – Jeg ble mobbet og gjort narr av

Tidenes olympier møtte NRKs utviklingshemmede reportere i Special Olympics.

Phelps og Erling

ALLE ER LIKE: Michael Phelps snakker om å ha blitt mobbet og mange andre ting i dette intervjuet gjort av Erling Due Bergseth.

– Jeg har blitt gjort narr av, mobbet og fortalt at jeg aldri kommer til å bli suksessfull. Jeg brukte det som drivstoff og det hjalp meg til å bli den jeg er, sa Michael Phelps da han møtte NRKs utviklingshemmede journalister, Erling Due Bergseth og Mats Sollid i Special Olympics.

US Nationals Swimming Michael Phelps

I FORM: Michael Phelps har hatt en vanskelig periode, men har nå funnet tilbake til storformen.

Foto: Eric Gay / Ap

Duoen var på plass i Los Angeles for å lage programmet «Special Olympics: Mats og Erling i LA» som sendes på NRK1 søndag 16. august klokka 19.30.

I programmet får vi se at de møter stjerner som Stewie Wonder og Michael Phelps. Svømmelegenden med hele 18 olympiske gull deltok i en stafett med åtte deltakere under arrangementet, blant dem norske Marcus Haus.

Alle fortjener en sjanse

Phelps har snakket åpent om at han har vært utsatt for mobbing, og dette er en av grunnene til at han ønsker å engasjere seg.

– Vi er alle like. Jeg ble ertet da jeg var liten, men jeg fikk en sjanse, og det synes jeg alle trenger og fortjener, fortalte han.

Phelps overvar også åpningsseremonien til Special Olympics. Ved bassenget var det Erling Due Bergseth som gjorde intervjuet, mens etter åpningsseremonien fikk også Mats Sollid inn noen spørsmål.

– Det var faktisk den første åpningsseremonien jeg har vært på, og å kunne være en del av det var en spesiell opplevelse for meg. Det er fantastisk at alle får en sjanse til til å vise hvor gode de er. Det var en ære å være en del av det, sa Phelps.

Michael Phelps etter åpningssermonien.

NRKs Mats Sollid møtte Michael Phelps også etter åpningsseremonien i Special Olypics.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal