NRK Meny
Normal

Petacchi utestengt i ett år

Alessandro Petacchi blir trolig utestengt i ett år etter at en dopingtest i Giro d'Italia viste for store mengder med astmamedisinen salbutamol.

Alessandro Petacchi forlater møtet med den italienske olympiske komiteen
Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Innstillingen fra den italienske olympiske komiteen var klar onsdag, etter at antidopingutvalget vurderte forklaringene og bevisene som ble lagt fram under mandagens høring i Roma. 

Den italienske sprintstjernens prøve, avlagt etter den tredje av hans fem etappeseirer i Giro d'Italia, inneholdt ulovlig høy konsentrasjon av salbutamol. Stoffet, som er vanlig i astmamedisin, er på forbudslista.

Petacchi har legeerklæring på at han lider av astma og har derfor lov til å bruke salbutamol gjennom en inhalator, men bare i en viss mengde.

Den mengden ble overskredet, men Petacchi hevder at han bare er skyldig i uaktsomhet og at han ikke bør straffes med utelukkelse.

Antidopingutvalget kjøper ikke den forklaringen og vil ha ham utestengt. Anmeldelsen gjør det lite sannsynlig at Petacchi kommer til start i Tour de France som starter lørdag. 

 

 

Siste nytt

 • NFF har berammet NM-kvartfinalene

  Norges Fotballforbund har berammet de fire kvartfinalene i fotball-NM for menn. 26. september spilles Start - Bodø/Glimt og Rosenborg - Vålerenga. Dagen etter spiller Lillestrøm - Bryne og Haugesund - Strømsgodset.

  Cupfinalen 2017: Lillestrøm - Sarpsborg (3-2)
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Kvist-retur i VM ikke utelukket

  Den danske landslagsspilleren William Kvist måtte ut med brukne ribben og en punktert lunge i Danmarks kamp mot Peru. Selv utelukker han ikke en VM-retur. – Jeg er i bedring, og det er bra, sier midtbanespilleren på sin Facebook-side, ifølge NTB.

  SOCCER-WORLDCUP-PER-DNK/
  Foto: RICARDO MORAES / Reuters
 • Nesten hele Island så VM-åpningen

  99,6 prosent av alle islendinger som så på TV, fikk med seg hjemlandets 1-1-kamp mot Argentina i fotball-VM torsdag. Det er Islands fotballforbund som har hentet inn utrolige tallene, melder NTB.

  ICELAND-FBL-WC-2018-FEATURE
  Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM