Perez-show da Arsenal snappet gruppeseieren

Tre Lucas Perez-scoringer og en PSG-glipp sørger for at Arsenal er gruppevinnere i Mesterligaen for første gang siden 2011/12-sesongen.

Arsenal's Lucas Perez celebrates scoring their third goal with Granit Xhaka

PEREZ-TRIPPEL: Lucas Perez tok virkelig vare på sjansen borte mot Basel tirsdag kveld.

Foto: Arnd Wiegmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kan fortsatt få en vanskelig trekning, men du føler mindre skyld når du ender først og i tillegg får spille hjemme til slutt, sier Arsenal-sjef Arsene Wenger.

Begge lag var klare for avansement før den siste runden, men engelskmennenes 4-1-seier var nok til å rappe gruppeseieren da Paris Saint-Germain snublet med 2-2 hjemme mot Ludogorets.

Allerede etter 16 minutter hadde spanjolen Lucas Perez scoret to ganger mot Mohamed Elyounoussis Basel i Sveits.

Og da Virgil Misidjan samtidig ga Ludogorets ledelsen borte mot storfavorittene PSG, så det lyst ut for engelskmennene. Perez økte ledelsen med sitt tredje for dagen kort tid etter pause og punkterte matchen på St. Jakob-Park før Alex Iwobi definitivt takket for følget.

Reddet 2-2

PSG måtte vinne for å sikre førsteplassen med Arsenal-triumf i Sveits, og utliknet ved Edinson Cavani etter et enormt press.

Men da «alle» bare ventet på franskmennenes ledermål sjokkerte Ludogorets på ny og tok ledelsen for andre gang i Paris. Et nytt stormløp fulgte, men Angel Di Marias 2-2-scoring på overtid betydde ikke annet enn at PSG unngikk et pinlig hjemmetap.

Arda Turan

SCORET TRE: Også Barcelonas Arda Turan leverte tre mål tirsdag kveld.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Anført av en drivende god Arda Turan ble Borussia Mönchengladbach sendt hjem fra Camp Nou med 0-4-tap. Med tre scoringer og en assist til Lionel Messi sørget Turan for at Barcelona sanket 15 av 18 mulige poeng i gruppespillet.

Manchester City sikret andreplassen, men måtte nøye seg med 1-1 i naboduellen mot Celtic tirsdag. Et svært reservepreget hjemmelag kom også under 0-1 da tidligere City-spiller Patrick Roberts ga skottene ledelsen. Nigerianske Kelechi Iheanacho var mannen bak 1-1-målet.

Avgjorde storkampen

Robert Lewandowski scoret kampens eneste mål da Bayern München slo Atlético Madrid 1-0 i den betydningsløse tungvektsduellen i gruppe D.

Matchvinneren ble byttet ut med Thomas Müller da det gjensto ti minutter. En angriper med 37 scoringer i Mesterligaen så langt i karrieren ble erstattet med en som har 38 fulltreffere. Det sier litt om troppen Carlo Ancelotti har å velge i.

Disse lagene er klar for cupspillet i Mesterligaen:

* Gruppe A: Arsenal, Paris Saint-Germain
* Gruppe B: Napoli, Benfica
* Gruppe C: Barcelona, Manchester City
* Gruppe D: Atlético Madrid, Bayern München
* Gruppe E: Monaco, Bayer Leverkusen
* Gruppe F: Borussia Dortmund, Real Madrid
* Gruppe G: Leicester
* Gruppe H: Juventus

Siste nytt

 • Måtte snu - på vingene igjen nå

  Iditarod-vinner Thomas Wærner rakk bare så vidt å komme seg på vingene med veteranflyet tilbake til Norge før han måtte lande igjen 2. pinsedag.

  Flyet måtte snu etter ca 40 minutter i luften for å reparere en feil på den ene motoren, skriver Wærnes kone på Facebook.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  Men etter ca to timer på bakken i Fairbanks i Alaska får NRK litt før kl 18 opplyst at flyet er på vingene igjen og omtrent halvveis mot mellomlanding i canadiske Yellowknife, en tur på totalt drøyt fire timer. Det bekrefter prosjektleder Ole Johan Berg.

  – Det var en ledning som var litt løs. Den måtte fikses for å ikke risikere at propellen får såkalt «over speed» og rives løs, sier Berg til NRK.

  Det skal ha vært en enkel feil å fikse. Planen er å fly direkte til Stavanger lufthavn Sola etter drivstoffylling i Canada, om det gode været holder seg.

  Wærner har sittet koronafast i Alaska i tre måneder etter at han vant det prestisjetunge hundeløpet Iditarod 18. mars. Planen er fortsatt at Wærner skal lande på Sola rundt kl 12 tirsdag formiddag.

  Thomas Wærner
  Foto: Marc Lester / AP
 • Ighalo-avtale i boks for Solskjær

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har fått på plass en forlenget låneavtale for den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo (30), melder klubben på sitt nettsted. Ighalos klubb, Shanghai Shenhua, ønsket først å få ham tilbake til sesongstarten, men nå er klubbene enige om en låneavtale til januar 2021.

  Ighalo
  Foto: Kerstin Joensson / AP
 • Brasiliansk klubb med 16 smittede

  16 av spillerne i fotballklubben Vasco da Gama, som spiller på øverste nivå i Brasil, har testet positivt på koronaviruset. Ifølge Rio de Janeiro-klubben ble rundt 250 personer testet. Tre spillere er allerede friskmeldt, og de øvrige er splittet fra resten av laget, skriver NTB.

  Vasco
  Foto: John Raoux / John Raoux

Sendeplan

Kl. Program Kanal