Solberg om VM-drama: – Det verste med rallycross

MONTALEGRE/OSLO (NRK): Petter Solberg måtte forklare seg for juryen etter å ha ødelagt Johan Kristofferssons bil. Nordmannen slapp med advarsel.

Petter Solberg vant i VM-åpningen, men nordmannen måtte forklare seg for juryen etter løpet.

Petter Solberg

UNDERSØKT: I denne garasjen ble Petter Solbergs bil skrudd fra hverandre etter seieren.

Det ble bekreftet like før klokken 18.30 søndag kveld.

Da hadde både Solberg og Kristoffersson vært lenge inne hos juryen og fortalt sin versjon av krasjen.

Dramatikken utspant seg på den nest siste runden: Solberg, på vei ut fra alternativrunden, hadde langt større fart enn Kristoffersson og kjørte inn i svenskens bil på vei ut.

Hjulet ble ødelagt og løpet var ferdig for Kristoffersson. Men hvem hadde skylden?

– Jeg hater bråk

– Det er nye regler fra i år om at den fra jokersporet har vikeplikt, kommenterte NRK-ekspert Tommy Rustad.

Kristoffersson var altså sjanseløs etter krasjen, og selv om svensken ikke protesterte, måtte juryen avgjøre om Solberg skulle fratas seieren.

Solberg var selv raskt med å oppsøke svensken etter løpet.

– Jeg gikk bort og sa «sorry», sa Solberg til NRK rett etter løpet.

Han pekte på at han kom seg foran og trodde ikke situasjonen skulle få etterspill.

– Det var veldig uheldig. Trist for ham, men jeg er sikker på at vi får en ny kamp, sier nordmannen.

Etter juryavgjørelsen la ikke Solberg skjul på at han helst skulle vært foruten episoden.

– Jeg hater diskusjoner og bråk og sånne ting. Men vi var enige, sier Solberg.

– Det er det verste jeg vet med rallycross. Det er som sprint i langrenn, smiler nordmannen.

DRØMMESTART: Petter Solberg kunne juble etter å ha gått til topps i Montalegre.

Drama før start

Solberg gikk kontrollert til finalen etter å ha ledet semifinalen hele veien, men det oppsto dramatikk også før start i både semifinalen og finalen da «launch-systemet» til den tidligere rallykongen ikke fungerte.

Solberg måtte da manuelt regulere gassen og alt som følger med og gjøre det på gamlemåten for å få en god start.

Det klarte den rutinerte føreren med bravur.

Laster Twitter-innhold

Bakkerud lå lenge på den viktige tredjeplassen i semifinalen som gir finaleplass. Like før slutt ble han imidlertid passert av Kevin Eriksson, men i nest siste sving før mål snek han seg foran og sikret den siste finaleplassen på ypperlig vis.

Seieren i finalen gjør at Solberg fikk med seg 29 VM-poeng, mens Robin Larsson på annenplass har 21 poeng.

Bakkerud er fjerdemann også totalt i VM hittil med sine 20 poeng.