Petter Solberg gråt etter sønnens triumf: – Kommer til å ta mine meritter lett

Først gjemte han seg i campingbilen. Så lot Petter Solberg tårene strømme da sønnen Oliver (17) hevet seierstrofeet som nordisk mester.

Oliver og Petter Solberg

NY POKAL: Oliver Solberg trenger snart større premieskap enn pappa Petter.

– Når du tenker på hva han var gjort fra han var 15 til 17 år, ser framtida veldig bra ut. Det er bare å bygge opp erfaring, være ydmyk og jobbe på, og så skjer ting av seg sjøl når du har talent og gjør de rette valgene. Han kommer til å ta mine meritter lett i framtida.

Det er en stolt og rørt Petter Solberg NRK snakker med fra Tierp Arena utenfor Stockholm. Han har akkurat overtatt telefonen fra sønnen Oliver, som innledet intervjuet med følgende beskjed:

– Jeg vant mesterskapet i dag! Det var helt sjukt og noe jeg har drømt om lenge!

– Aldri sett ham sånn

Nærmere bestemt vant han altså det nordiske mesterskapet i rallycross sammenlagt. Og da legger vi til at det var seniorklassen han vant, selv om han altså ennå ikke er gammel nok til å ha sertifikat for å kjøre bil ute i trafikken.

Solberg tok ikke bare sammenlagttittelen, men vant også avslutningsrunden – hans tredje seier for sesongen. Nok en gang beviste Oliver Solberg hvilket unikt talent han er bak rattet.

Gjennom søndagen ble det nesten for mye for pappa Petter.

– Jeg har aldri sett ham sånn før, han var uvanlig nervøs, sier Oliver.

Oliver Solberg

MESTER: Bare 17 år gammel kan Oliver Solberg kalle seg nordisk mester i rallycross.

– Det er livet vårt

– Jeg finnes ikke nervøs når jeg kjører sjøl. Her så jeg ikke på det ene heatet, jeg lå inne i campingbilen. Jeg har veldig dårlig med nerver og gråt som en unge etter målgang. Det er mye følelser rundt dette, det er jo livet vårt, som dere vet, sier Petter, som selv har én VM-tittel i rally og to i rallycross.

Til tross for søndagens triumf i rallycross, er Oliver Solberg klar på at det ikke der framtida ligger.

– Jeg vil satse på rally, det er drømmen min. Vi får se hva det blir med rallycrossen, sier han.

Siste nytt

 • Guardiola er imot lukket superliga

  Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han personlig er imot en lukket superliga der ingen kan rykke ned. Det sa manageren under en digital pressekonferanse tirsdag.

  – Det er ikke sport hvis suksessen er garantert. Det er ikke sport hvis det ikke gjør noe om man taper, sa han blant annet.

  Guardiola uttalte videre at han ikke vet mer enn det som sto i pressemeldingen fra klubbene.

  – Noen timer i forkant fikk jeg beskjed om at det skulle komme en pressemelding. Og den er der, men ingen snakker om detaljene, hva de tenker å gjøre og skape. Det er situasjonen vi har nå, sa City-sjefen.

  Han la ikke skjul på at han ikke likte tanken på en eksklusiv liga der 15 faste klubber er med hvert år og ikke står i fare for å ryke ut.

  – Det er ikke riktig at suksessen er garantert for noen, utvalgte klubber. Og det er det inntrykket jeg får av denne pressemeldingen, kommenterte han.

  Spanjolen understreket samtidig at superligaen fortsatt ikke er en realitet, men «bare en pressemelding».

  – Vi må alle jobbe de neste dagene for å få dem til å fortelle oss mest mulig. Hvorfor er disse lagene blitt valgt? Hvorfor er ikke Ajax, med fire europeiske titler, med der? Hvorfor må de kvalifisere seg. De må fortelle oss dette, fortsatte Guardiola.

  City-manageren mener også det er urettferdig å kritisere ham og andre ansatte i klubben som ikke har vært en del av superliga-planleggingen.

  – Det er urettferdig mot alle som jobber i klubben, i denne tøffe situasjonen (pandemien). De må komme med en klar uttalelse om hvorfor dette skjer, sa Guardiola.

  wqjQ5HX7OjA
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Vil ha statue av legende fjernet

  Barnebarnet til Liverpools managerlegende Bill Shankly raser mot klubbens superligaplaner og ber om at statuen av bestefaren fjernes fra Anfield.

  Det uttaler Chris Carline (39) til lokalavisen Liverpool Echo. Hans bestefar Bill Shankly er tidenes mest suksessrike Liverpool-manager og en evig helt i klubben.

  – Jeg vet at bestefaren min blir sitert mer enn noen gang nå, og det er helt riktig, for det som skjer nå, kunne ikke vært lenger unna det han ønsket for denne klubben, sier Carline, som til daglig er direktør i Shankly Hotel og også driver veldedighetsstiftelsen i Shanklys navn.

  Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • KBK låner ut målvakt

  Keeperen Serigne Mor Mbaye skal spele for Sogndal på lån frå Kristiansund komande fotballsesong. Det går fram av nettsida til KBK. Senegalesaren kom til KBK i 2015, men har og vore på andre utlån. Han har 14 eliteserie- og fire cupkampar for Kristiansund, der Sean McDermott har vore førstevalet.

  Serigne Mor Mbaye
  Foto: Kristiansund BK

Sendeplan

Kl. Program Kanal