NRK Meny
Normal

Petter Northug dropper 15 km

Petter Northug dropper tirsdagens 15 km klassisk i ski-VM.

Petter Northug

Petter Northug sparer på kreftene og dropper 15 km

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Petter Eliassen skal gå på det norske laget kom det fram på mandagens pressekonferanse.

Landslagsledelsen og Northug tok beslutningen om at løperen skulle spares etter medaljesermonien søndag kveld.

- Da han og vi bestemte i går at han ikke skulle gå, ble Petter Eliassen en reserveløsning, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.

Eliassen har ennå ikke sluttet til seg den norske landslagstroppen i Holmenkollen, men vil være på plass i løpet av dagen.

Var det en vanskelig avgjørelse?

- Med tanke den totale belastningen og at vi satser på å gjøre det bra både på femmila og på stafetten, var det ikke en så vanskelig avgjørelse å ta, sa Djupvik videre.

Drømmer om gull

Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning

Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning

Foto: Alley, Ned / Scanpix

De som skal gå tirsdagens renn gledet seg.

- Jeg gleder og gruer meg litt. Etter planen håper jeg på en toppdag i morgen. Drømmen er gull, men får jeg en medalje er jeg veldig fornøyd med det, sa Eldar Rønning.

Rønning må regne med å være blant favoritttene etter at han vant den samme distansen i Otepää i januar og også viste glimrende takter i klassisk under NM i Steinkjer uken etter.

Martin Johnsrud Sundby leverte kanskje sitt beste renn i karrieren da han ble nummer fem på søndagens 30 km og dette ga også håp om en topplassering på 15 kilometeren.

- Jeg hadde en veldig bra dag i går og håper å ta med meg mye av den følelsen i i morgen. Det kommer til å bli veldig jevnt, sa Martin Johnsrud Sundby.

Han pekte på svenske Daniel Richardson, tyske Tobias Angerer og "en haug med russere" som de største utfordrerne.

Les: Northug vil gå alt - men Djupvik bestemmer

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal