NRK Meny
Normal

Pettersen: – Jeg er så lei meg

En nedslått Suzann Pettersen ber om unnskyldning etter at hun ble beskyldt for brudd på golfsportens uskrevne fair play-regler under Solheim cup.

Tutta

MEDFART: Suzann Pettersen i hardt vær.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har aldri følt meg mer nedfor og er oppriktig lei meg for det som skjedde på det 17. hullet under Solheim Cup søndag, skriver hun blant annet i en melding på Twitter og Instagram.

– Jeg ber om unnskyldning for at jeg ikke tenkte på det store bildet i kampens hete. Jeg føler jeg har sviktet laget, og det er jeg lei meg for, skriver hun videre.

Laster Twitter-innhold

Omtales som skandale

Den norske golferen fikk hard medfart av både eksperter og golfinteresserte etter at hun påpekte et regelbrudd fra amerikanske Alison Lee søndag.

Enkelte har omtalt det som tidenes største Solheim Cup-skandale, og Viasat-kommentator Per Hagusrud sa til NRK at buing og piping kan bli et sportslig problem for Pettersen.

Etter at USA hadde vunnet turneringen, valgte Pettersen likevel å stå inne for avgjørelsen. Mandag publiserte hun imidlertid en omfattende unnskyldning på Instagram.

– Jeg skulle ønske jeg kunne endret det som skjedde på søndag av mange grunner. Dessverre kan jeg ikke det, skriver Pettersen.

VIDEO: Se situasjonen her:

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

– Lært en verdifull lekse

Videre skriver Pettersen at hun møtte Juli Inkster, amerikanernes kaptein, for å be om unnskyldning ansikt til ansikt.

– Jeg håper det amerikanske laget vil tilgi meg og skjønner at jeg lært en verdifull lekse om hva som er viktig i denne fantastiske sporten som har gitt meg så mye. Solheim cup har vært en stor del av min karriere.

Europa så lenge ut til å vinne Solheim Cup, men en imponerende avslutning av amerikanerne vippet duellen i deres favør.

Pettersen ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Dette er hele teksten:

Støtter Tuttas avgjørelse

President i Norges Golfforbund, Finn H. Andreassen, tror det var lurt av Tutta å be om unnskyldning.

– Hun gjorde egentlig ikke noe galt, men det ble oppfattet veldig usportslig. Det at hun beklager det, beviser at hun er en stor idrettsutøver, sier han.

– Når man er i en sånn situasjon, og adrenalinet er veldig høyt, da er man bare opptatt av å vinne. I etterkant ser hun nok at det ikke var så lurt, kommenterer Andreassen.

Toppidrettsansvarlig ved Norges Golfforbund, Jon Karlsen, mener det er stort av Tutta å offentliggjøre unnskyldningen.

– Det var sterkt av henne, og det var en fin gest mot ungjentene Alison Lee og Charley Hull, som kom i en vanskelig situasjon.

– Samtidig må vi huske at hun er en fantastisk ambassadør for golfsporten. Tutta viser storhet ved å unnskylde, til tross for at han ikke har gjort noe feil, sier Karlsen.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Tidenes fotball-VM