Dette skal Northug skjermes fra

Medieinteressen rundt Petter Northug er på bristepunktet foran de siste dagene av Tour de Ski. Nå tar landslagsledelsen grep for å skjerme gullkalven sin fra pressekorpset i Tour de Ski-sirkuset.

Petter Northug

Alle vil ha en bit av Petter Northug. Her intervjues han av Dagbladet, VG og Adresseavisen samtidig i Oberstdorf, men nå blir tilgangen redusert kraftig.

Foto: Gunnar Bøthun / NRK

Mannen med rød lue i døråpningen på bildet over, pressesjef Otto Ulseth, sier til NRK at man nå bevisst strammer inn medienes tilgang til å intervjue Petter Northug ganske kraftig.

– Slitasjen blir jo større og større. Vi må jo passe på at han får nok luft mellom slagene, sier Ulseth.

Snevrer inn

Onsdag gjorde det seg utslag i at kun NRK og TV 2 av norske medier fikk snakke med Northug etter skøytesprinten. En lynkjapp pressekonferanse på engelsk senere, bar det rett til dopingkontroll.

Der ventet en skokk av journalister på Northug, i håp om å få stille ham et spørsmål eller to. Men det var det bare å glemme.

For Northug er inne i den berømte «bobla» si nå, og det store apparatet rundt ham har ingen planer om å få ham ut derfra før slalåmbakken i Val di Fiemme er forsert søndag.

– Det blir mindre tid på alt, bortsett fra å gå på ski, sove, spise og drikke. Det er alt han skal gjøre nå, sier landslagssjef Trond Nystad til NRK.

Video: Petter Northug skjermes (saken fortsetter)

Video Petter skjermes fra pressen

Se reportasjen: Petter Northug skjermes fra pressen.

Skal legge beina høyt

Northug har frem til nå stilt villig opp for alt av medier, autografjegere og tilskuere som på rett tid og sted har fått foreviget seg selv sammen med langrennsfantomet med medbragte digitalkamera.

Slik blir det ikke i fortsettelsen, ifølge landslagssjef Nystad.

– Vi har et langt renn på over 30 kilometer i morgen og så en særdeles viktig 20 kilometer som er utslagsgivende i Val di Fiemme. Og selvsagt det siste rennet der det helt sikkert blir Dario og Petter som kommer til å kjempe sammen opp bakken. Så nå er det viktig å legge beina høyt, få mye mat og mye drikke i kroppen og fokusere på gode renn og restitusjon i mellomtiden.

Video: Se innspurten på onsdagens sprint (saken fortsetter)

Video Northug inn til andreplass

Petter Northug spurtslo Dario Cologna, men måtte se seg slått av en russer på onsdagens sprint.

Kanonene skal samarbeide

Som Nystad sier, det er duellen med Cologna det handler om nå. Northug er 13 sekunder bak sveitseren foran torsdagens litt over 30 kilometer lange løp fra Cortina til Toblach.

Løpet er jaktstart, og nummer tre i rekka er russeren Alexander Legkov, halvannet minutt etter Cologna.

Northug har tidligere sagt at det er viktig å ha den russiske bamsen på god avstand før monsterbakken, og derfor vil nok Northug og Cologna gå hva remmer og tøy kan holde torsdag.

– Jeg tror både Dario og jeg ser på sammenlagtlista hva som skjer. Vi trenger ikke å prate med hverandre for å skjønne at vi må samarbeide i morgen, sier Petter Northug til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Sensasjonsseier til Argentina

  Argentina sto for en av håndball-VMs største overraskelser noen gang med 23–19 over Kroatia i hovedrunden.

  Kroatene, som tok EM-sølv så sent som for et år siden, kan vente seg tidenes slakt i hjemlige aviser etter fiaskoen. Laget slet i alle deler av spillet på vei mot et ydmykende tap.

  Søramerikanerne tok tidlig en 6-1-ledelse, men kampen jevnet seg så ut. Midtveis i andreomgangen rykket Argentina fra til en 20-16-ledelse.

  Seieren gjør at Argentina har en stor mulighet til å spille kvartfinale. Laget avslutter hovedrunden mot Qatar mandag og trenger ett poeng for å nå cupspillet.

  Argentinas hittil beste VM-innsatser er 12.-plassene fra 2011 og 2015.

  Argentina
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • Norge vant laghopp etter spenning

  Det ble jevnt til siste slutt i dagens laghopp fra Lahti.

  Norge stilte med Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Norge ledet etter første omgang med 9.5 poeng og det ble spenning helt til siste slutt med Granerud som sistemann ut.

  Han flakset nærmest ut fra hoppkanten, men klarte å hente seg fint inn utover i svevet. Granerud fløy ned til 122.5 meter og med det var seieren sikret 5.9 poeng foran Polen og 9,8 foran Tyskland.

  – Jeg synes Johansson gjør en formidabel jobb i andre omgang og Granerud klarer seg meget godt i tøffe forhold. En meget fin lagseier, sier Alexander Stöckl til NRK rett etter laghoppseieren.

  qIkNtR_J75g
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal