NRK Meny
Normal

Phelps ansiktsuttrykk vekker oppsikt

Michael Phelps (31) er mest kjent for prestasjonene i svømmebassenget. Nå er også ansiktsuttrykkene hans i fokus.

Rio Olympics Swimming

Amerikaneren har allerede sikret seg sitt 19. OL-gull og det forventes at tidenes mestvinnende olympier ikke er ferdig med det. Likevel er det også andre ting hos Michael Phelps som har kommet i fokus i mediene det siste døgnet.

Nemlig ansiktsuttrykkene hans før og etter konkurranse. Spesielt ett øyeblikk har tatt internett med storm, og fått folk til å kaste seg over emneknaggen #PhelpsFace på Twitter.

For før semifinalen på 200 meter butterfly tidligere denne uka fanget amerikanske NBC opp Phelps i det man kan kalle dyp konsentrasjon før konkurransen.

Laster Twitter-innhold

– Dette er god TV

Phelps ser heller ikke videre fornøyd ut med sin sør-afrikanske rival, Chad le Clos, som varmer opp foran rett foran ham med en form for bokserutine.

– «Oh my goodness», jeg har aldri sett noe slikt i et venterom før. Du leker litt noen ganger, men han står rett foran ham. Og se på det uttrykket til Michael, sier kommentatoren.

– Dette er god TV, følger han opp med.

Bildet har nå spredd seg som en farsott, og omtales av en rekke amerikanske medier - inkludert New York Times, TIME og Washington Post. Dødsblikket kaller flere det.

I tillegg er emneknaggen blant de mest populære på Twitter i USA. Med følger også gjerne en rekke kommentarer, som «når du holder døren for noen og de ikke sier takk», «når du skal svømme mot en som er kledd som en Ninja Turtle» og «når du ser presidentkandidatene i 2016». Sammenligningen med Star Wars' Anakin Skywalker går også igjen.

Som far så sønn?

– Jeg forsøkte ikke å se så nøye på ham. Han gjør sin ting, jeg gjør min, sa Phelps etter løpet, som sendte ham til finalen på distansen.

Men det er langt ifra det eneste, noe spesielle ansiktsuttrykket som er fanget opp av lekenes mange fotografer (se bildegalleri øverst i saken).

Og Phelps senior er ikke den eneste i familien kameraene trekkes mot. Også hans sønn Boomer vet tydeligvis hva som gjelder.

APTOPIX Rio Olympics Swimming

FØLGER MED: Michael Phelps sønn Boomer følger med faren i Rio de Janeiro.

Foto: Michael Sohn / Ap
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
 • Finalen i 200 meter butterfly og 4x200 meter kan du høre på NRK P1 kl. 03.03 natt til onsdag.

Siste nytt

 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz
 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Pallen glapp på sisterunden

  Marte Olsbu lå på tredjeplass på sisterunden, men måtte til slutt gi tapt for finske Kaisa Mäkäräinen på søndagens fellesstart i skiskyting. Da ble det den sure fjerdeplassen på Olsbu.

  Darja Domratsjeva vant foran Anastasia Kuzmina.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm, menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2.omgang menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 500 m menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup skøyter: 1000 m kvinner
V-cup kombinert: Laghopp
Vinterstudio
Vinterstudio