NRK Meny
Normal

Reddet Stabæk: – Skjønte ikke hva som skjedde

SOGNDAL/OSLO (NRK): Stabæk lå an til å gå på sitt 12. tap denne sesongen, men Birger Meling berget uavgjort med et nydelig mål.

Birger Meling
Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var spilt 70 minutter i Sogndal før hjemmelaget til slutt fikk overlistet Mande Sayouba i Stabæk-målet, men Martin Ramslands scoring skulle ikke være nok til seier for vertene.

For bare åtte minutter senere viste Birger Meling fotballkunster. 21-åringen vant ballen høyt i midtbanen og tok den med seg hele veien nedover. Fra 18 meter klinket han til, plasserte ballen helt nede ved lengste stolpe og utlignet for Stabæk.

– Det var deilig å se den gå inn. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg dro meg forbi en mann og så var det åpent, da lot jeg det bare stå til, sier Meling til NRK.

Ramsland og Meling

DUELL: Både Stabæks Birger Meling og Sogndals Martin Ramsland scoret søndag.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

– Mangler kynisme

Nedrykkstruede Stabæk kom rett fra en opptur med 3-0 seier over Aalesund forrige runde, men Sogndal festet grepet om kampen tidlig. Bare en solid Sayouba hindret scoring før pause.

Stabæks nye angrepstrio med Alanzinho, Muhamed Keita og Moussa Njie slet med både samspill og avslutninger, og til slutt tok også Sogndal ledelsen. Men så fikk Meling bare gå og gå, før han avsluttet mesterlig.

– Det er jæ**ig skuffende å miste poeng på slutten igjen. Det går på kynismen når Meling får gå 30 meter der. Da må vi bare rive ham ned eller noe. Det er mangelen på kynisme som ødelegger på slutten der. sier Sogndals målscorer Ramsland skuffet til NRK

Ramsland

I LEDELSEN: Martin Ramsland avsluttet en nydelig kontring og sendte Sogndal i ledelsen.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

– Jeg er fornøyd med mye i dag, men Meling får gå altfor lett igjennom når han scorer. Ellers er det en god kamp. Det gleder meg at vi var offensive. De hadde en god keeper også, for vi hadde muligheten til å sette inn både 2- og 3-0, oppsummerer Sogndal-trener Eirik Bakke.

Misfornøyde gjester

Birger Meling

KLAR TALE: Birger Meling var klar på at Stabæk leverte under pari mot Sogndal.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Med ett poeng klatrer Stabæk til 13.-plass med 21 poeng.

– Det er en veldig rufsete kamp fra begge lag. Det er ikke noen stor fotballkamp. Vi skulle helst hatt tre poeng, men vi får være fornøyd med at vi klarer å krige oss tilbake, sier Meling.

– Det var en tøff kamp. Vi kom hit og forventet å ha bedre kontroll. Sogndal var bedre enn oss, i hvert fall i perioder. Vi er skuffet over måten vi spiller på i dag, men at vi får poeng er positivt, selv om jeg ikke er fornøyt med ett poeng, forteller Stabæks spanske trener, Toni Ordinas.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal