Phelps utestengt i seks måneder

Svømmer Michael Phelps er utestengt fra konkurranse i seks måneder etter at han nylig ble tatt for fyllekjøring.

Michael Phelps

Michael Phelps er verdens mestvinnende olympier, men har blitt tatt for fyllkjøring to ganger. Sist gang for bare fem dager siden.

Foto: PATRICK HAMILTON / Afp

Han er også vraket fra det amerikanske laget til neste års VM i svømming.

Phelps er tidenes mestvinnende olympier med sine 18 OL-gull.

Phelps ble nylig arrestert for promillekjøring for annen gang og mandag kom Det amerikanske svømmeforbundet med sin reaksjon

Tar pause

Samtidig har svømmestjernen gjort det klart at han i alle tilfeller har bestemt seg for å ta en pause fra sporten.

Det er på sin Twitter-konto Michael Phelps nå forteller omverdenen om sin plan for å komme på rett kjøl igjen.

– Svømming er en stor del av livet mitt, men akkurat nå må jeg bruke kreftene mine på meg selv som menneske å gjøre den jobben som trengs for å lære av dette og ta bedre avgjørelser i fremtiden, skriver Phelps.

– Utrolig skuffet

Phelps har 18 OL-gull og er med det tidenes mestvinnende olympier, men 29-åringen har også havnet i usportslig fokus for cannabis-bruk og fyllekjøring.

For fem dager siden ble han tatt for fyllekjøring for andre gang i karrieren. Phelps ble stoppet på motorveien i 135 kilometer i timen i 70-sonen og arrestert av Baltimore-politiet med dobbelt så høy promille som lovlig.

Phelps ble stoppet av politiet med alkohol i blodet mens han satt bak rattet også i 2004.

– De siste dagene har vært veldig vanskelige. Jeg erkjenner at dette ikke er første gang jeg havner i trøbbel og jeg er utrolig skuffet over meg selv.

– Jeg kommer til å ta en pause for å delta på et program som vil gi meg den hjelpen jeg trenger, skriver Phelps.

Satser mot Rio

I tillegg til promillekjøringene har svømmestjernen også skapt kontroverser med sin cannabis-bruk. I 2009 gikk han offentlig ut og beklaget etter at bilder av han som røyket cannabis dukket opp i media.

Phelps har sagt at han satser for fullt mot OL i Rio de Janeiro i 2016.

Her er Twitter-kommentarene Phelps nå har lagt ut:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Thomas slapp med skrekken

  Regjerende Tour de France-mester, Geraint Thomas, gikk i bakken under den fjerde etappen av rittet Tour de Suisse. Waliseren pådro seg noen skrubbsår og et kutt i pannen, men ingen brudd. 33-åringen blir med det trolig klar til Tour-starten 6. juli.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Platini løslatt etter avhør

  Tidligere UEFA-president Michel Platini er løslatt etter avhør i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Ifølge den franske avisen Le Monde skal Platini tirsdag ha møtt til vitneavhør i den aktuelle saken hos den franske politienheten for korrupsjonskriminalitet. Dette avhøret skal ha resultert i pågripelsen.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

Sendeplan

Kl. Program Kanal