Hopp til innhold

Pettersen gjør comeback – gir karrieren en siste sjanse

Da Suzann Pettersen ble mamma, var planen å legge karrieren på hylla. Nå kjenner 38-åringen at hun har lyst å prøve å komme tilbake.

Tutta på golfbanen med sin 9 mnd gamle sønn som tilskuer

PUBLIKUM: Ni måneder gamle Herman Alexander er en tålmodig gutt og er ofte med på golfbanen.

Foto: Pia Rivelsrud / NRK

– Elsker jeg det fortsatt, og synes det er gøy å stå og terpe, fortsetter jeg.

For Norges beste golfspiller gjennom tidene er i full gang med opptreningen etter mammapermisjonen. Planen er å spille lagturneringen Dow Jones Invitational i juli.

NRK møter «Tutta» på Bogstad Golfbane i Oslo. Sønnen Herman Alexander er med i barnevogna.

Tutta gjør comeback etter mammaperm

NY HVERDAG: «Tutta», som er vant til å kun passe på seg selv, innrømmer at det har vært vanskeligere å planlegge dagene etter hun ble mor. 

Foto: Pia Rivelsrud / NRK

Det er halvannet år siden Pettersen har spilt en golfturnering. Og hun hadde egentlig bestemt seg for at den dagen hun ble gravid, skulle prioriteten bli annerledes.

Nå, ni måneder etter at hun ble mamma, føler 38-åringen et savn til et strukturert liv som idrettsutøver.

– Jeg har sagt til meg selv at jeg skal gi meg selv en god treningsperiode og se om jeg har «driven» i meg – at jeg har lyst. Men hvis ikke hjertet henger med, orker jeg ikke å gjøre det, sier Suzann Pettersen.

Hardtrening

Bare i april har Pettersen over 18 dager, i strekk, kjørt et beintøft styrke- og kondisjonsprogram for å tåle nye tøffe runder på golfbanen.

Suzann Pettersen

HARDTRENING: «Tutta» følger et beintøft treningsprogram. Her under en treningsøkt på Olympiatoppen.

Foto: pia rivelsrud / NRK

En personlig trener har pisket henne gjennom to økter om dagen, sju dager i uka.

– Jeg hadde lyst å slutte hver dag, Christian (ektemannen) ble med på en økt og spydde. Men det er jo deilig å komme i gang. Det er jo det å komme over kneika som er det vesentlige, forteller «Tutta» til NRK.

– I og med at jeg skal spille en del golf i sommer må jeg komme i golfform for kroppens skyld, sånn at ikke ryggen ryker på det første slaget, sier hun og smiler.

Reiser til Spania og USA

Tutta har hatt en eventyrlig karriere siden hun slo gjennom i 2003. Før hun ble mamma sa hun at OL i Tokyo var det siste hun skulle gjøre på toppnivå. Nå kan fort «Tutta» bli å finne i neste års sommerleker i Asia.

Men aller først skal hun teste golfformen på Dow Invitational i juli som er en lagturnering med tomannslag.

– Og jeg har ikke lyst til å spille som en idiot heller, så da må jeg trene litt. Deretter må jeg se hvordan ting går, sier hun.

Safeway Classic - Final Two

TO PÅ RANKINGEN: I 2009 og 2011 var «Tutta» rangert som nummer to på verdensrankingen. Her løfter hun trofeet etter å ha vunnet Safeway Classic i Oregon i 2011.

Foto: Jonathan Ferrey / AFP

I mai har hun planlagt en tre ukers treningsleir i Spania, før hun vender tilbake til USA i juni for å gjøre de siste forberedelsene.

– Det kan jo hende jeg synes det er kjempegøy bare å spille helt middels, noe jeg tviler på. Men det er ekstremt mye som må gjøres. Det er noe som sitter veldig bra på automatikk, som kommer lett tilbake, og så er det noe som er helt natta, som for eksempel nærspillet, sier Pettersen.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal