Petter Solberg gråt etter sønnens triumf: – Kommer til å ta mine meritter lett

Først gjemte han seg i campingbilen. Så lot Petter Solberg tårene strømme da sønnen Oliver (17) hevet seierstrofeet som nordisk mester.

Oliver og Petter Solberg

NY POKAL: Oliver Solberg trenger snart større premieskap enn pappa Petter.

– Når du tenker på hva han var gjort fra han var 15 til 17 år, ser framtida veldig bra ut. Det er bare å bygge opp erfaring, være ydmyk og jobbe på, og så skjer ting av seg sjøl når du har talent og gjør de rette valgene. Han kommer til å ta mine meritter lett i framtida.

Det er en stolt og rørt Petter Solberg NRK snakker med fra Tierp Arena utenfor Stockholm. Han har akkurat overtatt telefonen fra sønnen Oliver, som innledet intervjuet med følgende beskjed:

– Jeg vant mesterskapet i dag! Det var helt sjukt og noe jeg har drømt om lenge!

– Aldri sett ham sånn

Nærmere bestemt vant han altså det nordiske mesterskapet i rallycross sammenlagt. Og da legger vi til at det var seniorklassen han vant, selv om han altså ennå ikke er gammel nok til å ha sertifikat for å kjøre bil ute i trafikken.

Solberg tok ikke bare sammenlagttittelen, men vant også avslutningsrunden – hans tredje seier for sesongen. Nok en gang beviste Oliver Solberg hvilket unikt talent han er bak rattet.

Gjennom søndagen ble det nesten for mye for pappa Petter.

– Jeg har aldri sett ham sånn før, han var uvanlig nervøs, sier Oliver.

Oliver Solberg

MESTER: Bare 17 år gammel kan Oliver Solberg kalle seg nordisk mester i rallycross.

– Det er livet vårt

– Jeg finnes ikke nervøs når jeg kjører sjøl. Her så jeg ikke på det ene heatet, jeg lå inne i campingbilen. Jeg har veldig dårlig med nerver og gråt som en unge etter målgang. Det er mye følelser rundt dette, det er jo livet vårt, som dere vet, sier Petter, som selv har én VM-tittel i rally og to i rallycross.

Til tross for søndagens triumf i rallycross, er Oliver Solberg klar på at det ikke der framtida ligger.

– Jeg vil satse på rally, det er drømmen min. Vi får se hva det blir med rallycrossen, sier han.

Siste nytt

 • Bale tilbake med scoring

  Gareth Bale var tilbake på Real Madrids lag og scora i 2-2-kampen i Washington i natt. Arsenal leia 2-0 ved pause. Reals Nacho og Arsenals Papastathopoulos blei utviste i første omgang, begge etter to gule kort.

  Real vann straffekonkurransen 3-2, og der bomma Bale.

  Gareth Bale
  Foto: Andrew Caballero-reynolds / AFP
 • Alle norske slått ut

  Ingen nordmenn tok seg vidare frå forsøka i VM i natt. Ingeborg Vassbakk Løyning blei nr 23 på 50 m bryst med 28,67, Niksa Stojkovski nr 35 på 100 m bryst, og Tomoe Hvas blei diska på 200 m medley.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal