NRK Meny
Normal

Pettersen lukter på verdenseneren

Dersom oslojenta fortsetter storspillet også i morgen, kan Pettersen snart ha tatt igjen verdensener Ai Miyazato på pengelista.

Suzann Pettersen i Alabama

Suzann Pettersen leder turneringen når det gjenstår kun noen få hull av tredjerunden i LPGA-turneringen i Alabama.

Foto: DAVE MARTIN / Afp

En superrunde med fem birdier og en eagle førte Suzann Pettersen til topps på resultatliste før siste runde i LPGA-turneringen i Alabama.

Følg Pettersen direkte: Bell Micro LPGA Classic Leaderboard (ekstern lenke)

I delt ledelse

Med lørdagens 65-runde (sju slag under par) var hun best av samtlige på den tredje runden, og hun avanserte fra fjerde- til delt førsteplass.

- Jeg prøvde bare å få spille til å sitte. Det er et par stykker som gjorde gode runder i dag, så jeg er bare glad for å være der jeg er. Jeg har helt klart en mulighet i morgen, sier Tutta til turneringens hjemmeside.

Brittany Lincicome og Pak Se-ri spilte også bra, men de må nøye seg med å være i delt ledelse med den norske stjernen før fjerde og siste runde. De brukte henholdsvis 67 og 68 slag lørdag.

Tutta nøyde seg med en bogey hver av de to første dagene i Mobile. Lørdag var hun bogeyfri. Hun greide birdie på 4., 5., 10., 11. og 15. hull, og greide dessuten eagle på 6. hull.

Like heldig var ikke Marianne Skarpnord, som med en 75-runde falt til delt 63. plass foran siste runde. Skarpnords runde besto av fem bogeyer og to birdier.

Turneringen er antatt ferdig ved midnatt norsk tid. Det betyr at du kan få med deg den endelig resultatlisten her på NRKsport.no.

Nærmer seg verdenseneren

Samlet premiepott for turneringen er på 1,3 millioner dollar, og dersom Pettersen skulle vinne turneringen, vanker det godt over 200 000 dollar i førstepremiepotten.

Før turneringen lå «Tutta» på tredjeplass på verdensrankingen, men har under 300 000 dollar opp til verdensener Ai Miyazato fra Japan.

Men den japanske jenta har ikke hatt en god turnering, og ligger helt nede på 49. plass etter å ha fullført sin tredje runde.

Derfor kan den norske jenta knappe kraftig innpå japaneren i sammendraget dersom storspillet vedvarer ut turneringen.

Full oversikt: Official Money List (ekstern lenke)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial