NRK Meny
Normal

Petacchi utestengt i ett år

Alessandro Petacchi blir trolig utestengt i ett år etter at en dopingtest i Giro d'Italia viste for store mengder med astmamedisinen salbutamol.

Alessandro Petacchi forlater møtet med den italienske olympiske komiteen
Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Innstillingen fra den italienske olympiske komiteen var klar onsdag, etter at antidopingutvalget vurderte forklaringene og bevisene som ble lagt fram under mandagens høring i Roma. 

Den italienske sprintstjernens prøve, avlagt etter den tredje av hans fem etappeseirer i Giro d'Italia, inneholdt ulovlig høy konsentrasjon av salbutamol. Stoffet, som er vanlig i astmamedisin, er på forbudslista.

Petacchi har legeerklæring på at han lider av astma og har derfor lov til å bruke salbutamol gjennom en inhalator, men bare i en viss mengde.

Den mengden ble overskredet, men Petacchi hevder at han bare er skyldig i uaktsomhet og at han ikke bør straffes med utelukkelse.

Antidopingutvalget kjøper ikke den forklaringen og vil ha ham utestengt. Anmeldelsen gjør det lite sannsynlig at Petacchi kommer til start i Tour de France som starter lørdag. 

 

 

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)