Hopp til innhold

Sønderknust Pettersen: – Kan jeg ikke bare få en klem?

LILLEHAMMER (NRK.no): En meget skuffet Øystein Pettersen hadde problemer med å finne ord etter NM-fiaskoen.

Øystein Pettersen måtte aller helst vinne sprinten under NM for å kunne kapre en OL-plass. Da gjelder det å holde seg på beina.

VIDEO: Øystein Pettersen var langt nede, men tok skuffelsen som en mann.

– Kan jeg ikke bare få en klem? Jeg er mer fysisk enn verbal akkurat nå. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si, sier Øystein Pettersen til NRK.no.

Han kom til NM på Lillehammer for å rette opp inntrykket av en mislykket sprintsesong. I stedet ble det en ny nedtur for den populære Oslo-karen.

Pettersen røk ut i prologen, etter å ha falt.

– Jeg satte staven på skia. Det var min egen feil. Men det er fryktelig kjedelig, medgir han.

Tenkte ikke på OL

Til tross for fallet, var Pettersen faktisk nær ved å gå videre. Han ble nummer 32. 30 gikk videre til kvartfinale.

– Det handlet ikke om annet enn å gjøre et godt NM. Jeg hadde ikke forhåpninger om å kvalifisere meg til OL. Likevel er det veldig tungt. Jeg blir lei meg, rett og slett, sier den nyforlovede ettbarnsfaren fra Linderud i Oslo.

Han erkjenner at OL-plassen trolig røk allerede da han mislyktes totalt i Davos før jul. Han var ikke kvalifisert for å delta i Nove Mesto, som var de andre relevante uttaksrennet i verdenscupen.

Pettersen hadde også en dårlig opplevelse på torsdagens klassiske 15-kilometer, der han ble nummer 32.

– Vi får se om jeg reiser hjem eller blir her og går flere renn, sier den olympiske lagsprintmesteren fra Vancouver for fire år siden..

OL-kvalifisering

Sprinten fortsetter uansett med spennende OL-kvalifisering. Trolig er Anders Gløersen, Petter Northug og Eirik Brandsdal i praksis klare for OL-sprinten, og i så fall slåss resten om én ledig plass.

De heteste kandidatene er Ola Vigen Hattestad, Finn Hågen Krogh og Pål Golberg, som alle leverte solide prologer.

Skotske Andrew Musgrave, som representerer Røa IL, var raskest av alle.

PS. Øystein Pettersen fikk en klem.

Øystein Pettersen

NM-sprinten ble en ny nedtur for Øystein Pettersen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Siste nytt

 • Adressa: Klæbo må stå over store deler av landslagssamlingen

  Johannes Høsflot Klæbo har ennå ikke blitt friskmeldt fra skaden han pådro seg i sommer og kan ikke delta for fullt på langrennslandslagets treninger til uka.

  – Han reiser til Steinkjer tirsdag og blir med på den andre treningsøkta vår da. I tillegg tar han del av den første økta onsdag, før han reiser hjem til Trondheim igjen, sier sprinttrener Arild Monsen til Adresseavisen.

  Søndag skal sprintlandslaget samles i Steinkjer, men Klæbo må stå over deler av samlingen på grunn av skadeproblemene på baksiden av låret. (NTB)

  Landslagssamlin i langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Reagerer på Haalands Viaplay-rolle: – Grunn til å bli mistenksom

  Erling Braut Haalands rolle som ambassadør for Viaplay får presseveteran Trygve Aas Olsen til å reagere. Viaplay mener det går helt fint.

  Fredag sendte Viaplay ut en pressemelding der det ble klart at Haaland og Viaplay inngår et samarbeid. Det er ikke kjent hva ambassadørrollen til Haaland innebærer konkret, men han blir blant annet trolig å se i Viaplays markedsføring for Premier League.

  Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ), er blant dem som mener publikum har grunn til å reagere.

  – Viaplays publikum får grunn til å mistenke Viaplays journalister og kommentatorer for å ville favorisere Haaland på et eller annet vis fordi han har en forretningsmessig tilknytning, sier Olsen til NTB.

  Sportssjef Kristian Oma i Viaplay viser til Viaplays avtale med Formel 1-fører Max Verstappen.

  – Den er kommersiell, og så dekker vi ham etter gjeldende journalistiske prinsipper redaksjonelt. Det er de to sporene som er nødt til å holdes atskilt. Det er egentlig ikke noe hokuspokus i det, forklarer Oma til NTB.

  – Hvis Haaland går ti kamper uten å score, vil det være et akkurat like kritisk blikk fra oss som fra alle andre. Det kan jeg garantere.

  Olsen mener spekulasjoner om inhabilitet allerede har oppstått.

  – Det er en saklig grunn til å bli mistenksom her. Da har Viaplay selv satt seg i en situasjon hvor troverdigheten er svekket, sier Olsen. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race

  Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag.

  Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene.

  Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten.

  Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier.

  Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten.

  Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag. (NTB)

  Sykling: Tour de France 2017
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste