NRK Meny
Normal

Phelps ansiktsuttrykk vekker oppsikt

Michael Phelps (31) er mest kjent for prestasjonene i svømmebassenget. Nå er også ansiktsuttrykkene hans i fokus.

Rio Olympics Swimming
Foto: Lee Jin-man / Ap

Amerikaneren har allerede sikret seg sitt 19. OL-gull og det forventes at tidenes mestvinnende olympier ikke er ferdig med det. Likevel er det også andre ting hos Michael Phelps som har kommet i fokus i mediene det siste døgnet.

Nemlig ansiktsuttrykkene hans før og etter konkurranse. Spesielt ett øyeblikk har tatt internett med storm, og fått folk til å kaste seg over emneknaggen #PhelpsFace på Twitter.

For før semifinalen på 200 meter butterfly tidligere denne uka fanget amerikanske NBC opp Phelps i det man kan kalle dyp konsentrasjon før konkurransen.

Laster Twitter-innhold

– Dette er god TV

Phelps ser heller ikke videre fornøyd ut med sin sør-afrikanske rival, Chad le Clos, som varmer opp foran rett foran ham med en form for bokserutine.

– «Oh my goodness», jeg har aldri sett noe slikt i et venterom før. Du leker litt noen ganger, men han står rett foran ham. Og se på det uttrykket til Michael, sier kommentatoren.

– Dette er god TV, følger han opp med.

Bildet har nå spredd seg som en farsott, og omtales av en rekke amerikanske medier - inkludert New York Times, TIME og Washington Post. Dødsblikket kaller flere det.

I tillegg er emneknaggen blant de mest populære på Twitter i USA. Med følger også gjerne en rekke kommentarer, som «når du holder døren for noen og de ikke sier takk», «når du skal svømme mot en som er kledd som en Ninja Turtle» og «når du ser presidentkandidatene i 2016». Sammenligningen med Star Wars' Anakin Skywalker går også igjen.

Som far så sønn?

– Jeg forsøkte ikke å se så nøye på ham. Han gjør sin ting, jeg gjør min, sa Phelps etter løpet, som sendte ham til finalen på distansen.

Men det er langt ifra det eneste, noe spesielle ansiktsuttrykket som er fanget opp av lekenes mange fotografer (se bildegalleri øverst i saken).

Og Phelps senior er ikke den eneste i familien kameraene trekkes mot. Også hans sønn Boomer vet tydeligvis hva som gjelder.

APTOPIX Rio Olympics Swimming

FØLGER MED: Michael Phelps sønn Boomer følger med faren i Rio de Janeiro.

Foto: Michael Sohn / Ap
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
 • Finalen i 200 meter butterfly og 4x200 meter kan du høre på NRK P1 kl. 03.03 natt til onsdag.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale