NRK Meny
Normal

Pettersen starter langrennslag med komiker

SANDNES/OSLO (NRK): – Vi vil at folk skal se på oss som seriøse utfordrere med glimt i øyet, sier Øystein Pettersen (33).

Laget til Pettersen

LAGET: Øystein Pettersen, Simen Østensen, Nils Ingar Aadne og Morten Eide Pedersen.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

Han har startet opp et helt nytt langløpslag med Simen Østensen, Morten Eide Pedersen og komiker Nils Ingar Aadne, og det er en begeistret Pettersen som møter NRK i Sandnes.

– Jeg er ekstremt stolt. Jeg har med meg tre fantastiske løpere og en fin teamsjef, sier han, og fortsetter:

– Det er tøft å starte sitt eget lag. Det er mye midler som må på plass. Det har vært mye hard jobbing. Det har vært ganske tøft, både personlig og profesjonelt.

– Vi har med oss en vits fra Andebu

Pettersen er tydelig på at ambisjonene er å vinne skirenn, og han legger ikke skjul på at det nye laget er en skikkelig motivasjonsinnsprøytning.

– Det er stygt å si at jeg aldri har følt så stort eierskap, men jeg har aldri vært så inspirert som jeg er nå, sier Pettersen, før han snur seg til lagkameratene:

– Jeg trodde aldri at dere skulle være så betydningsfulle for meg, men det er dere.

Latteren sitter løst. Det er god stemning i laget, og den blir enda bedre idet Pettersen introduserer lagkamerat Aadne.

– Vi har med oss en vits fra Andebu, som er her for at vi andre skal skinne. Og det er deilig. Jeg føler meg alltid bra når jeg er i nærheten av «Nilsi», for han er så dårlig, melder Pettersen, til lagets fornøyelse.

– Hvorfor er jeg med her?

Komiker Nils Ingar Aadne, også kjent som «Nilsi», er lagets kanskje minst logiske medlem. Han skal leve som en toppidrettsutøver det neste året, og satse for fullt på langløp.

– Hvorfor er jeg med her? Det er et betimelig spørsmål. Jeg skal legge humor litt til side, og gå hundre prosent på ski. Jeg skal være med i hele langløpscupen og dykke inn i toppidrettsverdenen, forklarer Aadne, som avviser at det er et humorprosjekt.

– Når startskuddene går, så er det ramme alvor. Jeg kommer til å gå det jeg makter. Da er det ikke humor, understreker han.

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner