NRK Meny
Normal

Pettersen misforsto kurskrav – vil fortsette

Vipers-trener Gunnar Pettersen (59) sier han likevel vil fortsette som topptrener etter å ha misforstått kurskravet fra håndballforbundet.

Pettersen

TAPTE: Her er Vipers-trener Gunnar Pettersen under semifinaletapet for Larvik i sluttspillet tirsdag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Hvis kravet gjelder fra 2017-18-sesongen og man ikke trenger å gjøre noe før det, har det vært mye støy til liten nytte, sier Pettersen til NRK.

Tirsdag fortalte den erfarne håndballtreneren til TV 2 at han gir seg som trener etter krav om å gå trenerkurs i regi av håndballforbundet. Kurset måtte, ifølge Pettersen, bli påbegynt i mai i år.

– Jeg har trent håndballag i over 30 år, hvor 16 av dem har vært som landslagstrener. Det anser ikke Norges Håndballforbund som relevant. Det stiller jeg meg undrende til, sa Pettersen.

Mørk

SNUDDE: Nora Mørk og Larvik slo tilbake mot Vipers på hjemmebane.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Nå har situasjonen imidlertid endret seg. Onsdag formiddag påpekte håndballforbundet i en pressemelding at lisensieringen innføres først i 2017-18-sesongen, og forbundet har ingen krav om at kurset må være påbegynt.

Dermed kan Pettersen være topptrener opptil to år til uten å ta kurset.

– Bare vært tull

– Da er vi enten veldig dårlig til å lese informasjonen vi får, eller til å tolke den. I de mailene jeg har fått og det jeg har blitt fortalt, har det vært et tydelig inntrykk fra min side at dette gjelder fra neste sesong og at man må påbegynne denne trenerutdanningen nå, sier Pettersen til NRK.

– Betyr det at du nå vil fortsette?

– Ja, det har vært mitt mål hele tiden å være to år i Vipers, med en liten mulighet for et tredje år. Hvis man da ikke trenger noen lisens, så har jo alt dette bare vært tull. Det er ikke noe som berører meg i det hele tatt – jeg er pensjonist på den tiden der, sier Pettersen.

Utdanningsansvarlig Helen Wernersen i håndballforbundet ønsker ikke å kommentere dialogen med Pettersen spesielt, men presiserer at det i mai starter et utdanningsløp som gjør at trenerne vil være ferdige før 2017/18-sesongen.

Men trenerne må altså ikke være autoriserte før om to år.

Nekter fortsatt kurs

I pressemeldingen forklarer håndballforbundet også bakgrunnen for trenerkurset, som har fått bred støtte både nasjonalt og internasjonalt.

Norsk Topphåndball opplyser at ingen av toppklubbene har hatt innvendinger mot de nye kompetansekravene, som ble presentert på Håndballtinget allerede i 2013.

– Jeg har støttet holdningen til Norges Håndballforbund hele tiden. Det er helt korrekt at man må sikre seg en viss realkompetanse. Det som er blitt konflikten, er at jeg mener at jeg allerede har den realkompetansen gjennom en akademisk utdanning som er relevant for håndball, sier Pettersen.

– Forbundet har påpekt man aldri kan bli utlært. Er du uenig i det?

– Nei, det er jeg ikke uenig i. Det er ingen som er uenig i det.

– Men det var likevel uaktuelt å ta det kurset?

– Ja, og det er med bakgrunn i det jeg nettopp har sagt, sier Vipers-treneren.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Landslagsuttak for VM-kvalikkampene mot San Marino og Nord-Irland