Petar Vukicevic forklarer seg

Tirsdag uttalte Petar Vukicevic seg for første gang til norsk presse etter at han ble kalt hjem for å forklare seg om de påståtte e-postene. Han hevder fortsatt at ekskona har endret dem.

Mener at e-postene er manipulert av hans eks-kone som hevn.

Petar Vukicevic ga flere intervjuer til norsk presse tirsdag. Friidrettstreneren lover at han aldri bra oppfordret til bruk eller brukt doping.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Petar Vukicevic etter de omstridte e-postene der friidrettstreneren skal ha forhørt seg om ulovlige stoffer.

Vukicevic har ikke nektet for kontakten med vennen Srdjan Djordjevic, men fortalte til Dagbladet som først publiserte saken, at det kun var spørsmål, og at det er noe helt annet å bruke doping.

Vukicevic hevder at e-postene har blitt forfalsket av hans ekskone.

– Det hele startet med en e-post som min tidligere kone har kalt dokumentasjon, som hun leverte til meg i slutten av juni 2003 sammen med et brev, hvor hun sier at hun skal bruke disse e-postene mot meg, sier Vukicevic til NRK.

– Jeg ser på dette som en hevnaksjon fra henne, sier friidrettstreneren.

Har aldri oppfordret til doping

Vukicevic hevder ekskona fint kunne klart å endre epostene, siden dette skal ha kommet fra hennes e-postadresse, samt at hun har jobbet i databransjen mange år.

Innholdet i e-postene skal imidlertid være svært detaljerte, og preget av et svært avansert språk.

– Å få tak i personen som kunne brukt denne terminologien som nevnes i mailene er absolutt mulig, men hvor og hvordan hun har gjort det vet jeg virkelig ingenting om, sier han.

Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han vært i kontakt med en venn og forhørt seg om bruk av ulovlige midler.

– Jeg står fast på at det sikkert er mulig at jeg i en sammenheng har snakket om doping. Det er et tema som er såpass knyttet til toppidrett, som er det jeg driver med. Det er helt umulig aldri å komme i kontakt med det temaet, sier han til NRK.

– Jeg kan love at jeg aldri har oppfordret til bruk eller brukt doping, sier han.

Ekskona avviser beskyldningene

Turid Syftestad

Turid Syftestad, Peter Vukicevics ekskone, avviser at hun har endret e-postene.

Foto: Bjørklund Eirik / Aftenposten

Turid Syftestad, Vukicevics ekskone, sier hun ikke har gjort endringer i e-postene før de ble gitt til Antidoping Norge.

– Det avviser jeg blankt, sier hun til NRK.

– Har du gjort endringer i e-postene?

– Nei, det har jeg ikke, sier Syftestad.

Syftestad omtaler påstandene om at hun har forfalsket e-postene som trist.

– Det er trist for hans egen del og for alle som er uskyldige, sier hun.

At Syftestad skal ha gjort dette for å skade eksmannen og barna, vil hun ikke kommentere.

Syftestad har tidligere fortalt NRK at hun fikk tak i e-postene fordi hun og eksmannen delte samme adresse. Hun har også avvist at hun har kunnskapen som trengs for å forfalske e-postene.

Permittert

Vukicevic var på treningsleir i Sør-Afrika da e-postene ble kjent i norske medier. Norges Friidrettsforbund kalte Vukicevic hjem for å forklare seg om e-postene etter at de fikk dem oversatt.

Mandag var Vukicevic i møte med Friidrettsforubdet. Friidrettspresident Svein Arne Hansen uttalte etter møtet at treneren viste god samarbeidsvilje.

Friidrettsforbundet har bedt Antidoping Norge om å undersøke saken videre. Mens videre etterforskning pågår, er Vukicevic permittert fra jobben. Vukicevic advokat, Vidar Strømme, sa mandag at han er fornøyd med avgjørelsen.

Siste nytt

 • Ruud til ny semifinale

  Casper Ruud fortsetter storspillet på grus. I European Open i Hamburg er nordmannen klar for sin andre strake semifinale.

  I kvartfinalen fikk nordmannen tøff kamp av jevngamle Ugo Humbert, men skrudde opp tempoet og kjørte over franskmannen i det tredje settet. Dermed endte det 7-5, 3-6, 6-1 til Ruud.

  I semifinalen møter han russiske Andrej Rublev.

  Casper Ruud - Hamburg European Open
  Foto: Cathrin Mueller / Reuters
 • Carlsen feide Giri av brettet

  Magnus Carlsen levnet ikke Anish Giri noen sjanse og avgjorde kvartfinalen i Banter Series i løpet av bare sju partier.

  Carlsen vant de tre første lynsjakkpartiene i best av ti-kampen.

  Dermed møter Carlsen Levon Aronian i semifinalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Ganna verdensmester i tempo

  Italienske Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Romagna-området i Italia.

  Belgiske Wout van Aert tok sølv 26 sekunder bak, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen.

  21 år gamle Andreas Leknessund imponerte i sitt første VM-ritt for senior og ble nummer 13, den beste plasseringen av en nordmann i en VM-tempo noensinne.

  Foto: Jean-christophe Bott / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal