NRK Meny
Normal

Phelps ansiktsuttrykk vekker oppsikt

Michael Phelps (31) er mest kjent for prestasjonene i svømmebassenget. Nå er også ansiktsuttrykkene hans i fokus.

Rio Olympics Swimming

Amerikaneren har allerede sikret seg sitt 19. OL-gull og det forventes at tidenes mestvinnende olympier ikke er ferdig med det. Likevel er det også andre ting hos Michael Phelps som har kommet i fokus i mediene det siste døgnet.

Nemlig ansiktsuttrykkene hans før og etter konkurranse. Spesielt ett øyeblikk har tatt internett med storm, og fått folk til å kaste seg over emneknaggen #PhelpsFace på Twitter.

For før semifinalen på 200 meter butterfly tidligere denne uka fanget amerikanske NBC opp Phelps i det man kan kalle dyp konsentrasjon før konkurransen.

Laster Twitter-innhold

– Dette er god TV

Phelps ser heller ikke videre fornøyd ut med sin sør-afrikanske rival, Chad le Clos, som varmer opp foran rett foran ham med en form for bokserutine.

– «Oh my goodness», jeg har aldri sett noe slikt i et venterom før. Du leker litt noen ganger, men han står rett foran ham. Og se på det uttrykket til Michael, sier kommentatoren.

– Dette er god TV, følger han opp med.

Bildet har nå spredd seg som en farsott, og omtales av en rekke amerikanske medier - inkludert New York Times, TIME og Washington Post. Dødsblikket kaller flere det.

I tillegg er emneknaggen blant de mest populære på Twitter i USA. Med følger også gjerne en rekke kommentarer, som «når du holder døren for noen og de ikke sier takk», «når du skal svømme mot en som er kledd som en Ninja Turtle» og «når du ser presidentkandidatene i 2016». Sammenligningen med Star Wars' Anakin Skywalker går også igjen.

Som far så sønn?

– Jeg forsøkte ikke å se så nøye på ham. Han gjør sin ting, jeg gjør min, sa Phelps etter løpet, som sendte ham til finalen på distansen.

Men det er langt ifra det eneste, noe spesielle ansiktsuttrykket som er fanget opp av lekenes mange fotografer (se bildegalleri øverst i saken).

Og Phelps senior er ikke den eneste i familien kameraene trekkes mot. Også hans sønn Boomer vet tydeligvis hva som gjelder.

APTOPIX Rio Olympics Swimming

FØLGER MED: Michael Phelps sønn Boomer følger med faren i Rio de Janeiro.

Foto: Michael Sohn / Ap
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
 • Finalen i 200 meter butterfly og 4x200 meter kan du høre på NRK P1 kl. 03.03 natt til onsdag.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag