Perez-show da Arsenal snappet gruppeseieren

Tre Lucas Perez-scoringer og en PSG-glipp sørger for at Arsenal er gruppevinnere i Mesterligaen for første gang siden 2011/12-sesongen.

Arsenal's Lucas Perez celebrates scoring their third goal with Granit Xhaka

PEREZ-TRIPPEL: Lucas Perez tok virkelig vare på sjansen borte mot Basel tirsdag kveld.

Foto: Arnd Wiegmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kan fortsatt få en vanskelig trekning, men du føler mindre skyld når du ender først og i tillegg får spille hjemme til slutt, sier Arsenal-sjef Arsene Wenger.

Begge lag var klare for avansement før den siste runden, men engelskmennenes 4-1-seier var nok til å rappe gruppeseieren da Paris Saint-Germain snublet med 2-2 hjemme mot Ludogorets.

Allerede etter 16 minutter hadde spanjolen Lucas Perez scoret to ganger mot Mohamed Elyounoussis Basel i Sveits.

Og da Virgil Misidjan samtidig ga Ludogorets ledelsen borte mot storfavorittene PSG, så det lyst ut for engelskmennene. Perez økte ledelsen med sitt tredje for dagen kort tid etter pause og punkterte matchen på St. Jakob-Park før Alex Iwobi definitivt takket for følget.

Reddet 2-2

PSG måtte vinne for å sikre førsteplassen med Arsenal-triumf i Sveits, og utliknet ved Edinson Cavani etter et enormt press.

Men da «alle» bare ventet på franskmennenes ledermål sjokkerte Ludogorets på ny og tok ledelsen for andre gang i Paris. Et nytt stormløp fulgte, men Angel Di Marias 2-2-scoring på overtid betydde ikke annet enn at PSG unngikk et pinlig hjemmetap.

Arda Turan

SCORET TRE: Også Barcelonas Arda Turan leverte tre mål tirsdag kveld.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Anført av en drivende god Arda Turan ble Borussia Mönchengladbach sendt hjem fra Camp Nou med 0-4-tap. Med tre scoringer og en assist til Lionel Messi sørget Turan for at Barcelona sanket 15 av 18 mulige poeng i gruppespillet.

Manchester City sikret andreplassen, men måtte nøye seg med 1-1 i naboduellen mot Celtic tirsdag. Et svært reservepreget hjemmelag kom også under 0-1 da tidligere City-spiller Patrick Roberts ga skottene ledelsen. Nigerianske Kelechi Iheanacho var mannen bak 1-1-målet.

Avgjorde storkampen

Robert Lewandowski scoret kampens eneste mål da Bayern München slo Atlético Madrid 1-0 i den betydningsløse tungvektsduellen i gruppe D.

Matchvinneren ble byttet ut med Thomas Müller da det gjensto ti minutter. En angriper med 37 scoringer i Mesterligaen så langt i karrieren ble erstattet med en som har 38 fulltreffere. Det sier litt om troppen Carlo Ancelotti har å velge i.

Disse lagene er klar for cupspillet i Mesterligaen:

* Gruppe A: Arsenal, Paris Saint-Germain
* Gruppe B: Napoli, Benfica
* Gruppe C: Barcelona, Manchester City
* Gruppe D: Atlético Madrid, Bayern München
* Gruppe E: Monaco, Bayer Leverkusen
* Gruppe F: Borussia Dortmund, Real Madrid
* Gruppe G: Leicester
* Gruppe H: Juventus

Siste nytt

 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal