Hopp til innhold

Perlescoringer da United tok inn tre poeng på rivalen

Det skiller fortsatt 12 poeng, men et sjeldent Manchester City-tap og en solid United-forestilling utløser i det minste en viss spenning om Premier League-gullet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er mulig å drømme. Dette er drømmenes teater, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter Manchester Uniteds 3-0-seier over Stoke på Old Trafford mandag.

– Det vil være rekord i Premier League om noen tar igjen et forsprang på 15 poeng, men kanskje de kjenner litt på det i den lyseblå delen av byen nå, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Manchester City virket uslåelige på toppen av tabellen frem til de slapp inn fire mål på Anfield søndag. Gapet på 15 poeng ble redusert til 12 da andreplasserte United tok seg greit av Stoke mandag.

Perlemål

Antonio Valencia brukte kun ni minutter på å dra seg inn i banen og banke ballen i krysset. Sju minutter før pause fikk maskene i motsatt kryss kjørt seg da Anthony Martial klinte til på direkten.

Råsterke Romelu Lukaku fastsatte sluttresultatet etter pause. Stoke har ikke vunnet på Old Trafford siden april 1976, og Paul Lambert får en formidabel oppgave med å berge den tradisjonsrike klubben fra nedrykk.

Premier League - Manchester United vs Stoke City

TAR OVER: Paul Lambert blir ny Stoke-manager. Mandag satt han på tribunen på Old Trafford.

Foto: Carl Recine / Reuters

Ifølge britiske medier kjemper ikke de to Manchester-klubbene lenger om Arsenal-stjernen Alexis Sanchez da City skal ha trukket seg ut.

Den chilenske landslagsstjernen har i lengre tid vært koblet til City, og Manchester-klubben skal ha vært nær ved å sikre seg midtbanespilleren på overgangsvinduets siste dag i fjor sommer.

Mkhitaryan motsatt vei?

Alt tyder på at 29 år gamle Sanchez har spilt sin siste kamp for Arsenal. Søndag sa manager Arsène Wenger at en bekreftelse på hvem som blir chilenerens neste arbeidsgiver kan komme «i løpet av de neste 48 timene».

Ifølge Sky Sports skal Arsenal foretrekke at Sanchez havner på Old Trafford da United skal være villig til å la Henrikh Mkhitaryan gå motsatt vei som en del av avtalen.

Mandag var Mkhitaryan utelatt fra United-troppen. Mourinho så seg nødt til å kommentere situasjonen og vrakingen av armeneren foran kampen.

– Jeg ville snakket usant dersom jeg sa at det kun var en taktisk beslutning. Mens tvilen rundt hans framtid fortsatt er i luften, er det best både for han og oss at vi beskytter han.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Warholm-rival klar for Bislett-duell

    Norges hekkeløpsfenomen Karsten Warholm skal opp mot 2022-verdensmester Alison dos Santos under Bislett Games i Oslo 30. mai.

    Det bekrefter arrangøren i sine mediekanaler.

    Dos Santos ble verdensmester på 400 meter hekk i Eugene i 2022. I forkant av mesterskapet hadde Warholm trøblet med en skade, og nordmannen var dermed ikke i nærheten av å utfordre brasilianeren.

    I fjor slo Warholm tilbake med gull i Budapest. Da ble Dos Santos nummer fem. (NTB)

    Verdensmesterskapet i friidrett 2022
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

    Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher.

    Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent.

    Det sier generalsekretær Christian Scherer.

    Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland.

    Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth.

    Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal