NRK Meny
Normal

Petter Solberg tapte på konkurs

Rallysjåfør Petter Solberg investerte penger i R&R Scandinavia et par måneder før sandefjordselskapet gikk konkurs.

Petter Solberg
Foto: Tony Welam / Scanpix

Solberg investere sammen med to andre personer ti millioner kroner i selskapet, via et selskap i Luxembourg.

Det har borevisor Geir Buan fått opplyst. - Det hadde seg slik at et selskap i Luxembourg, Lessix Holding SA, investerte 10 millioner kroner i R&R Scandinavia et par måneder før konkursen.

Ti millioner tapt

Rallysjåfør Petter Solberg er ifølge det Buan har fått opplyst en av tre personer med eierandeler i selskapet Lessix Holding SA, et Luxembourg selskap.

Selskapet som Lessix Holding SA investerte pengene sine i har trolig begått bedrageri for 25 millioner kroner har borevisoren av konkursboet fortalt NRK tidligere i dag. Pengene som Petter Solberg og de to andre skal ha investert er nå i sin helhet tapt sier Buan. - Man sitter igjen med et tap på ti millioner, som da tre personer stod bak.

Vanskelig å hente info

Buan skriver i rapporten sin om at en av de sentrale personene i R&R har sagt at Petter Solberg er en av deleierne i Luxembourgselskapet. Revisoren påpeker likevel at det er vanskelig å få informasjon om selskapet.

- Det er et selakap det er vanskelig å trenge inn i. Det er et selskap i Luxemburg, et såkalt sertifikatselskap med vekslende eiere slik at vi ikke har kommet inn i det selskapet med våre granskninger, sier han.

- Har Petter Solberg gjort noe kritikkverdig?

- Det kan jeg svare et klart nei på. Han har kun tapt penger, sier Buan.

Petter Solberg sin sekretær skriver i en e-post til NRK at Solberg er passiv investor i Lessix Holding SA, gjennom et annet selskap. Han har ikke deltatt aktivt i valg av investeringer, og at et eventuelt tap vil være beklagelig.

 

 

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svmøte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming