Pettersen gjør comeback – gir karrieren en siste sjanse

Da Suzann Pettersen ble mamma, var planen å legge karrieren på hylla. Nå kjenner 38-åringen at hun har lyst å prøve å komme tilbake.

Tutta på golfbanen med sin 9 mnd gamle sønn som tilskuer

PUBLIKUM: Ni måneder gamle Herman Alexander er en tålmodig gutt og er ofte med på golfbanen.

Foto: Pia Rivelsrud / NRK

– Elsker jeg det fortsatt, og synes det er gøy å stå og terpe, fortsetter jeg.

For Norges beste golfspiller gjennom tidene er i full gang med opptreningen etter mammapermisjonen. Planen er å spille lagturneringen Dow Jones Invitational i juli.

NRK møter «Tutta» på Bogstad Golfbane i Oslo. Sønnen Herman Alexander er med i barnevogna.

Tutta gjør comeback etter mammaperm

NY HVERDAG: «Tutta», som er vant til å kun passe på seg selv, innrømmer at det har vært vanskeligere å planlegge dagene etter hun ble mor. 

Foto: Pia Rivelsrud / NRK

Det er halvannet år siden Pettersen har spilt en golfturnering. Og hun hadde egentlig bestemt seg for at den dagen hun ble gravid, skulle prioriteten bli annerledes.

Nå, ni måneder etter at hun ble mamma, føler 38-åringen et savn til et strukturert liv som idrettsutøver.

– Jeg har sagt til meg selv at jeg skal gi meg selv en god treningsperiode og se om jeg har «driven» i meg – at jeg har lyst. Men hvis ikke hjertet henger med, orker jeg ikke å gjøre det, sier Suzann Pettersen.

Hardtrening

Bare i april har Pettersen over 18 dager, i strekk, kjørt et beintøft styrke- og kondisjonsprogram for å tåle nye tøffe runder på golfbanen.

Suzann Pettersen

HARDTRENING: «Tutta» følger et beintøft treningsprogram. Her under en treningsøkt på Olympiatoppen.

Foto: pia rivelsrud / NRK

En personlig trener har pisket henne gjennom to økter om dagen, sju dager i uka.

– Jeg hadde lyst å slutte hver dag, Christian (ektemannen) ble med på en økt og spydde. Men det er jo deilig å komme i gang. Det er jo det å komme over kneika som er det vesentlige, forteller «Tutta» til NRK.

– I og med at jeg skal spille en del golf i sommer må jeg komme i golfform for kroppens skyld, sånn at ikke ryggen ryker på det første slaget, sier hun og smiler.

Reiser til Spania og USA

Tutta har hatt en eventyrlig karriere siden hun slo gjennom i 2003. Før hun ble mamma sa hun at OL i Tokyo var det siste hun skulle gjøre på toppnivå. Nå kan fort «Tutta» bli å finne i neste års sommerleker i Asia.

Men aller først skal hun teste golfformen på Dow Invitational i juli som er en lagturnering med tomannslag.

– Og jeg har ikke lyst til å spille som en idiot heller, så da må jeg trene litt. Deretter må jeg se hvordan ting går, sier hun.

Safeway Classic - Final Two

TO PÅ RANKINGEN: I 2009 og 2011 var «Tutta» rangert som nummer to på verdensrankingen. Her løfter hun trofeet etter å ha vunnet Safeway Classic i Oregon i 2011.

Foto: Jonathan Ferrey / AFP

I mai har hun planlagt en tre ukers treningsleir i Spania, før hun vender tilbake til USA i juni for å gjøre de siste forberedelsene.

– Det kan jo hende jeg synes det er kjempegøy bare å spille helt middels, noe jeg tviler på. Men det er ekstremt mye som må gjøres. Det er noe som sitter veldig bra på automatikk, som kommer lett tilbake, og så er det noe som er helt natta, som for eksempel nærspillet, sier Pettersen.

Siste nytt

 • Utestengd i 8 mnd for rasisme

  Den tidlegare engelske landslagsspelaren Peter Beardsley er utestengd frå all fotballaktivitet i åtte månader for å ha kome med rasistiske kommentarar mot unge spelarar ved tre tilfelle

  Han slutta som trenar for Newcastles U23-lag tidlegare i år etter intern gransking i klubben.

  Beardsley spela meir enn 300 kampar for Newcastle på 80- og 90-talet. Han blei også ligameister med Liverpool og spela 59 landskampar.

  Peter Beardsley
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ruud til kvartfinale i Russland

  Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i tennis i St. Petersburg. Torsdag slo han Salvatore Caruso enkelt 2–0 i sett. Seieren gjør at Ruud er to kamper unna en finaleplass. Vinneren av turneringen får 1,9 millioner kroner i premie.

  Davis Cup
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Haaland nominert til UEFA-pris

  Erling Braut Haaland (19) kan stikke av med prisen som rundens spiller i mesterligaen etter hattricket mot Genk, melder NTB. 19-åringen fra Jæren er nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSG-stjernen Angel di Maria og Dinamo Zagreb-spissen Mislav Orsic. Nordmannens eventyrkamp har fått mange til å hylle ham, og nå kan altså UEFA.coms lesere stemme Haaland fram som ukens spiller.

  Erling Braut Haaland feirer scoring i Mesterligaen
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal