NRK Meny
Normal

Petter valgte Citroen

Rallyfører Petter Solberg (34) skal kjøre en modernisert fjorårsmodell av Citroen C4 i de to siste VM-rundene.

Petter Solberg
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Halvannet døgn tok det å fatte den ekstremt vanskelige avgjørelsen. Valget sto mellom Citroen C4 og Ford Focus. Sistnevnte var 34-åringen i Skottland for å teste så sent som onsdag.

- Dette er en drøm, jeg gleder meg, sier Petter Solberg til NRK.

- Jeg har testet C4 2007-modell og den var rå, og denne bilen er enda råere, en 2008 pluss-modell og nå går jeg for seier i Wales, sier en optimistisk Solberg videre.

Sebastien Ogier i en Citroen C4

Petter Solberg kan få kjøre en bil lik Sebastien Ogiers Citroen C4

Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

2003-verdensmesteren har nå sitt eget private lag og har fått muligheten til å teste de to beste bilene opp mot hverandre.

- Jeg har brukt hele budsjettet mitt for å få til det mest mulig optimalt de siste to rundene, det er det verdt, nå ser det veldig bra ut for neste år, sier han videre.

Han er likevel ikke 100 prosent sikker på at han kommer til å velge Citroen neste sesong.

- Jeg har kjempemuligheter her på mange områder, men det er ikke bestemt at jeg kjører C4, jeg har fremdeles neste år åpent. Jeg har fortsatt et godt forhold til Ford, så ingen broer er brent, avslutter Solberg.

Små detaljer

Bare detaljer skiller de to vinnerbilene fra hverandre:

* C4: Den soleklare vinnerbilen til femdobbelt verdensmester Sebastien Loeb og stallkamerat Daniel Sordo. I år har bilen vunnet fem VM-runder og vært på seierspallen ti ganger samt sanket 73 fartsprøveseirer.

Bilen var umulig å få kjøpt ut fra fabrikklaget før sjefene ga etter for Petter Solberg.

* Focus: Redskapen til VM-leder Mikko Hirvonen og stallkamerat Jari-Matti Latvala. Har vunnet fire VM-runder og tatt tolv plasseringer på seierspallen i år samt sanket 63 fartsprøver.

Omkring 50 privatførere over hele verden disponerer hver sin nyere modell av bilen med støtte fra M-Sport i England.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag