Hopp til innhold

Perez-show da Arsenal snappet gruppeseieren

Tre Lucas Perez-scoringer og en PSG-glipp sørger for at Arsenal er gruppevinnere i Mesterligaen for første gang siden 2011/12-sesongen.

Arsenal's Lucas Perez celebrates scoring their third goal with Granit Xhaka

PEREZ-TRIPPEL: Lucas Perez tok virkelig vare på sjansen borte mot Basel tirsdag kveld.

Foto: Arnd Wiegmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kan fortsatt få en vanskelig trekning, men du føler mindre skyld når du ender først og i tillegg får spille hjemme til slutt, sier Arsenal-sjef Arsene Wenger.

Begge lag var klare for avansement før den siste runden, men engelskmennenes 4-1-seier var nok til å rappe gruppeseieren da Paris Saint-Germain snublet med 2-2 hjemme mot Ludogorets.

Allerede etter 16 minutter hadde spanjolen Lucas Perez scoret to ganger mot Mohamed Elyounoussis Basel i Sveits.

Og da Virgil Misidjan samtidig ga Ludogorets ledelsen borte mot storfavorittene PSG, så det lyst ut for engelskmennene. Perez økte ledelsen med sitt tredje for dagen kort tid etter pause og punkterte matchen på St. Jakob-Park før Alex Iwobi definitivt takket for følget.

Reddet 2-2

PSG måtte vinne for å sikre førsteplassen med Arsenal-triumf i Sveits, og utliknet ved Edinson Cavani etter et enormt press.

Men da «alle» bare ventet på franskmennenes ledermål sjokkerte Ludogorets på ny og tok ledelsen for andre gang i Paris. Et nytt stormløp fulgte, men Angel Di Marias 2-2-scoring på overtid betydde ikke annet enn at PSG unngikk et pinlig hjemmetap.

Arda Turan

SCORET TRE: Også Barcelonas Arda Turan leverte tre mål tirsdag kveld.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Anført av en drivende god Arda Turan ble Borussia Mönchengladbach sendt hjem fra Camp Nou med 0-4-tap. Med tre scoringer og en assist til Lionel Messi sørget Turan for at Barcelona sanket 15 av 18 mulige poeng i gruppespillet.

Manchester City sikret andreplassen, men måtte nøye seg med 1-1 i naboduellen mot Celtic tirsdag. Et svært reservepreget hjemmelag kom også under 0-1 da tidligere City-spiller Patrick Roberts ga skottene ledelsen. Nigerianske Kelechi Iheanacho var mannen bak 1-1-målet.

Avgjorde storkampen

Robert Lewandowski scoret kampens eneste mål da Bayern München slo Atlético Madrid 1-0 i den betydningsløse tungvektsduellen i gruppe D.

Matchvinneren ble byttet ut med Thomas Müller da det gjensto ti minutter. En angriper med 37 scoringer i Mesterligaen så langt i karrieren ble erstattet med en som har 38 fulltreffere. Det sier litt om troppen Carlo Ancelotti har å velge i.

Disse lagene er klar for cupspillet i Mesterligaen:

* Gruppe A: Arsenal, Paris Saint-Germain
* Gruppe B: Napoli, Benfica
* Gruppe C: Barcelona, Manchester City
* Gruppe D: Atlético Madrid, Bayern München
* Gruppe E: Monaco, Bayer Leverkusen
* Gruppe F: Borussia Dortmund, Real Madrid
* Gruppe G: Leicester
* Gruppe H: Juventus

Siste nytt

 • Eikeri/Harrison ute av doubleturneringen i Roland-Garros

  Ulrikke Eikeri og hennes amerikanske doublepartner Catherine Harrison ble slått i strake sett av duoen Ajla Tomljanovic og Misaki Doi i Roland-Garros lørdag.

  Dermed sa det stopp i runde to for den norskamerikanske duoen.

  Eikeri og Harrison tok seg overraskende videre til andre runde av den prestisjetunge Grand Slam-turneringen med seier mot sjetteseedede Andreja Klepac (Slovenia) og Alexa Guarachi (Chile) i første runde. (NTB)

  Ulrikke Eikeri i aksjon under NM i tennis i Frognerparken torsdag ettermiddag.
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Mol/Sørum klar for finale i Ostrava

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo den nederlandske duoen Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen 2-0 og skal spille finale i Ostrava.

  Det norske paret vant kampen med sifrene 21-18, 21-17. De var aldri spesielt truet i jakten på finaleplass, og vant sin femte strake kamp i Ostrava-turneringen.

  Finalen spilles søndag og blir enten mot den tsjekkiske duoen Perusic/Schweiner eller det spanske paret Herrera/Gaviria. De to spiller semifinale senere lørdag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste