NRK Meny
Normal

Reddet Stabæk: – Skjønte ikke hva som skjedde

SOGNDAL/OSLO (NRK): Stabæk lå an til å gå på sitt 12. tap denne sesongen, men Birger Meling berget uavgjort med et nydelig mål.

Birger Meling
Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var spilt 70 minutter i Sogndal før hjemmelaget til slutt fikk overlistet Mande Sayouba i Stabæk-målet, men Martin Ramslands scoring skulle ikke være nok til seier for vertene.

For bare åtte minutter senere viste Birger Meling fotballkunster. 21-åringen vant ballen høyt i midtbanen og tok den med seg hele veien nedover. Fra 18 meter klinket han til, plasserte ballen helt nede ved lengste stolpe og utlignet for Stabæk.

– Det var deilig å se den gå inn. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg dro meg forbi en mann og så var det åpent, da lot jeg det bare stå til, sier Meling til NRK.

Ramsland og Meling

DUELL: Både Stabæks Birger Meling og Sogndals Martin Ramsland scoret søndag.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

– Mangler kynisme

Nedrykkstruede Stabæk kom rett fra en opptur med 3-0 seier over Aalesund forrige runde, men Sogndal festet grepet om kampen tidlig. Bare en solid Sayouba hindret scoring før pause.

Stabæks nye angrepstrio med Alanzinho, Muhamed Keita og Moussa Njie slet med både samspill og avslutninger, og til slutt tok også Sogndal ledelsen. Men så fikk Meling bare gå og gå, før han avsluttet mesterlig.

– Det er jæ**ig skuffende å miste poeng på slutten igjen. Det går på kynismen når Meling får gå 30 meter der. Da må vi bare rive ham ned eller noe. Det er mangelen på kynisme som ødelegger på slutten der. sier Sogndals målscorer Ramsland skuffet til NRK

Ramsland

I LEDELSEN: Martin Ramsland avsluttet en nydelig kontring og sendte Sogndal i ledelsen.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

– Jeg er fornøyd med mye i dag, men Meling får gå altfor lett igjennom når han scorer. Ellers er det en god kamp. Det gleder meg at vi var offensive. De hadde en god keeper også, for vi hadde muligheten til å sette inn både 2- og 3-0, oppsummerer Sogndal-trener Eirik Bakke.

Misfornøyde gjester

Birger Meling

KLAR TALE: Birger Meling var klar på at Stabæk leverte under pari mot Sogndal.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Med ett poeng klatrer Stabæk til 13.-plass med 21 poeng.

– Det er en veldig rufsete kamp fra begge lag. Det er ikke noen stor fotballkamp. Vi skulle helst hatt tre poeng, men vi får være fornøyd med at vi klarer å krige oss tilbake, sier Meling.

– Det var en tøff kamp. Vi kom hit og forventet å ha bedre kontroll. Sogndal var bedre enn oss, i hvert fall i perioder. Vi er skuffet over måten vi spiller på i dag, men at vi får poeng er positivt, selv om jeg ikke er fornøyt med ett poeng, forteller Stabæks spanske trener, Toni Ordinas.

Siste nytt

 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg