Hopp til innhold

Phelps ansiktsuttrykk vekker oppsikt

Michael Phelps (31) er mest kjent for prestasjonene i svømmebassenget. Nå er også ansiktsuttrykkene hans i fokus.

Rio Olympics Swimming
Foto: Lee Jin-man / Ap

Amerikaneren har allerede sikret seg sitt 19. OL-gull og det forventes at tidenes mestvinnende olympier ikke er ferdig med det. Likevel er det også andre ting hos Michael Phelps som har kommet i fokus i mediene det siste døgnet.

Nemlig ansiktsuttrykkene hans før og etter konkurranse. Spesielt ett øyeblikk har tatt internett med storm, og fått folk til å kaste seg over emneknaggen #PhelpsFace på Twitter.

For før semifinalen på 200 meter butterfly tidligere denne uka fanget amerikanske NBC opp Phelps i det man kan kalle dyp konsentrasjon før konkurransen.

Laster Twitter-innhold

– Dette er god TV

Phelps ser heller ikke videre fornøyd ut med sin sør-afrikanske rival, Chad le Clos, som varmer opp foran rett foran ham med en form for bokserutine.

– «Oh my goodness», jeg har aldri sett noe slikt i et venterom før. Du leker litt noen ganger, men han står rett foran ham. Og se på det uttrykket til Michael, sier kommentatoren.

– Dette er god TV, følger han opp med.

Bildet har nå spredd seg som en farsott, og omtales av en rekke amerikanske medier - inkludert New York Times, TIME og Washington Post. Dødsblikket kaller flere det.

I tillegg er emneknaggen blant de mest populære på Twitter i USA. Med følger også gjerne en rekke kommentarer, som «når du holder døren for noen og de ikke sier takk», «når du skal svømme mot en som er kledd som en Ninja Turtle» og «når du ser presidentkandidatene i 2016». Sammenligningen med Star Wars' Anakin Skywalker går også igjen.

Som far så sønn?

– Jeg forsøkte ikke å se så nøye på ham. Han gjør sin ting, jeg gjør min, sa Phelps etter løpet, som sendte ham til finalen på distansen.

Men det er langt ifra det eneste, noe spesielle ansiktsuttrykket som er fanget opp av lekenes mange fotografer (se bildegalleri øverst i saken).

Og Phelps senior er ikke den eneste i familien kameraene trekkes mot. Også hans sønn Boomer vet tydeligvis hva som gjelder.

APTOPIX Rio Olympics Swimming

FØLGER MED: Michael Phelps sønn Boomer følger med faren i Rio de Janeiro.

Foto: Michael Sohn / Ap
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
  • Finalen i 200 meter butterfly og 4x200 meter kan du høre på NRK P1 kl. 03.03 natt til onsdag.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal