NRK Meny
Normal

Pettersen starter langrennslag med komiker

SANDNES/OSLO (NRK): – Vi vil at folk skal se på oss som seriøse utfordrere med glimt i øyet, sier Øystein Pettersen (33).

Laget til Pettersen

LAGET: Øystein Pettersen, Simen Østensen, Nils Ingar Aadne og Morten Eide Pedersen.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

Han har startet opp et helt nytt langløpslag med Simen Østensen, Morten Eide Pedersen og komiker Nils Ingar Aadne, og det er en begeistret Pettersen som møter NRK i Sandnes.

– Jeg er ekstremt stolt. Jeg har med meg tre fantastiske løpere og en fin teamsjef, sier han, og fortsetter:

– Det er tøft å starte sitt eget lag. Det er mye midler som må på plass. Det har vært mye hard jobbing. Det har vært ganske tøft, både personlig og profesjonelt.

– Vi har med oss en vits fra Andebu

Pettersen er tydelig på at ambisjonene er å vinne skirenn, og han legger ikke skjul på at det nye laget er en skikkelig motivasjonsinnsprøytning.

– Det er stygt å si at jeg aldri har følt så stort eierskap, men jeg har aldri vært så inspirert som jeg er nå, sier Pettersen, før han snur seg til lagkameratene:

– Jeg trodde aldri at dere skulle være så betydningsfulle for meg, men det er dere.

Latteren sitter løst. Det er god stemning i laget, og den blir enda bedre idet Pettersen introduserer lagkamerat Aadne.

– Vi har med oss en vits fra Andebu, som er her for at vi andre skal skinne. Og det er deilig. Jeg føler meg alltid bra når jeg er i nærheten av «Nilsi», for han er så dårlig, melder Pettersen, til lagets fornøyelse.

– Hvorfor er jeg med her?

Komiker Nils Ingar Aadne, også kjent som «Nilsi», er lagets kanskje minst logiske medlem. Han skal leve som en toppidrettsutøver det neste året, og satse for fullt på langløp.

– Hvorfor er jeg med her? Det er et betimelig spørsmål. Jeg skal legge humor litt til side, og gå hundre prosent på ski. Jeg skal være med i hele langløpscupen og dykke inn i toppidrettsverdenen, forklarer Aadne, som avviser at det er et humorprosjekt.

– Når startskuddene går, så er det ramme alvor. Jeg kommer til å gå det jeg makter. Da er det ikke humor, understreker han.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08