Pettersen starter langrennslag med komiker

SANDNES/OSLO (NRK): – Vi vil at folk skal se på oss som seriøse utfordrere med glimt i øyet, sier Øystein Pettersen (33).

Laget til Pettersen

LAGET: Øystein Pettersen, Simen Østensen, Nils Ingar Aadne og Morten Eide Pedersen.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

Han har startet opp et helt nytt langløpslag med Simen Østensen, Morten Eide Pedersen og komiker Nils Ingar Aadne, og det er en begeistret Pettersen som møter NRK i Sandnes.

– Jeg er ekstremt stolt. Jeg har med meg tre fantastiske løpere og en fin teamsjef, sier han, og fortsetter:

– Det er tøft å starte sitt eget lag. Det er mye midler som må på plass. Det har vært mye hard jobbing. Det har vært ganske tøft, både personlig og profesjonelt.

– Vi har med oss en vits fra Andebu

Pettersen er tydelig på at ambisjonene er å vinne skirenn, og han legger ikke skjul på at det nye laget er en skikkelig motivasjonsinnsprøytning.

– Det er stygt å si at jeg aldri har følt så stort eierskap, men jeg har aldri vært så inspirert som jeg er nå, sier Pettersen, før han snur seg til lagkameratene:

– Jeg trodde aldri at dere skulle være så betydningsfulle for meg, men det er dere.

Latteren sitter løst. Det er god stemning i laget, og den blir enda bedre idet Pettersen introduserer lagkamerat Aadne.

– Vi har med oss en vits fra Andebu, som er her for at vi andre skal skinne. Og det er deilig. Jeg føler meg alltid bra når jeg er i nærheten av «Nilsi», for han er så dårlig, melder Pettersen, til lagets fornøyelse.

– Hvorfor er jeg med her?

Komiker Nils Ingar Aadne, også kjent som «Nilsi», er lagets kanskje minst logiske medlem. Han skal leve som en toppidrettsutøver det neste året, og satse for fullt på langløp.

– Hvorfor er jeg med her? Det er et betimelig spørsmål. Jeg skal legge humor litt til side, og gå hundre prosent på ski. Jeg skal være med i hele langløpscupen og dykke inn i toppidrettsverdenen, forklarer Aadne, som avviser at det er et humorprosjekt.

– Når startskuddene går, så er det ramme alvor. Jeg kommer til å gå det jeg makter. Da er det ikke humor, understreker han.

Siste nytt

 • England gikk fra nedrykk til seier

  Med under et kvarter igjen lå England under 0–1 hjemme mot Kroatia og styrte mot nedrykk i nasjonsligaen. Så dukket Lingard og Kane opp og fikset 2–1. Dermed vant England gruppe 4 i nasjonsligaen foran Spania, mens Kroatia rykker ned til nivå B.

  England Croatia Nations League Soccer
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Christensen med superdebut

  Med startnummer 64. klarte den norske slalåmkjøreren Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Nordmannen som vant NM foran barndomskompis Henrik Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher. Dermed er nordmannen klar for finaleomgang sammen med Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold Haugen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 7
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Sportsrevyen