NRK Meny
Normal

Reddet Stabæk: – Skjønte ikke hva som skjedde

SOGNDAL/OSLO (NRK): Stabæk lå an til å gå på sitt 12. tap denne sesongen, men Birger Meling berget uavgjort med et nydelig mål.

Birger Meling
Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var spilt 70 minutter i Sogndal før hjemmelaget til slutt fikk overlistet Mande Sayouba i Stabæk-målet, men Martin Ramslands scoring skulle ikke være nok til seier for vertene.

For bare åtte minutter senere viste Birger Meling fotballkunster. 21-åringen vant ballen høyt i midtbanen og tok den med seg hele veien nedover. Fra 18 meter klinket han til, plasserte ballen helt nede ved lengste stolpe og utlignet for Stabæk.

– Det var deilig å se den gå inn. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg dro meg forbi en mann og så var det åpent, da lot jeg det bare stå til, sier Meling til NRK.

Ramsland og Meling

DUELL: Både Stabæks Birger Meling og Sogndals Martin Ramsland scoret søndag.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

– Mangler kynisme

Nedrykkstruede Stabæk kom rett fra en opptur med 3-0 seier over Aalesund forrige runde, men Sogndal festet grepet om kampen tidlig. Bare en solid Sayouba hindret scoring før pause.

Stabæks nye angrepstrio med Alanzinho, Muhamed Keita og Moussa Njie slet med både samspill og avslutninger, og til slutt tok også Sogndal ledelsen. Men så fikk Meling bare gå og gå, før han avsluttet mesterlig.

– Det er jæ**ig skuffende å miste poeng på slutten igjen. Det går på kynismen når Meling får gå 30 meter der. Da må vi bare rive ham ned eller noe. Det er mangelen på kynisme som ødelegger på slutten der. sier Sogndals målscorer Ramsland skuffet til NRK

Ramsland

I LEDELSEN: Martin Ramsland avsluttet en nydelig kontring og sendte Sogndal i ledelsen.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

– Jeg er fornøyd med mye i dag, men Meling får gå altfor lett igjennom når han scorer. Ellers er det en god kamp. Det gleder meg at vi var offensive. De hadde en god keeper også, for vi hadde muligheten til å sette inn både 2- og 3-0, oppsummerer Sogndal-trener Eirik Bakke.

Misfornøyde gjester

Birger Meling

KLAR TALE: Birger Meling var klar på at Stabæk leverte under pari mot Sogndal.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Med ett poeng klatrer Stabæk til 13.-plass med 21 poeng.

– Det er en veldig rufsete kamp fra begge lag. Det er ikke noen stor fotballkamp. Vi skulle helst hatt tre poeng, men vi får være fornøyd med at vi klarer å krige oss tilbake, sier Meling.

– Det var en tøff kamp. Vi kom hit og forventet å ha bedre kontroll. Sogndal var bedre enn oss, i hvert fall i perioder. Vi er skuffet over måten vi spiller på i dag, men at vi får poeng er positivt, selv om jeg ikke er fornøyt med ett poeng, forteller Stabæks spanske trener, Toni Ordinas.

Siste nytt

 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland
 • Juventus-kamp utsatt etter snøvær

  Et banedekke bedre egnet til langrenn enn fotball gjorde at Juventus' hjemmekamp mot Atalanta ikke ble spilt søndag. Ny dato for Serie A-duellen er ikke satt. Etter at spillerne hadde varmet opp ble det besluttet at kampen flyttes til en annen dag.

  SOCCER-ITALY-JUV-ATA/
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial