Hopp til innhold

Petar Vukicevic forklarer seg

Tirsdag uttalte Petar Vukicevic seg for første gang til norsk presse etter at han ble kalt hjem for å forklare seg om de påståtte e-postene. Han hevder fortsatt at ekskona har endret dem.

Mener at e-postene er manipulert av hans eks-kone som hevn.

Petar Vukicevic ga flere intervjuer til norsk presse tirsdag. Friidrettstreneren lover at han aldri bra oppfordret til bruk eller brukt doping.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Petar Vukicevic etter de omstridte e-postene der friidrettstreneren skal ha forhørt seg om ulovlige stoffer.

Vukicevic har ikke nektet for kontakten med vennen Srdjan Djordjevic, men fortalte til Dagbladet som først publiserte saken, at det kun var spørsmål, og at det er noe helt annet å bruke doping.

Vukicevic hevder at e-postene har blitt forfalsket av hans ekskone.

– Det hele startet med en e-post som min tidligere kone har kalt dokumentasjon, som hun leverte til meg i slutten av juni 2003 sammen med et brev, hvor hun sier at hun skal bruke disse e-postene mot meg, sier Vukicevic til NRK.

– Jeg ser på dette som en hevnaksjon fra henne, sier friidrettstreneren.

Har aldri oppfordret til doping

Vukicevic hevder ekskona fint kunne klart å endre epostene, siden dette skal ha kommet fra hennes e-postadresse, samt at hun har jobbet i databransjen mange år.

Innholdet i e-postene skal imidlertid være svært detaljerte, og preget av et svært avansert språk.

– Å få tak i personen som kunne brukt denne terminologien som nevnes i mailene er absolutt mulig, men hvor og hvordan hun har gjort det vet jeg virkelig ingenting om, sier han.

Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han vært i kontakt med en venn og forhørt seg om bruk av ulovlige midler.

– Jeg står fast på at det sikkert er mulig at jeg i en sammenheng har snakket om doping. Det er et tema som er såpass knyttet til toppidrett, som er det jeg driver med. Det er helt umulig aldri å komme i kontakt med det temaet, sier han til NRK.

– Jeg kan love at jeg aldri har oppfordret til bruk eller brukt doping, sier han.

Ekskona avviser beskyldningene

Turid Syftestad

Turid Syftestad, Peter Vukicevics ekskone, avviser at hun har endret e-postene.

Foto: Bjørklund Eirik / Aftenposten

Turid Syftestad, Vukicevics ekskone, sier hun ikke har gjort endringer i e-postene før de ble gitt til Antidoping Norge.

– Det avviser jeg blankt, sier hun til NRK.

– Har du gjort endringer i e-postene?

– Nei, det har jeg ikke, sier Syftestad.

Syftestad omtaler påstandene om at hun har forfalsket e-postene som trist.

– Det er trist for hans egen del og for alle som er uskyldige, sier hun.

At Syftestad skal ha gjort dette for å skade eksmannen og barna, vil hun ikke kommentere.

Syftestad har tidligere fortalt NRK at hun fikk tak i e-postene fordi hun og eksmannen delte samme adresse. Hun har også avvist at hun har kunnskapen som trengs for å forfalske e-postene.

Permittert

Vukicevic var på treningsleir i Sør-Afrika da e-postene ble kjent i norske medier. Norges Friidrettsforbund kalte Vukicevic hjem for å forklare seg om e-postene etter at de fikk dem oversatt.

Mandag var Vukicevic i møte med Friidrettsforubdet. Friidrettspresident Svein Arne Hansen uttalte etter møtet at treneren viste god samarbeidsvilje.

Friidrettsforbundet har bedt Antidoping Norge om å undersøke saken videre. Mens videre etterforskning pågår, er Vukicevic permittert fra jobben. Vukicevic advokat, Vidar Strømme, sa mandag at han er fornøyd med avgjørelsen.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal