NRK Meny
Normal

Dropper Northug i Davos og Toblach: – Petter er ikke i form

Petter Northug er ikke i stand til å trene. Han går ikke flere verdenscuprenn før jul, bekrefter Vidar Løfshus til NRK.

northug

IKKE TIL SVEITS: Petter Northug.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I en pressemelding mandag bekreftet Norges Skiforbund at Northug ikke er med til Davos. Rennene i Toblach helgen etter ryker også.

– Toblach kommer for tidlig. Tour de Ski kan være en mulighet, men Petter må tilbake på det fysiske nivået han vil være på, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Det betyr at begge de siste verdenscuprennene før jul ryker. Skiforbundets laguttak ble offentliggjort mandag, men uttaket er ikke overraskende for Northugs trener Stig Rune Kveen.

– Petter er ikke i form, og trenger to uker med trening, sier Kveen til tvsporten.no.

– Krise for Northug

Mandag møttes Northug, Kveen, Løfshus og Hetland for å diskutere veien videre.

– Vi har hatt et veldig bra møte. Jeg er svært godt fornøyd med dialogen rundt hva som nå er viktig for meg og planen framover som vi sammen har lagt, sier Petter Northug ifølge NTB.

– Petter har nå først og fremst fokus på at kroppen skal respondere på trening, og han bruker de kommende ukene på god og solid trening før vi bestemmer neste steg, sier Northugs personlige trener Stig Rune Kveen.

Northug gikk ikke videre fra prologen på Lillehammer lørdag, og valgte deretter å droppe søndagens fellesstart med skibytte.

– Det er krise for Petter Northug, sa Fredrik Aukland etter prolog-exiten.

Foruten prolog-exiten lørdag har Northug gått to renn på Gålå denne sesongen. Det ble over og ut i kvartfinalen, mens 15-kilometeren endte med 17. plass.

– Han har hatt en sykdomsperiode og har ikke kommet seg etter den. Nå trenger han 14 dager med trening før han gjør opp status om hva slags skirenn han kan gå. han trenger god gammeldags langrennstrening for å være på nivået han bør være på, sier Løfshus.

Løfshus åpner for at Northug kan gå Tour de Ski, og sier ellers dette om samtalene med Northug om videre planer:

– Vi har hatt bra dialog med Petter etter at han gikk sprinten på lørdag.

Sesongstarten i vasken

Sesongstarten har absolutt ikke gått etter planen for superstjernen fra Mosvik. Han måtte stå over rennene i Bruksvallarna og Beitostølen på grunn av sykdom.

Det gjorde at Northug ble vraket til rennet i Ruka, og etter et sleivspark mot landslagsledelsen på Instagram ble han kalt inn på teppet. På Lillehammer i helgen fikk han sjansen, men etter exit i prologen valgte han altså å stå over søndagens renn.

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming