Hopp til innhold

Perez-show da Arsenal snappet gruppeseieren

Tre Lucas Perez-scoringer og en PSG-glipp sørger for at Arsenal er gruppevinnere i Mesterligaen for første gang siden 2011/12-sesongen.

Arsenal's Lucas Perez celebrates scoring their third goal with Granit Xhaka

PEREZ-TRIPPEL: Lucas Perez tok virkelig vare på sjansen borte mot Basel tirsdag kveld.

Foto: Arnd Wiegmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kan fortsatt få en vanskelig trekning, men du føler mindre skyld når du ender først og i tillegg får spille hjemme til slutt, sier Arsenal-sjef Arsene Wenger.

Begge lag var klare for avansement før den siste runden, men engelskmennenes 4-1-seier var nok til å rappe gruppeseieren da Paris Saint-Germain snublet med 2-2 hjemme mot Ludogorets.

Allerede etter 16 minutter hadde spanjolen Lucas Perez scoret to ganger mot Mohamed Elyounoussis Basel i Sveits.

Og da Virgil Misidjan samtidig ga Ludogorets ledelsen borte mot storfavorittene PSG, så det lyst ut for engelskmennene. Perez økte ledelsen med sitt tredje for dagen kort tid etter pause og punkterte matchen på St. Jakob-Park før Alex Iwobi definitivt takket for følget.

Reddet 2-2

PSG måtte vinne for å sikre førsteplassen med Arsenal-triumf i Sveits, og utliknet ved Edinson Cavani etter et enormt press.

Men da «alle» bare ventet på franskmennenes ledermål sjokkerte Ludogorets på ny og tok ledelsen for andre gang i Paris. Et nytt stormløp fulgte, men Angel Di Marias 2-2-scoring på overtid betydde ikke annet enn at PSG unngikk et pinlig hjemmetap.

Arda Turan

SCORET TRE: Også Barcelonas Arda Turan leverte tre mål tirsdag kveld.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Anført av en drivende god Arda Turan ble Borussia Mönchengladbach sendt hjem fra Camp Nou med 0-4-tap. Med tre scoringer og en assist til Lionel Messi sørget Turan for at Barcelona sanket 15 av 18 mulige poeng i gruppespillet.

Manchester City sikret andreplassen, men måtte nøye seg med 1-1 i naboduellen mot Celtic tirsdag. Et svært reservepreget hjemmelag kom også under 0-1 da tidligere City-spiller Patrick Roberts ga skottene ledelsen. Nigerianske Kelechi Iheanacho var mannen bak 1-1-målet.

Avgjorde storkampen

Robert Lewandowski scoret kampens eneste mål da Bayern München slo Atlético Madrid 1-0 i den betydningsløse tungvektsduellen i gruppe D.

Matchvinneren ble byttet ut med Thomas Müller da det gjensto ti minutter. En angriper med 37 scoringer i Mesterligaen så langt i karrieren ble erstattet med en som har 38 fulltreffere. Det sier litt om troppen Carlo Ancelotti har å velge i.

Disse lagene er klar for cupspillet i Mesterligaen:

* Gruppe A: Arsenal, Paris Saint-Germain
* Gruppe B: Napoli, Benfica
* Gruppe C: Barcelona, Manchester City
* Gruppe D: Atlético Madrid, Bayern München
* Gruppe E: Monaco, Bayer Leverkusen
* Gruppe F: Borussia Dortmund, Real Madrid
* Gruppe G: Leicester
* Gruppe H: Juventus

Siste nytt

 • Flaskekaster (14) utestengt fra Nadderud stadion

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med 14-åringen og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tenåringen en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Nye bilder og intervju ga fart på Messi-rykter

  Et møte mellom Lionel Messis far og Barcelona-president Joan Laporta slås stort opp i spanske medier. Messi er kontraktløs foran neste sesong.

  Mandag dukket det opp bilder og videoklipp av at Jorges Messi var hjemme hos Laporta. «Bomben gikk av», står det i starten av Mundo Deportivos omtale.

  Etterpå ble Messis far fotfulgt og intervjuet av flere medier.

  – Messi ønsker å komme tilbake til Barcelona, og jeg vil elske det om han gjør comeback. Det er et alternativ, sa han. (NTB)

  r-l90jvijc4
  Foto: AP
 • Zlatan hylles av kronprinsesse Victoria

  Det strømmer inn ros i sosiale medier etter at Zlatan Ibrahimovic fortalte at han legger opp. Sveriges kronprinsessefamilie har også slengt seg på.

  På det svenske kongehusets Instagram-konto er det lagt ut et bilde av prinsesse Estelle og prins Oscar ikledd Milan-drakter med Ibrahimovics navn på ryggen.

  «Vi vil takke Zlatan Ibrahimovic for alt han har gjort for svensk fotball og for Sverige. En av de fineste idrettskarrierene noensinne. Vi er fulle av beundring og takknemlighet. Victoria og Daniel», står det i bildeteksten. (NTB)

  vNqRudz2R_U
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste