NRK Meny
Normal

Dette skal Northug skjermes fra

Medieinteressen rundt Petter Northug er på bristepunktet foran de siste dagene av Tour de Ski. Nå tar landslagsledelsen grep for å skjerme gullkalven sin fra pressekorpset i Tour de Ski-sirkuset.

Petter Northug

Alle vil ha en bit av Petter Northug. Her intervjues han av Dagbladet, VG og Adresseavisen samtidig i Oberstdorf, men nå blir tilgangen redusert kraftig.

Foto: Gunnar Bøthun / NRK

Mannen med rød lue i døråpningen på bildet over, pressesjef Otto Ulseth, sier til NRK at man nå bevisst strammer inn medienes tilgang til å intervjue Petter Northug ganske kraftig.

– Slitasjen blir jo større og større. Vi må jo passe på at han får nok luft mellom slagene, sier Ulseth.

Snevrer inn

Onsdag gjorde det seg utslag i at kun NRK og TV 2 av norske medier fikk snakke med Northug etter skøytesprinten. En lynkjapp pressekonferanse på engelsk senere, bar det rett til dopingkontroll.

Der ventet en skokk av journalister på Northug, i håp om å få stille ham et spørsmål eller to. Men det var det bare å glemme.

For Northug er inne i den berømte «bobla» si nå, og det store apparatet rundt ham har ingen planer om å få ham ut derfra før slalåmbakken i Val di Fiemme er forsert søndag.

– Det blir mindre tid på alt, bortsett fra å gå på ski, sove, spise og drikke. Det er alt han skal gjøre nå, sier landslagssjef Trond Nystad til NRK.

Video: Petter Northug skjermes (saken fortsetter)

Video Petter skjermes fra pressen

Se reportasjen: Petter Northug skjermes fra pressen.

Skal legge beina høyt

Northug har frem til nå stilt villig opp for alt av medier, autografjegere og tilskuere som på rett tid og sted har fått foreviget seg selv sammen med langrennsfantomet med medbragte digitalkamera.

Slik blir det ikke i fortsettelsen, ifølge landslagssjef Nystad.

– Vi har et langt renn på over 30 kilometer i morgen og så en særdeles viktig 20 kilometer som er utslagsgivende i Val di Fiemme. Og selvsagt det siste rennet der det helt sikkert blir Dario og Petter som kommer til å kjempe sammen opp bakken. Så nå er det viktig å legge beina høyt, få mye mat og mye drikke i kroppen og fokusere på gode renn og restitusjon i mellomtiden.

Video: Se innspurten på onsdagens sprint (saken fortsetter)

Video Northug inn til andreplass

Petter Northug spurtslo Dario Cologna, men måtte se seg slått av en russer på onsdagens sprint.

Kanonene skal samarbeide

Som Nystad sier, det er duellen med Cologna det handler om nå. Northug er 13 sekunder bak sveitseren foran torsdagens litt over 30 kilometer lange løp fra Cortina til Toblach.

Løpet er jaktstart, og nummer tre i rekka er russeren Alexander Legkov, halvannet minutt etter Cologna.

Northug har tidligere sagt at det er viktig å ha den russiske bamsen på god avstand før monsterbakken, og derfor vil nok Northug og Cologna gå hva remmer og tøy kan holde torsdag.

– Jeg tror både Dario og jeg ser på sammenlagtlista hva som skjer. Vi trenger ikke å prate med hverandre for å skjønne at vi må samarbeide i morgen, sier Petter Northug til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal