Hopp til innhold

Phelps utestengt i seks måneder

Svømmer Michael Phelps er utestengt fra konkurranse i seks måneder etter at han nylig ble tatt for fyllekjøring.

Michael Phelps

Michael Phelps er verdens mestvinnende olympier, men har blitt tatt for fyllkjøring to ganger. Sist gang for bare fem dager siden.

Foto: PATRICK HAMILTON / Afp

Han er også vraket fra det amerikanske laget til neste års VM i svømming.

Phelps er tidenes mestvinnende olympier med sine 18 OL-gull.

Phelps ble nylig arrestert for promillekjøring for annen gang og mandag kom Det amerikanske svømmeforbundet med sin reaksjon

Tar pause

Samtidig har svømmestjernen gjort det klart at han i alle tilfeller har bestemt seg for å ta en pause fra sporten.

Det er på sin Twitter-konto Michael Phelps nå forteller omverdenen om sin plan for å komme på rett kjøl igjen.

– Svømming er en stor del av livet mitt, men akkurat nå må jeg bruke kreftene mine på meg selv som menneske å gjøre den jobben som trengs for å lære av dette og ta bedre avgjørelser i fremtiden, skriver Phelps.

– Utrolig skuffet

Phelps har 18 OL-gull og er med det tidenes mestvinnende olympier, men 29-åringen har også havnet i usportslig fokus for cannabis-bruk og fyllekjøring.

For fem dager siden ble han tatt for fyllekjøring for andre gang i karrieren. Phelps ble stoppet på motorveien i 135 kilometer i timen i 70-sonen og arrestert av Baltimore-politiet med dobbelt så høy promille som lovlig.

Phelps ble stoppet av politiet med alkohol i blodet mens han satt bak rattet også i 2004.

– De siste dagene har vært veldig vanskelige. Jeg erkjenner at dette ikke er første gang jeg havner i trøbbel og jeg er utrolig skuffet over meg selv.

– Jeg kommer til å ta en pause for å delta på et program som vil gi meg den hjelpen jeg trenger, skriver Phelps.

Satser mot Rio

I tillegg til promillekjøringene har svømmestjernen også skapt kontroverser med sin cannabis-bruk. I 2009 gikk han offentlig ut og beklaget etter at bilder av han som røyket cannabis dukket opp i media.

Phelps har sagt at han satser for fullt mot OL i Rio de Janeiro i 2016.

Her er Twitter-kommentarene Phelps nå har lagt ut:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal