NRK Meny
Normal

Peter Lorentzen sier nei til Norge

Haldenseren ønsker å prioritere familien neste år.

Peter Lorentzen

Peter Lorentzen ønsker ikke å spille for det norske landslaget denne sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Peter Lorentzen (29) var en av spillerne som nylig ble tatt ut i landslagssjef Roy Johansens tropp til landskamper i Sveits 11.-16. desember.

Nå har haldenseren imidlertid valgt å takke nei til å spille mer med flagget på brystet. I hvert fall for det kommende året.

– Jeg har en familiesituasjon som gjør at jeg ikke har muligheten til å være med på VM-oppkjøring eller VM. Derfor har jeg allerede nå forklart Roy Johansen hvordan det kommer til å bli denne sesongen, sier han til NRK.no.

Lukker ikke døren helt

Lorentzen, som til daglig spiller for Stavanger Oilers, har en sønn som ikke har barnehageplass før i august neste år.

– Samtidig har jeg en kone som var ferdig i mammaperm nå i november. Det er en vanskelig situasjon og jeg har sagt ifra til Roy at jeg må prioritere familien i år.

Ishockeyspilleren har blant annet rukket å spille tre VM for Norge. Men han synes ikke det blir trist å si farvel til landslaget.

– Jeg har hatt mange fine år med landslaget og reist til utallige land og fått spille VM. Jeg har vært veldig heldig. Dessuten ser jeg ikke nødvendigvis på dette som en slutt på landslagskarrieren. Det kommer en ny sesong neste år, og hvis Roy vil ha meg med videre, så skal man ikke se bort fra at jeg er med igjen i 2013/14-sesongen, sier han.

Situasjonen til Lorentzen kommer ikke til å ha noe å si for hans daglige jobb i Stavanger Oilers.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street