Northug operert med hammer og meisel

Petter Northug (27) var mandag igjennom et vellykket inngrep i sitt skadde kne.

Petter Northug

Petter Northug har gjort unna et nødvendig inngrep i kneet og er klar for oppkjøring til en ny sesong.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Operasjonen skulle vært gjennomført sist tirsdag, men ble utsatt fordi Northug ville ha med seg Skarverennet før han la seg under kniven.

Les også: Northug utsetter kneoperasjon

Mandag ble altså inngrepet gjennomført.

– Det gikk til helvete, fleiper Northug selv i en sms til NRK.

– Helt etter planen

Overlege Torbjørn Grøntvedt, som gjennomførte inngrepet ved Rosenborgklinikken i Trondheim, har en litt annen framstilling.

– Inngrepet gikk helt etter planen. Vi åpnet kneet med et snitt på cirka tre centimeter, og det som møtte oss var akkurat det vi forventet etter å ha undersøkt kneet med MR- og CR-scanning, sier Grøntvedt til NRK.no.

– Hva gikk inngrepet konkret ut på?

– Petter har hatt en brusk-/beinutvekst på utsiden av det venstre kneet etter en skade han pådro seg i barndommen. Vi gikk inn og fjernet denne utveksten med hammer og meisel. Et lite og helt vanlig inngrep, forklarer Grøntvedt.

Fire-seks uker

Selve inngrepet tok 15-20 minutter. Om en uke starter opptreningen.

– Det vil normalt ta fire til seks uker før Petter er tilbake i full trening. Det vil alltid oppstå irritasjon i kneet etter et slikt inngrep, så litt tid tar det. Men allerede om en uke vil han kunne begynne å belaste det, sier Grøntvedt.

Det betyr at Petter Northug har god tid til å bygge opp toppformen til OL i Sotsji i februar neste år.

Han vil få tett oppfølging på Rosenborgklinikken de neste ukene.

Siste nytt

 • EU-kommisjonen om superligaen

  Visepresident Margaritis Schinas sier at EU-kommisjonen kan fordømme planene om Super League, men at de ikke kan gjøre noe for å stanse dem.

  I et intervju med den italienske avisen Messaggero sier Schinas at de ikke har verktøy til å intervenere mot de tolv utbryterklubbene.

  – Dette ligger ikke i vårt ansvar. Vi har i årevis akseptert de nasjonale fotballforbundenes og Uefas rett til å opptre som uavhengige organ. Det er disse som må finne løsningene på disse utfordringene, sier Schinas, som likevel stiller seg bak den tilnærmet unisone fordømmelsen av prosjektet.

  – Vi må forsvare den europeiske modellen basert på mangfold og inkludering, melder han på Twitter. (NTB).

  Belgium EU Organized Crime
  Foto: John Thys / AP
 • Fifa-sjef Infantino støtter Uefa

  Fifa-president Gianni Infantino ytret krystallklar motstand mot utbryterligaen Super League da han gikk på talerstolen på Uefa-kongressen tirsdag.

  – La meg være helt klar fra start av. Fifa er en organisasjon som er bygget på verdier, de ekte verdiene i idretten, sa presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) før han poengterte:

  – Det er ingen tvil, vi kan bare være sterkt imot opprettelsen av denne superligaen. En lukket butikk som bryter med alle andre etablerte foreninger.

  Frontene er steile og fullstendig fastlåst mellom de tolv utbryterklubbene og Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Uefa-president Aleksander Čeferin var brutal og brukte betegnelser som «slanger, løgnere og kynikere» om flere klubbledere i en oppsiktsvekkende seanse under en digital mediebrifing.

  Fifa-president var og klar på at man ikke kan få i både pose og sekk.

  – Hvis noen velger å gå sine egne veier, må de leve med konsekvenser av sine valg. De er ansvarlige for valget sitt fullstendig. Dette betyr at du enten er inne eller er ute. Du kan ikke være halv inne og halvt ute, sa presidenten.

  Gianni Infantino
  Foto: Ashraf Shazly / AFP
 • Drillo med klar superliga-beskjed

  Egil «Drillo» Olsen angriper planene om en utbryterliga for storklubbene i Europa. Han tror en samlet protest kan stoppe prosjektet.

  – Det vil nok ikke overraske noen hva jeg mener om dette. Jeg melder meg på i hylekoret. Jeg kjenner ikke detaljene, men dette er vel et forsøk på å gjøre de rike enda rikere. Det er ganske usmakelig. Måten det er gjort på, er også ganske provoserende, spør du meg, sier Drillo til NTB.

  – Hvis den nye ligaen blir en realitet, hva vil det bety for fotballens framtid?

  – Om den ikke dør, så vil den bli redusert på mange måter. Men jeg har et håp om at protestene og motkreftene er så store og mange at dette (ligaplanene) kanskje kan drepes, sier Olsen.

  – Hvis noen kan organisere motstanden, få med seg supportere, grasrota og kanskje til og mediene til en viss grad, tror jeg dette kan stoppes, tilføyer den tidligere landslagssjefen.

  Juleintervju med Drillo
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal