NRK Meny
Normal

Phelps ansiktsuttrykk vekker oppsikt

Michael Phelps (31) er mest kjent for prestasjonene i svømmebassenget. Nå er også ansiktsuttrykkene hans i fokus.

Gå til forsiden

Michael Phelps' mange ansikter

Rio Olympics Swimming

Michael Phelps' mange ansikter

9 bilder

  Amerikaneren har allerede sikret seg sitt 19. OL-gull og det forventes at tidenes mestvinnende olympier ikke er ferdig med det. Likevel er det også andre ting hos Michael Phelps som har kommet i fokus i mediene det siste døgnet.

  Nemlig ansiktsuttrykkene hans før og etter konkurranse. Spesielt ett øyeblikk har tatt internett med storm, og fått folk til å kaste seg over emneknaggen #PhelpsFace på Twitter.

  For før semifinalen på 200 meter butterfly tidligere denne uka fanget amerikanske NBC opp Phelps i det man kan kalle dyp konsentrasjon før konkurransen.

  Laster Twitter-innhold

  – Dette er god TV

  Phelps ser heller ikke videre fornøyd ut med sin sør-afrikanske rival, Chad le Clos, som varmer opp foran rett foran ham med en form for bokserutine.

  – «Oh my goodness», jeg har aldri sett noe slikt i et venterom før. Du leker litt noen ganger, men han står rett foran ham. Og se på det uttrykket til Michael, sier kommentatoren.

  – Dette er god TV, følger han opp med.

  Bildet har nå spredd seg som en farsott, og omtales av en rekke amerikanske medier - inkludert New York Times, TIME og Washington Post. Dødsblikket kaller flere det.

  I tillegg er emneknaggen blant de mest populære på Twitter i USA. Med følger også gjerne en rekke kommentarer, som «når du holder døren for noen og de ikke sier takk», «når du skal svømme mot en som er kledd som en Ninja Turtle» og «når du ser presidentkandidatene i 2016». Sammenligningen med Star Wars' Anakin Skywalker går også igjen.

  Som far så sønn?

  – Jeg forsøkte ikke å se så nøye på ham. Han gjør sin ting, jeg gjør min, sa Phelps etter løpet, som sendte ham til finalen på distansen.

  Men det er langt ifra det eneste, noe spesielle ansiktsuttrykket som er fanget opp av lekenes mange fotografer (se bildegalleri øverst i saken).

  Og Phelps senior er ikke den eneste i familien kameraene trekkes mot. Også hans sønn Boomer vet tydeligvis hva som gjelder.

  APTOPIX Rio Olympics Swimming

  FØLGER MED: Michael Phelps sønn Boomer følger med faren i Rio de Janeiro.

  Foto: Michael Sohn / Ap
  Laster Twitter-innhold
  Laster Twitter-innhold
  • Finalen i 200 meter butterfly og 4x200 meter kan du høre på NRK P1 kl. 03.03 natt til onsdag.

  Siste nytt

  • Pirrone vant junior-gull i VM

   Elena Pirrone fra Italia vant kvinnenes fellesstart for junior i sykkel-VM fredag. Danske Cecilie Norsgaard Jørgensen sikret VM-sølvet, mens Letizia Paternoster fra Italia tok bronsen. De norske jentene greide ikke å hevde seg i fellesstarten.

   Thale Bjerke var den som hang best med, men hun mistet kjedet med rundt 25 kilometer igjen. Hun endte på 31.-plass med 4.12 minutter opp til vinneren.

   Elena Pirrone
   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal
  VM sykkel
  VM sykkel
  VM sykkel
  VM sykkel
  VM-kveld
  VM-kveld sykkel-VM
  VM-kveld