Hopp til innhold

Pettersen starter langrennslag med komiker

SANDNES/OSLO (NRK): – Vi vil at folk skal se på oss som seriøse utfordrere med glimt i øyet, sier Øystein Pettersen (33).

Laget til Pettersen

LAGET: Øystein Pettersen, Simen Østensen, Nils Ingar Aadne og Morten Eide Pedersen.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

Han har startet opp et helt nytt langløpslag med Simen Østensen, Morten Eide Pedersen og komiker Nils Ingar Aadne, og det er en begeistret Pettersen som møter NRK i Sandnes.

– Jeg er ekstremt stolt. Jeg har med meg tre fantastiske løpere og en fin teamsjef, sier han, og fortsetter:

– Det er tøft å starte sitt eget lag. Det er mye midler som må på plass. Det har vært mye hard jobbing. Det har vært ganske tøft, både personlig og profesjonelt.

– Vi har med oss en vits fra Andebu

Pettersen er tydelig på at ambisjonene er å vinne skirenn, og han legger ikke skjul på at det nye laget er en skikkelig motivasjonsinnsprøytning.

– Det er stygt å si at jeg aldri har følt så stort eierskap, men jeg har aldri vært så inspirert som jeg er nå, sier Pettersen, før han snur seg til lagkameratene:

– Jeg trodde aldri at dere skulle være så betydningsfulle for meg, men det er dere.

Latteren sitter løst. Det er god stemning i laget, og den blir enda bedre idet Pettersen introduserer lagkamerat Aadne.

– Vi har med oss en vits fra Andebu, som er her for at vi andre skal skinne. Og det er deilig. Jeg føler meg alltid bra når jeg er i nærheten av «Nilsi», for han er så dårlig, melder Pettersen, til lagets fornøyelse.

– Hvorfor er jeg med her?

Komiker Nils Ingar Aadne, også kjent som «Nilsi», er lagets kanskje minst logiske medlem. Han skal leve som en toppidrettsutøver det neste året, og satse for fullt på langløp.

– Hvorfor er jeg med her? Det er et betimelig spørsmål. Jeg skal legge humor litt til side, og gå hundre prosent på ski. Jeg skal være med i hele langløpscupen og dykke inn i toppidrettsverdenen, forklarer Aadne, som avviser at det er et humorprosjekt.

– Når startskuddene går, så er det ramme alvor. Jeg kommer til å gå det jeg makter. Da er det ikke humor, understreker han.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal