Petter Solberg gråt etter sønnens triumf: – Kommer til å ta mine meritter lett

Først gjemte han seg i campingbilen. Så lot Petter Solberg tårene strømme da sønnen Oliver (17) hevet seierstrofeet som nordisk mester.

Oliver og Petter Solberg

NY POKAL: Oliver Solberg trenger snart større premieskap enn pappa Petter.

– Når du tenker på hva han var gjort fra han var 15 til 17 år, ser framtida veldig bra ut. Det er bare å bygge opp erfaring, være ydmyk og jobbe på, og så skjer ting av seg sjøl når du har talent og gjør de rette valgene. Han kommer til å ta mine meritter lett i framtida.

Det er en stolt og rørt Petter Solberg NRK snakker med fra Tierp Arena utenfor Stockholm. Han har akkurat overtatt telefonen fra sønnen Oliver, som innledet intervjuet med følgende beskjed:

– Jeg vant mesterskapet i dag! Det var helt sjukt og noe jeg har drømt om lenge!

– Aldri sett ham sånn

Nærmere bestemt vant han altså det nordiske mesterskapet i rallycross sammenlagt. Og da legger vi til at det var seniorklassen han vant, selv om han altså ennå ikke er gammel nok til å ha sertifikat for å kjøre bil ute i trafikken.

Solberg tok ikke bare sammenlagttittelen, men vant også avslutningsrunden – hans tredje seier for sesongen. Nok en gang beviste Oliver Solberg hvilket unikt talent han er bak rattet.

Gjennom søndagen ble det nesten for mye for pappa Petter.

– Jeg har aldri sett ham sånn før, han var uvanlig nervøs, sier Oliver.

Oliver Solberg

MESTER: Bare 17 år gammel kan Oliver Solberg kalle seg nordisk mester i rallycross.

– Det er livet vårt

– Jeg finnes ikke nervøs når jeg kjører sjøl. Her så jeg ikke på det ene heatet, jeg lå inne i campingbilen. Jeg har veldig dårlig med nerver og gråt som en unge etter målgang. Det er mye følelser rundt dette, det er jo livet vårt, som dere vet, sier Petter, som selv har én VM-tittel i rally og to i rallycross.

Til tross for søndagens triumf i rallycross, er Oliver Solberg klar på at det ikke der framtida ligger.

– Jeg vil satse på rally, det er drømmen min. Vi får se hva det blir med rallycrossen, sier han.

Siste nytt

 • Liverpool senka Genk

  Etter fire strake tap på bortebane i meisterligaen vart det siger for Liverpool, då dei slo Genk og Sander Berg 4–1 på bortebane. Oxlade-Chamberlain scora dei to første måla. Sadio Mané la på til 3-0, før Mohamed Salah setje inn 4–0. Genk reduserte til 1–4 like før full tid. Liverpool er dermed nummer to i si gruppe, bak Napoli med sju poeng.

  Champions League - Group E - KRC Genk v Liverpool
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal